Αρχείο κατηγορίας Σχολικό έτος 2013-14

Όταν τα παιδιά υπερβαίνουν τις προσδοκίες μας!

Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι όλοι μας στο 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, με την απόφαση των παιδιών που φέτος απολύθηκαν και ανοίγουν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο, να δωρίσουν το ποσό των 230 ευρώ για να εμπλουτίσουν με βιβλία τη σχολική μας βιβλιοθήκη!

Η κίνηση αυτή μας «ψηλώνει» πολύ ως εκπ/κούς που είχαμε την τύχη και την χαρά να βαδίζουμε μαζί με όλα αυτά τα παιδιά το δρόμο της γνώσης αλλά κυρίως το δρόμο της αρετής!

Τα παιδιά αυτά που αξίζει να τα ονομάσουμε μας δείχνουν με έργα το ηθικό τους ανάστημα και το ζηλευτό τους χαρακτήρα, σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς δείχνουν το δρόμο…!

Η Δ/ντρια  και όλοι οι εκπ/κοί του Συλλόγου Διδασκόντων αισθάνονται τη χαρά αλλά και την ανάγκη να ευχαριστήσουν έναν έναν και όλους, μαζί και την κυρία τους κ. Τσάντζου Ελένη:

Συγχαρητήρια λοιπόν… και στις/στους…

-Ασιατίδου Ελένη

-Βαλαβάνη Εμμανουέλα

-Βισαρίου Πένυ

-Γκίνι Εμιλιάνο

-Γυρούση Δήμητρα

-Δάιου Εμμανοέλα

-Ισκάρα Κατερίνα

-Καϊμάκη Φρειδερίκη

-Κασάπη Γιάννη

-Κυριακίδη Νίκο

-Μακρή Γιάννη

-Μισαηλίδη Δημήτρη

-Νάτσιο Σταύρο

-Παπαγεωργίου Αριάδνη

-Τζιμίτση Μαρία

-Τόσκας Στέλιος

-Τσέλιο Δημήτρη

-Τσιάντσιο Γιώργο

-Χατζηστυλλή Στεφανία-Ειρήνη

Είναι ακόμη σημαντικό να αναφέρουμε ότι με τα χρήματα που μάζευαν επί τρία χρόνια στο ταμείο της τάξης, προσέφεραν εκτός από σχολείο μας και ένα ποσό για να προμηθευτούν λάδι για το γηροκομείο της πόλης μας, το οποίο και επισκέφτηκαν… με πλήθος συναισθημάτων!

Μπράβο σας για μία ακόμη φορά, μας κάνετε αληθινά υπερήφανους!!

 

 

Αήττητα τα κορίτσια στο βόλεϋ!

Αήττητα επέστρεψαν τα κορίτσια της μιας από τις δύο ομάδες του σχολείου μας που συμμετείχαν στους αγώνες πετοσφαίρισης όλων των σχολείων της περιοχής της Νάουσας! Πολύ καλά πήγε και η δεύτερη ομάδα μας που δέχθηκε μόνο μια ήττα! Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια αλλά και στην προπονήτρια εκπ/κό Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Οικονόμου Μαριάνθη!

Μαθαίνοντας για το Γυμνάσιο…

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των παιδιών της ΣΤ΄ τάξης στο Γυμνάσιο για τη νέα σχολική χρονιά 2014-15 μιλήσαμε με τον υπεύθυνο ΣΕΠ  κ. Παραστατίδη Κώστα , σε συνάντηση που είχαμε όλοι μαζί δάσκαλοι και παιδιά της ΣΤ΄ τάξης των δύο συστεγαζόμενων σχολείων. Το θέμα αφορούσε το νέο πρόγραμμα σπουδών στο Γυμνάσιο, την ομαλή φοίτηση σε αυτό και το πλαίσιο των νέων κανόνων που τα παιδιά οφείλουν να σεβαστούν στο νέο σχολείο. Η συζήτηση που ακολούθησε την ενημέρωση του κ. Παραστατίδη ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και  κατατοπιστική…

DSC05965 (Small) DSC05966 (Small) DSC05964 (Small) DSC05963 (Small) DSC05962 (Small) DSC05961 (Small)

Στην Αγία Τριάδα …

Την Πέμπτη 29/5/2014 όλες οι τάξεις των δύο συστεγαζόμενων σχολείων του 6ου και 10ου δημοτικού πραγματοποίησαν την κατά παράδοση καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγία Τριάδα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να χαρούν την εξοχή, πράγμα βέβαια στο οποίο βοήθησε και ο καιρός, ο οποίος διατηρήθηκε ευτυχώς καλός μέχρι την ώρα της αποχώρησης.

Διήμερο εκδηλώσεων παρουσίασης προγραμμάτων …

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο παρουσίασης των Πολιτιστικών Προγραμμάτων  και Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, με θέματα σχετικά με τη διατροφή και την υγεία, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικογένεια, την προσφυγιά κ.ά, που υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2013- 2014, το 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας. Τη Δευτέρα 2 και την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, παρουσία πλήθους γονέων, όλα τα παιδιά του σχολείου με τους/τις δασκάλους/ες τους έπαιξαν παιχνίδια στην αυλή, θεατρικά δρώμενα (στα ελληνικά και στα γερμανικά), τραγούδιαζωντανές εκπομπές μαγειρικής (στα ελληνικά και στα αγγλικά) και ηλεκτρονικές παρουσιάσεις. Επίσης έστησαν βιωματικό ηλεκτρονικό εργαστήρι στο οποίο τα ίδια τα παιδιά δίδαξαν σε παιδιά  και εκπ/κούς τη χρήση προγραμμάτων στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή που έμαθαν.

Επίσκεψη στο Μουσείο της Κοζάνης…

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 τα παιδιά των Ε΄ κα;ι ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας στα πλαίσια  πραγματοποίησης της ολοήμερης εκπ/κής εκδρομής τους-μαζί με το 10 ο Δ.Σ.- συνοδεία των δασκάλων τους  και της Δ/ντριας επισκεφτήκαμε  το Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας της Κοζάνης. Τα παιδιά αλλά και οι εκπ/κοί ενθουσιάστηκαν από τον πλούτο των εκθεμάτων του Μουσείου, την άριστη συντήρησή τους και την φιλοξενία των υπεύθυνων του Μουσείου. Στη συνέχεια όλοι μαζί ξεκουραστήκαμε και φάγαμε στο κοντινό δημοτικό αναψυκτήριο του Αγίου Δημητρίου…

Αθλητικές εκδηλώσεις με τη λήξη της σχολικής χρονιάς…

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 έγινε η επίσημη λήξη των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2013-2014, στην αυλή  του σχολείου μας με την καθιερωμένη κοινή με το 10 ο  Δ.Σ. γιορτή αθλητικών εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα περιείχε παιχνίδια εξαιρετικά πρωτότυπα που διασκέδασαν γονείς, παιδιά και εκπ/κούς που παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ψυχή των εκδηλώσεων οι εκπ/κοί Φυσικής Αγωγής κ.κ. Οικονόμου Μαριάνθη και Τόσιου Δέσποινα και πρωταγωνιστέςς τα ίδια τα παιδιά που με περισσό ζήλο και αγωνιστικότητα έπαιξαν, γέλασαν, ήπιαν …

Οι δύο Δ/ντές ευχαρίστησαν όλους όσοι ήρθαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που μοίρασε στη συνέχεια τα αναμνηστικά (βέρες) στα παιδιά της ΣΤ¨ τάξης που θα φύγουν από το σχολείο με την υπόσχεση ότι όλοι μας θα είμαστε στη διάθεσή τους αν μας χρειαστούν! Η εκδήλωση φαίνεται να είοναι η τελευταία κοινή των δύο σχολείων αφού από την επόμενη σχολική χρονιά το 10 ο θα μετεστεγαστεί στο δικό του κτίριο!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους!

Ακούγοντας τον διαιτολόγο…

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο διαιτολόγος του νοσοκομείου Νάουσας κ. Φάνης Κουτρουλιάς, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούν όλες οι τάξεις του σχολείου μας. Το ενδιαφέρον των παιδιών υπήρξε αμείωτο για δύο και πλέον ώρες και οι απορίες πολλές!

-Ποιες τροφές είναι κατάλληλες για πρωινό;

-Τα γλυκά επιτρέπονται στη διατροφή μας;

-Υγιεινές και βλαβερές τροφές, επιδόρπια και φρούτα.

-Τρόποι μαγειρέματος.

-Μεταλλαγμένα τρόφιμα και

….τόσα άλλα σημαντικά θέματα έθιξαν τα παιδιά!

Η διατροφή εξάλλου είναι ένα πολυσύνθετο θέμα με πολλές παραμέτρους να την επηρεάζουν!

Δεσμευτήκαμε πάντως όλοι μας να επαναλάβουμε του χρόνου την συνάντηση για να συνεχίσουμε τη συζήτηση!!

Παρακολούθηση μουσικοθεατρικής παράστασης…

Με μεγάλη χαρά και προσμονή οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων  του σχολείου μας  παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγουν πόρτες» που ανέβασε το 10 Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 και ώρα 10.30 π.μ.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι σπουδαίο να γίνονται προβάλλοντας και ανοίγοντας το σχολείο στην τοπική κοινωνία, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και το αστείρευτο ταλέντο τους!

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσοι βοήθησαν στο ανέβασμα αυτής της υπέροχης και ταξιδιάρικης παράστασης …και κυρίως συγχαρητήρια στα παιδιά!!!

DSCN0333 DSCN0327 DSCN0328 DSCN0329 DSCN0330 DSCN0331