Αρχείο κατηγορίας Σχ. Έτος 2015-16

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Η Διευθύντρια του σχολείου,

κ. Αναστασία Λαφάρα

και το διδακτικό προσωπικό:

κ. Αχλιώπας Εμμανουήλ, κ. Ψυρίδου Αικατερίνη, κ. Λιόλιου Ολυμπία, κ. Παρθενοπούλου Θεοδώρα, κ. Μήτογλου Βασίλειος,  κ. Χριστίδου Όλγα, κ. Τσιαούσκογλου Νικόλαος, κ. Τσάντζου Ελένη, κ. Οικονόμου Μαριάνθη, κ. Γιούρου Καλλιόπη, κ. Νάτσιου- Βαρτζοπούλου Ευφημία, κ. Δημητριάδου Χριστίνα,  και κ. Κολοβός Γεώργιος

Εύχονται σε όλους/ες

ένα όμορφο, δημιουργικό και ξένοιαστο καλοκαίρι!

Ε΄ τάξη: Παρουσίαση προγράμματος

Με μεγάλη επιτυχία και με πλούσιες προσεγγίσεις έγινε τη Δευτέρα 13 του Ιούνη 2016 και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος της Ε΄ τάξης. Το θέμα που διαπραγματεύτηκαν τα παιδιά με τη βοήθεια και συνεργασία της κ. Χριστίδου Όλγας είχε σχέση με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της: Έλληνες ποιητές και ζωγράφοι, σημαντικά πρόσωπα στο διάβα της Ιστορίας της, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα που σημάδεψαν τις τύχες του ελληνικού λαού.

Η παρουσίαση περιελάμβανε μουσικές ερμηνείες από τα παιδιά με λαϊκά , έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, ιστορικά γεγονότα (όπως της καταστροφής της Σμύρνης και την κατοχή), την ελληνική φιλοξενία και τη μετανάστευση… και όλα αυτά μέσα από ένα πλούσιο και γουστόζικο σκηνικό!

Τα συναισθήματα που γεννήθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς ήταν πραγματικά πλούσια σε συγκίνηση, χαρά, λύπη και φυσικά ικανοποίηση!

Ήταν μια ζωντανή διαπίστωση μέσα από την ιστορική γραμμή έκθεσης των γεγονότων ότι δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται!!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

Στο τέλος της παρουσίασης τα παιδιά της Ε΄ τάξης, αποχαιρέτησαν τη δασκάλα τους με μια τούρτα-έκπληξη, σβήνοντας τα κεράκια των 2 χρόνων που ήταν μαζί!! Η συγκίνηση φυσικά πολύ μεγάλη!!

Ακολούθησε και κέρασμα με γλυκά και αλμυρά, προσφορά των γονέων, που ευχαριστούμε πολύ!!

Β΄ τάξη: Παρουσίαση προγράμματος

Την Κυριακή 12 του Ιούνη 2016, τα παιδιά της Β΄ τάξης του σχολείου μας με τη βοήθεια και συνεργασία της δασκάλας τους κ. Λιόλιου Ολυμπίας παρουσίασαν στους γονείς και τα άλλα παιδιά το πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια όλης της φετινής χρονιάς, στην αίθουσα της τάξης τους. Το θέμα που προσέγγισαν ήταν οι Έλληνες ποιητές, το έργο και η ζωή τους:

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, στολισμένη με ζωγραφιές, κεράκια και τη θετική ενέργεια των παιδιών, μας τραγούδησαν γνωστά- μελοποιημένα και μη -τραγούδια του Ελύτη, του Ρίτσου, του Σολωμού κ.ά.

Μας έπαιξαν φλάουτο, μας εξήγησαν για την έμπνευση και την απαγγελία και το ρόλο που παίζουν στην κατανόηση του ποιήματος με αμεσότητα μας κατέδειξαν ότι έμαθαν για την αξία της ποίησης και της λογοτεχνίας στην καλλιέργεια και εξανθρώπιση του ατόμου!

Στο τέλος ακολούθησε και κέρασμα, προσφορά των γονέων τους οποίους ευχαριστούμε πολύ!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και όλες!!

Α΄ τάξη: Παρουσίαση προγράμματος

Την  Κυριακή 12 του Ιούνη 2016 και ώρα 4.00 το απόγευμα, η αίθουσα της Α΄ τάξης του σχολείου μας πλημμύρισε ευχάριστες φωνές και γλυκές παιδικές παρουσίες! Ήταν τα παιδιά της Α΄ τάξης που ετοιμάζονται όχι μόνο  ενδυματολογικά αλλά και σκηνοθετικά για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα τη διατροφή!

Το πλούσιο πρόγραμμα διάρκειας 90 και πλέον λεπτών, περιελάμβανε πληροφορίες για τη διατροφή για παιδιά και μεγάλους, με πλούσιο εποπτικό υλικό παρουσίασης και ένα θεατρικό «Γάμο του πρίγκιπα Λεμόνι και της Κρεμμύδως», με πολλή τραγούδι, χορό, μυστήριο τσαχπινιά και νάζι!

Στο τέλος η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και υγιεινό μπουφέ για τους νεόνυμφους, που περιελάμβανε φρουτοσαλάτες, ζελέ και γιαουρτομεζέδες, προσφορά των γονέων, που τους ευχαριστούμε πολύ!

Συγχαρητήρια πολλά στην δασκάλα της τάξης κ. Κατερίνα Ψυρίδου και στα παιδιά μας, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αποδείχτηκαν μεγάλοι σε ταλέντο και υποκριτική τέχνη!!

 

Δ΄ τάξη: Παρουσίαση Προγράμματος

Λίγο πριν λήξει η φετινή χρονιά έγιναν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των γονέων οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν το σχ. έτος 2015-16, στην αίθουσα εκδηλώσεων και στις τάξεις του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα η Δ΄ τάξη, το Σάββατο 11 του Ιούνη 2016 και ώρα 6.00 μ.μ.,  παρουσίασε στους γονείς στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το αφιέρωμα στο Χατζηδάκη, πλούσιο σε τραγούδι και εξαιρετική σκηνική παρουσία των παιδιών, συγκίνηση και γλυκά συναισθήματα, με την αμέριστη βοήθεια του κ. Μήτογλου Βασίλη και της κ. Τσάντζου Ελένης:

 

Γιορτάζοντας τη φετινή λήξη του σχ. έτους 2015-16…

Με πλούσιο πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο, που περιελάμβανε χορούς, αθλήματα ατομικά και ομαδικά, έξυπνα και πρωτότυπα παιχνίδια αλλά και παρουσιάσεις προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, των Γ΄ και ΣΤ΄ τάξεων και αποχαιρετιστήριο για τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποιήθηκε  με εξαιρετική επιτυχία η λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2015-16, παρουσία και των γονιών!

Την εκδήλωση άνοιξε η Δ/ντρια κ. Λαφάρα Αναστασία κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς, ευχαρίστησε το Σύλλογο γονέων για τη συμπαράσταση και την άψογη συνεργασία και τους γονείς που βοήθησαν όταν παρέστη ανάγκη!

Υπεύθυνη τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση ήταν η εκπ/κός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Οικονόμου Μαριάνθη, με την βοήθεια φυσικά και συνδρομή όλων των εκπ/κών μας!

Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της ΣΤ΄ τάξης περιελάμβανε πανό  και ενθύμια, χορηγία του Συλλόγου Γονέων και τραγούδι αφιερωμένο στο σχολείο.

Αξίζουν  συγχαρητήρια στην κ. Μαριάνθη Οικονόμου για την διοργάνωση και σε όλους και όλες που βοήθησαν!

Καλό καλοκαίρι και με υγεία, όρεξη και φρεσκάδα να είμαστε όλοι καλά ν΄ ανταμώσουμε το Σεπτέμβρη!

 

Δράσεις για το περιβάλλον…2016

Σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, τα παιδιά όλων των τάξεων γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με δράσεις στο Δημοτικό Στάδιο Νάουσας. Κατά τη μετάβαση από το σχολείο στο γυμναστήριο όλα τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων τους παρατήρησαν τη φύση, τους χώρους αστικού πρασίνου, την παιδική χαρά και μίλησαν για την ευθύνη που όλοι έχουμε για την διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και την αειφορική χρήση του. Όταν φτάσαμε στο χώρο του γυμναστηρίου, οι μαθητές/ριες των Α΄ και Β΄ τάξεων ζωγράφισαν και έγραψαν συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και επιπλέον τα παιδιά της Β΄ τάξης καθάρισαν τον περίβολο από τα σκουπίδια. Η Γ΄ τάξη κατασκεύασε και έπαιξε επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον σε συνεργασία με ομάδες παιδιών από τις Δ΄ και Ε΄ τάξεις. Τα παιδιά των Δ΄ και Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια όπως π.χ. «Οι ψείρες»  που μετονόμασαν «Τα σκουπίδια», χρησιμοποιώντας ονόματα σχετικά με το περιβάλλον, όπως ανακύκλωση, ρύποι, τρύπα του όζοντος, ηχορύπανση κ.ά.

Οι μαθητές/ριες της ΣΤ΄ τάξης κατασκεύασαν και έπαιξαν μαζί με ομάδες άλλων τάξεων επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα τη διατροφή και τη σχέση της με το περιβάλλον!

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο με ένα παιχνίδι γνώσεων για το περιβάλλον από τα παιδιά της Γ΄ τάξης και το χορευτικό με θέμα το περιβάλλον, σε μοντέρνους ρυθμούς από τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης. Την  ενδιαφέρουσα χορογραφία επιμελήθηκε η μαθήτρια Βασιλειάδου Αθηνά, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση όλων γι΄ αυτό, μια εξαιρετική προσπάθεια των παιδιών που έγινε με τη συνεργασία της εκπ/κού Αγγλικής κ. Γιούρου Καλλιόπης.

Πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας?. με πολλά μηνύματα και ενδιαφέρον!!

Μπράβο στα παιδιά μας!!

 

Ένας περίπατος στο Νυμφαίο της Μίεζας …2016

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης συνοδευόμενα από τον υπεύθυνο εκπ/κό κ. Τσιαούσκογλου Νικόλαο επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής του Αριστοτέλη, το Νυμφαίο της Μίεζας, συμμετέχοντας στο εκπ/κό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας.

Οι εντυπώσεις τους πολύ θετικές. Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο ευχαριστημένα και ενθουσιασμένα κυρίως με το βιωματικού χαρακτήρα πρόγραμμα.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην υπεύθυνη ομάδα του Δήμου για την υλοποίηση του προγράμματος!

Μουσικοκινητική Αγωγή … με πολλή αγάπη!

Την Δευτέρα 30 Μαΐου , την Τρίτη 31 Μαΐου  και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, με μεγάλη ευχαρίστηση και ψυχική ευεξία, βιώσαμε πραγματικά μαθητές/ριες και εκπ/κοί πρωτόγνωρα συναισθήματα, παρέα με την κ. Κλεάρχου Κατερίνα, παραμυθού και εξειδικευμένη στις θεατρικές και μουσικές προσεγγίσεις παραμυθιών και όχι μόνο!

Στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πολιτισμού, τα παιδιά και οι εκπ/κοί των Α΄ και Β΄ τάξεων ασχολήθηκαν με παραμύθια που σέβονται τη διαφορετικότητα και εμνέουν σεβασμό και αγάπη..

Τα παιδιά και οι εκπ/κοί των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα

«Γύρνα φτερωτή του μύλου-Το πιο γλυκό ψωμί»..

Τα συναισθήματα πλούσια, γλυκά και πρωτόγνωρα…

 

Εκδρομή στην Αγία Τριάδα Νάουσας

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, τα παιδιά όλων των τάξεων συνοδευόμενα από τις/τους υπεύθυνους εκπ/κούς, τη Διευθύντρια και όλους /ες τις εκπ/κούς, παρέα και με το 10ο Δ.Σ. Νάουσας επισκέφτηκαν την Αγία Τριάδα Νάουσας! Όλοι θαυμάσαμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, παίξαμε, χορέψαμε, φάγαμε, διασκεδάσαμε και έτσι με ένα γλυκό χαμόγελο ευχαρίστησης και ικανοποίησης αποχαιρετήσαμε την τρέχουσα σχολική χρονιά 2015-16!

Καλό καλοκαίρι!!!