Όλα τα άρθρα του/της 6dimnaou

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...

Το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Παρακολουθήστε δύο υπέροχα βίντεο που επιμελήθηκε η δασκάλα του σχολείου μας κ. Ελένη Τσάντζου με την συνεργασία του Χατζηστυλλή Ιορδάνη, σε παλαιότερα χρόνια, στο πλαίσιο εορτασμού της επανάστασης του 1821 στο σχολείο μας και της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας της πόλης μας!

Αξίζουν Πολλά Συγχαρητήρια για την αξιόλογη δουλειά!!

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ E-ME

1. Μπείτε στον σύνδεσμο:

https://auth.e-me.edu.gr/?eme=https://e-me.edu.gr/&cause=no-token&eat=178b2055ecc74066e96e8ca8e3d73159

2. Πατάτε είσοδος (LOGIN)

3. Βάζετε τα στοιχεία σας (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) που σας έχουμε στείλει

4. Αφού εισέλθετε μια φορά στην πλατφόρμα e-me, θα μπορεί πλέον ο δάσκαλος να σας βρει και να σας προσκαλέσει στην κυψέλη του. Πρέπει όμως να ελέγχετε τα μηνύματα σας στο e-me (πάνω δεξιά στο σύμβολο των μηνυμάτων ) ώστε όταν σας καλέσει ο δάσκαλος να αποδεχτείτε.

5. Όταν γίνετε μέλη, πατάτε πάνω στις κυψέλες για να διαβάσετε πληροφορίες για το κάθε μάθημα.

Μπορείτε να δείτε και τις οδηγίες του ΠΣΔ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

LetsStartWith_eme_StepByStep_Guidelines4Studentsv1.0-Mar2020

Συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Παρακάτω παρουσιάζονται τα έγγραφα που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε γενικές γραμμές πέρα από τα τεχνικά θέματα (σύνδεση και πρόγραμμα antivirous) που αφορούν στο διαδίκτυο θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στα ακόλουθα:

  1. Κατεβάστε ένα ελεύθερο (free down loaded) αντιβάιρους από το διαδίκτυο για τον υπολογιστή σας και το λάπτοπ σας
  2. Τοποθετήστε τον υπολογιστή σας σε σημείο κοινό σε θέα, π.χ. στο σαλόνι, όχι στο δωμάτιό του όπου μπορεί μόνο του να τον χρησιμοποιεί, χωρίς να το βλέπετε
  3. Φροντίστε να εξηγήσετε στο παιδί σας να είναι υπεύθυνο στη χρήση υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ ή κινητού, μιλώντας΄όχι μόνο για τους κινδύνους αλλά και για τα οφέλη του διαδικτύου: συχνά λέμε ότι το διαδίκτυο είναι σαν να χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι, που είναι πολύ χρήσιμο για να κόψεις π.χ. ψωμί, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο αν δεν προσέξεις να κόψεις το χέρι σου!! (σε αυτό θα βοηθήσουν οι συμβουλές που έστειλε το υπουργείο και θα τις βρείτε παρακάτω)
  4. Δείξτε στο παιδί εμπιστοσύνη που οφείλει να την κερδίσει όμως σιγά σιγά αφού στην αρχή παρακολουθείτε μαζί του την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (για τις τάξεις βέβαια Γ, Δ, Ε και ΣΤ που μπορούν-αν μπορούν- τα παιδιά από μόνα τους να συνεχίσουν) Όλα στην αρχή για όλους μας είναι δύσκολα, αλλά με υπομονή και επιμονή, χωρίς άγχος θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!!

Πολύ βοηθητικό για την ενημέρωσή σας είναι η παρακάτω παρουσίαση του εκπ/κού πληροφορικής του σχολείου μας κ. Παπαζήση Δημήτρη (πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ:

ΣΥΝ_1-elearning

ΣΥΝ_2-teleworking

ΣΥΝ_3_ΦΥΛΛAΔΙΟ-2

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ -ΕΡΤ 2

Μαθήματα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης ΕΡΤ2

Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.

1.        Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

2.      Ιστορία Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος

3.      Φυσική Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.

1.      Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

2.      Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

3.      Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνω ότι από σήμερα και μετά το υλικό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την Α΄ τάξη θα ανεβαίνει στην προσωπική μου ιστοσελίδα στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/katpsyridou/

Καλή συνέχεια σε όλους μας!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνω ότι από σήμερα και μετά το υλικό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την Δ΄ τάξη θα ανεβαίνει στην προσωπική μου ιστοσελίδα στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/ascharat/.

Καλή συνέχεια σε όλους μας!

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Σήμερον της Σωτηρίας ημών το Κεφάλαιο…..

Χαίρε και Χαριτωμένη, Ο Κύριος μετά Σού!

Αποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελισμοσ θεοτοκου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΕΣ (ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΕΣ)

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΔΕΣ)!

Ειδικά τις ευχές μας σε όλους τους μαθητές μας και

σε όλες τις μαθήτριές μας που γιορτάζουν σήμερα!!

Σήμερα ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αποκτά ένα πολύ βαθύτερο νόημα για όλους εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, μικρούς και μεγάλους, τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάμε!

Το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ για την Γέννηση του Χριστού, κρατά ζωντανή την ελπίδα της Λύτρωσης και της ίασης της ψυχής μας!!!

Ας δούμε παρακάτω πληροφορίες:

Γιορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ στίχ. 26-38).

Την ήμερα αυτή, ο θεόσταλτος αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία, στη Ναζαρέτ και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό. Και Όταν η Παρθένος αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να συλλάβει χωρίς άνδρα, ο αρχάγγελος της απάντησε ότι «το Άγιο Πνεύμα θα έλθει σε σένα και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει» Τότε η σεμνή κόρη, η Παρθένος Μαρία, του απάντησε ταπεινά. «Ιδού λοιπόν, η δούλη του Κυρίου. Ας γίνει το θέλημα Εκείνου». και καθώς ο Γαβριήλ εξαφανίστηκε από μπροστά της, συντελέστηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας. με τρόπο υπερφυσικό, η Παρθένος συνέλαβε στην άχραντη κοιλιά της, τον Υιό και Λόγο του Θεού. Εκείνον πού με την εκούσια θυσία του επάνω στο Σταυρό, έσωσε το ανθρώπινο γένος από τον αιώνιο θάνατο και την καταστροφή στην οποία είχε οδηγηθεί μετά την πτώση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο και την εμφάνιση της αμαρτίας στον κόσμο.

Αξίζει, όμως, να δούμε πως οι εμπνευσμένοι υμνωδοί της Εκκλησίας μας έψαλαν το κοσμοσωτήριο άγγελμα: 

«Σήμερον χαράς Ευαγγέλια παρθενική πανήγυρις τα κάτω τοις άνω συνάπτεται• ο Αδάμ καινουργείται η Εύα της πρώτης λύπης ελευθερούται και η σκηνή της καθ’ ημάς ουσίας τη θεώσει του προσληφθέντος φυράματος ναός Θεού κεχρημάτικεν. Ω μυστήριον! ο τρόπος της κενώσεως άγνωστος, ο τρόπος της συλλήψεως άφραστος. Άγγελος λειτουργεί τω θαύματι παρθενική γαστήρ τον Υίόν υποδέχεται, Πνεύμα άγιον καταπέμπεται Πατήρ άνωθεν ευδοκεί, και το συνάλλαγμα κατά κοινήν πραγματεύεται βούλησιν εν ω και δι’ ου σωθέντες, συνωδά τω Γαβριήλ, προς την Παρθένον βοήοωμεν χαίρε, κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου, εξ ης ή σωτηρία, Χριστός ο Θεός ημών, την καθ’ ημάς προσλαβόμενος φύσιν προς εαυτόν έπανήγαγεν».

Οι αρχές της εορτής του Ευαγγελισμού δεν είναι επακριβώς γνωστές. Το γεγονός ότι η Αγία Ελένη έκτισε στη Ναζαρέτ βασιλική, στην οποία περιλαμβανόταν κατά παράδοση ο οίκος της Θεοτόκου, όπου αυτή δέχθηκε τον Ευαγγελισμό, επέδρασε ίσως στη σύσταση τοπικής εορτής. Οι πρώτες μαρτυρίες περί αυτής ευρίσκονται στον Άγιο Πρόκλο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, το 430 μ.Χ. και στο Πασχάλιον Χρονικόν (624 μ.Χ.), όπου χαρακτηρίζεται ως συσταθείσα στις 25 Μαρτίου από τους θεοφόρους δασκάλους. Η μεγαλοπρεπής πανήγυρη του Ευαγγελισμού ετελείτο από τους Βυζαντινούς στο ναό των Χαλκοπρατείων, όπου παρίσταντο και οι αυτοκράτορες.

ΠΗΓΗ: Χρησιμοποιήθηκε υλικό από Εκκλησία on line