Όλα τα άρθρα του/της 6dimnaou

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...

Επίσκεψη στα 3-5 Πηγάδια-Βιωματική επιμόρφωση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων επισκεφτήκαμε τα 3-5 Πηγάδια την Τετάρτη 24-01-2024, για να γνωρίσουμε το βουνό μας και για να μάθουμε σκι από εξειδικευμένους δασκάλους του σκι. Τα παιδιά συνοδευόταν από την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής κ. Δεληχρήστο Χρήστο και τον δάσκαλο κ. Αχλιώπα Μανώλη!

Περάσαμε πολύ όμορφα: μάθαμε για το σκι με βιωματικό τρόπο, παίξαμε χιονοπόλεμο, διασκεδάσαμε, φάγαμε σάντουιτς κι άλλες λιχουδιές, ήπιαμε ζεστή σοκολάτα και χυμό στον υπαίθριο και προσεγμένο χώρο της καφετέριας!

Επίσης τα παιδιά που ξέρουν σκι ανέβηκαν με το λιφτ στην μεγαλύτερη πίστα μαζί με τον κ. Χρήστο και απόλαυσαν το σκι με τον δικό τους τρόπο!

Η Α τάξη παίζει Κουκλοθέατρο: «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» στα νήπια!!

Την Παρασκευή 2 του Φλεβάρη 2024, το πρωί τα παιδιά της Α΄ τ¨αξης με την δασκάλα τους κ. Κατερίνα Ψυρίδου και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, υποδέχτηκαν με χαρά στην τάξη τους τα νήπια και τις νηπιαγωγούς τους κ.κ. Μαρία και Έλενα!

Σκοπός της επίσκεψης των νηπίων ήταν να παρακολουθήσουν σε κουκλοθέατρο το παραμύθι της κ. Ανθής Ζήση, «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» . Τα παιδιά της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, με την βοήθεια της δασκάλας τους ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ μεράκι και μεγάλη επιτυχία το παραμύθι! Τα νήπια υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά η Διευθύντρια και η δασκάλα της Α τάξης. Τα παιδιά με τις δασκάλες τους χόρεψαν, γέλασαν, τραγούδησαν και πέρασαν φανταστικά! Στο τέλος κάθε παιδί της Α΄ τάξης χάρισε σε κάθε κάθε νήπιο από ένα » έξυπνο χταπόδι» που κατασκεύασε!!

Επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών: «Βασιλικοί παίδες» στη Βεργίνα…

Την Τετάρτη 31/1/2024 οι μαθητές/τριες των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της δράσης «Blending with art» εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των  Αιγών και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες». Στη θεματική τους περιήγηση στο Μουσείο και παρατηρώντας τα εκθέματα γνώρισαν τους «Βασιλικούς Παίδες»,  δηλαδή τα παιδιά των εύπορων και ευγενών Μακεδόνων που ζούσαν στο ανάκτορο, ασχολήθηκαν με την καθημερινή τους ζωή και έμαθαν τι φορούσαν, ποιες γνώσεις αποκτούσαν, πώς συμπεριφέρονταν και πού πίστευαν. Η επίσκεψη στο Μουσείο έκλεισε με την παρακολούθηση εκπαιδευτικής προβολής (βίντεο).

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Εργαστήρι του Μουσείου, όπου υπό την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού, κυρίας Φώτως Παπαργυρούδη εκπόνησαν τρεις δραστηριότητες. Έμαθαν να υφαίνουν υφάσματα της αρχαίας Μακεδονίας σε αντίγραφο αρχαίου αργαλειού, ντύθηκαν όπως οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιώντας υφάσματα, πόρπες και ζώνες και τέλος δημιούργησαν ο καθένας/καθεμία τον δικό του/της Ήλιο της Βεργίνας από πηλό με τη βοήθεια μήτρας και το πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό της επίσκεψης. Τέλος, η κα Παπαργυρούδη έδειξε στους μαθητές/τριες πώς κατασκευάζεται η καυσία, ο τυπικός μπερές/καπέλο των αρχαίων Μακεδόνων.

Όλοι/ες επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι/ες, έχοντας αποκομίσει γνώσεις με βιωματικό χαρακτήρα, για την ιστορία της Μακεδονίας μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις! Ήταν μία πράγματι ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκπαιδευτική εκδρομή!

Περιποίηση φυτών

Τον Ιανουάριο αμέσως μόλις επιστρέψαμε από τις διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά της Ε τάξης με τον υπεύθυνο συντονιστή του σχεδίου δράσης κ. Μανώλη Αχλιώπα και τον γυμναστή μας κ. Δεληχρήστο Χρήστο, πότισαν και σκάλισαν τα λαχανικά μας που φύτρωσαν και μεγάλωσαν πολύ, παρά τον δύσκολο χειμωνιάτικο καιρό, με τα χιόνια και τις παγωνιές!

Κοπή βασιλόπιτας 2024!!

Με την έναρξη της νέας χρονιάς μαζί με τις ευχές που απλόχερα δώσαμε και πήραμε εκπαιδευτικοί, μαθητές/ριες και γονείς, κόψαμε και τις καθιερωμένες βασιλόπιτες ανά τάξη και στο σύλλογο διδασκόντων!

Οι τυχεροί μας ήταν :

Α τάξη: Παπαπέσιου Ειρήνη

Β τάξη: Τράιος Φίλιππος

Γ τάξη: Αντώνης Αντιφάκος

Δ τάξη: Παναγιώτης Λαφάρας

Ε τάξη: Σιγανός Σπύρος

ΣΤ τάξη: ΄Αλεξ Χύσα

Οι τυχεροί κέρδισαν από ένα υπέροχο βιβλίο, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ που είναι πάντα δίπλα μας!

Στον Σύλλογο διδασκόντων τυχερή η κ. Λιόλιου Ολυμπία που ήταν εξ αποστάσεως κοντά μας!

Χρόνια Πολλά!!

Καλή και δημιουργική χρονιά για όλες και όλους μας!

Υγεία, αγάπη και ευλογία!!

Τα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού (αφήγηση από παιδιά για παιδιά) Ψηφιακή δημιουργία (Blending with art)

Μικροί μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης (2023-2024) του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Τσάντζου Ελένης, δημιουργούν μία ψηφιακή αφήγηση με τα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού, στο πλαίσιο της δράσης Blending with art.

Κείμενα: αποσπάσματα από το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»

Αφήγηση: Αθηνά, Αναστασία, Βασίλης, Νεφέλη, Κέλλυ, Ματίνα, Νικόλας, Παναγιώτης

Μουσική υπόκρουση:

  • Evening_Fall_Harp
  • Bethlehem_Christmas
  • Mesmerize

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Την Παρασκευή 22/12/2023 στον πολυχώρο πολιτισμού «Βέτλανς» οι μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας παρουσίασαν την γιορτή που προετοίμασαν ενόψει των Χριστουγέννων.
Οι μαθητές/τριες μέσα από τρία θεατρικά («Τα 4 κεριά», «Ο άγγελος που απόμεινε στη γη», «Ο Άγιος Βασίλης και τα αληθινά δώρα που ζητούν τα παιδιά») πέρασαν το μήνυμα της αγάπης που φέρνει στον κόσμο η Γέννηση του Χριστού.
Την εορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες των τάξεων, κυρίες Ψυρίδου Κατερίνα, Χριστίδου Όλγα, Γιαννακοπούλου Θωμαή σε συνεργασία με τη διευθύντρια, κυρία Λαφάρα Αναστασία και παρακολούθησαν γονείς, κηδεμόνες, το Κ.Δ.Α.Π.Μ.Ε.Α. Νάουσας και πλήθος κόσμου.
Οι μαθητές/τριες καταχειροκροτήθηκαν, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε δωράκια σε όλους τους μαθητές/τριες, αλλά και στα μέλη του Κ.Δ.Α.Π.Μ.Ε.Α.
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που για ακόμα μία φορά συνεργάστηκαν άψογα και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!
Χρόνια πολλά! Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2024!

Mέτρα προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού

Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

 ➢ Τακτικό πλύσιμο των χεριών

 • Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

• Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος – Το γεύμα – Τη χρήση της τουαλέτας

• Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

• Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

➢ Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.

➢ Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).

➢ Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων

➢ Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

➢ Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

➢ Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

➢ Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Βιωματική μάθηση για την αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Σχολείο της καρδιάς μας!

Την Παρασκευή 8 του Δεκέμβρη το πρωί, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης του σχολείου μας, συνοδεία του κ. Αχλιώπα Μανώλη, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Ειδικού Σχολείου Νάουσας, του Σχολείου της καρδιάς μας, με σκοπό να αντιληφθούμε τις δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινή τους ζωή!

Η βιωματική μάθηση σε συνδυασμό με την συνεργασία και τη διδασκαλία στρατηγικών επίλυσης προβλήματος, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να αντιμετωπίσουν αληθινές καταστάσεις ζωής και να επινοήσουν λύσεις, εδραιώνοντας έτσι αντιλήψεις και στάσεις ζωής που σέβονται το διαφορετικό, προλαμβάνοντας τον ρατσισμό και την βία.

Όλοι εμείς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, εργαζόμαστε καθημερινά πάνω στην πρόληψη της βίας και των διακρίσεων και όχι μόνο υιοθετώντας πρακτικές και δράσεις στις παγκόσμιες ημέρες!

Ο αγώνας και η στάση ζωής μας είναι καθημερινή και αέναη!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου κ. Βελιγδένη Γιούλη και όλα το προσωπικό για την φιλοξενία και την υπέροχη συνεργασία χρόνων!

Η χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στο Σχολείο της καρδιάς μας!

Την Τετάρτη 20 του Δεκέμβρη 2023 το πρωί, πιστοί στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ και Ε τάξεων, με τους/τις δασκάλους/ες κ.κ. Γιαννακοπούλου Θωμαή και Αχλιώπα Εμμανουήλ και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, επισκεφτήκαμε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, το Σχολείο της καρδιάς μας!

Μας υποδέχτηκαν με πολλή αγάπη και χαρά η προϊσταμένη κ. Γιούλη Βελιγδένη μαζί με όλο το προσωπικό και τα παιδιά!

Τραγουδήσαμε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια (Άγια νύχτα, Καλήν ημέρα Άρχοντες, Τρίγωνα κάλαντα, Πάει ο παλιός ο χρόνος), με τη συνοδεία κιθάρας (Ιωάννης Ζιάννης), μαντολίνου (Θάνος Δάμτσιος) και μπουζουκιού (Κων/νος Λιντζίκος).

Επίσης χορέψαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι «Ρούντολφ το ελαφάκι» όλα μαζί τα παιδιά και χαρίσαμε κάρτες που έφτιαξαν οι μαθητές μας και οι μαθήτριές μας γι΄ αυτόν τον σκοπό! ! Μαζί μας ήταν και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας (Η Αντιπρόεδρος κ. Άννα Διτσόλα-Τεπερίδου, η ταμίας κ. Λίτσα Παπαπέτρου και η κ. Χάιδω Μπάτσαλα-Χατζηκώστα) που είναι πάντα αρωγοί στις δράσεις μας, προσφέροντας κάλαντα σε όλα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.

Ζήσαμε όλοι μας όμορφες στιγμές χαράς και αγάπης και η επίσκεψή μας τελείωσε με το «ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», που έπαιξε στο μπουζούκι ο Κων/νος μας και χόρεψαν τα παιδιά μας!

Χρόνια πολλά και του χρόνου τα Χριστούγεννα και όχι μόνο, να είμαστε καλά να ξαναβρεθούμε!