Αρχείο κατηγορίας Γιορτές – Δραστηριότητες

Το ταξίδι της δροσοσταλιάς από την Β΄ τάξη…

Την Τρίτη 23 του Μάη 2023 οι μαθητές μκαι οι μαθήτριες της Β τάξης συνοδεία της δασκάλας κ. Ψυρίδου Κατερίνας επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Νάουσας για αν συμμετέχουν στο πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι της δροσοσταλιάς!

Τα παιδιά έμαθαν για τον κύκλο του νερού, έπαιξαν, ζωγράφισαν, έκαναν κατασκευές και χάρηκαν τη φύση, στον περιβάλλοντα υπέροχο χώρο του ΚΠΕ Νάουσας.

Ήταν μια πολύ δημιουργική και διασκεδαστική εμπειρία!

Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Νάουσας για την φιλοξενία!

ΓΙΝΕ ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2023 – 1ο και 3ο βραβείο και έπαινος για την Στ τάξη του σχολείου μας

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Γίνε ο νονός της Αποκριάς 2023» το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας απέσπασε το 1ο και το 3ο βραβείο καθώς και έναν έπαινο. Τα βραβεία και οι έπαινοι «Δημήτρης Σκούπερ», τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί στη μνήμη του λαϊκού ζωγράφου της Νάουσας έχουν ως εξής:

1ο Βραβείο: Εβίτα Μπασιούρη, μαθήτρια Στ1 τάξης, 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας
2ο Βραβείο: Αναστασία Βασιλείου, μαθήτρια Γ΄ τάξης,  2ου Γυμνασίου Νάουσας
3ο Βραβείο: Χαρά Πετρά, μαθήτρια μαθήτρια Στ1  τάξης,  6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας
Έπαινοι:
– Αγγελική Βλάχου & Τσαρνούχα Βασιλική, μαθήτριες Γ΄ τάξης,  2ου Γυμνασίου Νάουσας
– Ελισάβετ Κερμινιώτη, μαθήτρια Στ2  τάξης,  6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας
– Βασίλης Τσαρνούχας, μαθητής Ε΄ τάξης,  4ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ  ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!

Το βίντεο προβάλλει το σύνολο των έργων με τα οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό το σχολείο μας, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.

Γενίτσαροι και Μπούλες

(Δράση της ψηφιακής σχολικής βιβλιοθήκης μας)

Παρακολούθησε το βίντεο και μάθε περισσότερα για το τοπικό μας έθιμο, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Λύσε on line την δραστηριότητα που ακολουθεί.

(Κάνε κλικ στο κουμπάκι Finish!! και στείλε το διαδραστικό φυλλάδιο στον/στη δάσκαλο/α σου.)


Μαθαίνω να ψωνίζω…από το κυλικείο…

Την Τετάρτη 23/11/22 η Ε’ Τάξη του σχολείου μας με αφορμή την ενότητα “school life and shopping at the canteen “(“σχολική ζωή και ψωνίζοντας από το κυλικείο»), οργάνωσε ένα μικρό κυλικείο στο μάθημα των Αγγλικών υπό τις οδηγίες και τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους, κ. Γιούρου Καλλιόπης.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες , τα παιδιά σχεδίασαν τον κατάλογο των προϊόντων του κυλικείου μας στα Αγγλικά, ζωγράφισαν μόνα τους και κόλλησαν στον πίνακα όλα τα προϊόντα , έγραψαν σχετικούς διαλόγους στην Αγγλική Γλώσσα τους οποίους έμαθαν απέξω αλλά και αυτοσχεδίασαν στην τάξη κάποιους ακόμα πιο αστείους διαλόγους . Έτσι τα παιδιά κατάφεραν να μάθουν πώς να ψωνίζουν στα αγγλικά αλλά και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Τέλος, κάναμε και έναν διαγωνισμό αφίσας για το μενού του κυλικείου και η καλύτερη αφίσα θα αναρτηθεί στο κυλικείο του σχολείου για όλη τη χρονιά!

Γιορτή της σημαίας-παρέλαση 28ης Οκτωβρίου!

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα που γιορτάζουμε την σημαία, το ιερό μας σύμβολο, για το οποίο έδωσαν την ζωή τους στο πέρασμα των χρόνων, οι ήρωες-απλοί πολίτες της Ελλάδας, η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, στην σχολική μας αυλή, παρουσία όλης της σχολικής μας μονάδας, παρέδωσε την σημαία στους πέντε άριστους μαθητές της ΣΤ τάξης- τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής-:

Βλάχου Μαρία,Γιτοπούλου Παναγιώτα, Ζιάννης Γρηγόριος, Μπαμπάτσης Ιωάννης και Σαπάνη Όλγα!

Συνεχάρη όλα τα παιδιά της ΣΤ τάξης για την προσπάθειά τους όλα τα χρόνια και τόνισε την σημασία που έχει η προσπάθεια και ότι το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως οικονομική και ψυχολογικλή κατάσταση της οικογένειας, πιθανές συναισθηματικές δυσκολίες και φυσικά η διαφορετική αφετηρία του κάθε παιδιού και η προσωπικότητά του!

Στην συνέχεια έκαναν μια μικρή παρέλαση στην σχολική μας αυλή, καταχειροκροτήθηκαν από όλους μας και κάθε τάξη χωριστά συμμετείχε στην σχολική γιορτή εορτασμού του ΟΧΙ!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!!

Τη επόμενη μέρα 28η Οκτωβρίου 2021 το πρωί το σχολείο μας συμμετείχε με την σημαιοφόρο και τους παραστάτες, στην δοξολογία στον ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και στην συνέχεια στην κατάθεση στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης. Τήν εορταστική ομιλία -πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπ/κός του σχολείου κ. Χριστίδου Όλγα:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΜΤΣΗ

 
 Με αφορμή το έθιμο της πόλης μας « Μπούλες και Γενίτσαροι» και στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης ζώνης,  η Δ? τάξη του σχολείου μας συνοδευόμενη από την κ.Γιούρου Καλλιόπη  επισκέφθηκε το εργαστήριο των κ.κ. Μιχάλη και Φανής Τόμτση.
 Εκεί ο κ.Μιχάλης αφηγήθηκε στους/στις μαθητές/ριες πώς ξεκίνησε το έθιμο και πώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα  και έδειξε στα παιδιά μαζί με την κόρη και τη σύζυγό του όλα τα μέρη της στολής του Γενίτσαρου καθώς και πώς κατασκευάζεται ο "πρόσωπος".
Τα παιδιά έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και συγκινήθηκαν από όσα έμαθαν. Τα αγόρια της τάξης εξέφρασαν όλα την επιθυμία να συμμετέχουν κι αυτά στο δρώμενο του χρόνου και όλοι μαζί οι μαθητές/ριες έφτιαξαν μία ευχαριστήρια κάρτα για την όμορφη φιλοξενία στο εργαστήρι τους!

2ο Βραβείο στον Διαγωνισμό «Γίνε νονός της Αποκριάς 2020»

Συγχαρητήρια στην μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, Δήμητρα Γκαγκούση, για την διάκρισή της στο διαγωνισμό του Δήμου Νάουσας
» Γίνει νονός της Αποκριάς 2020″!!
Το έργο της είναι εκπληκτικό, μοντέρνο και εναλλακτικό!!

Το ταράμπουλο του Γενίτσαρου αναδεικνύεται το σύμβολο της ιστορίας της Νάουσας!!!

Κατασκευάζοντας τον «πρόσωπο»….

Σήμερα Πέμπτη 27 του Φλεβάρη 2020 οι μαθητές/ριες της ΣΤ΄ τάξης συνοδεία του δασκάλου τους κ. Μήτογλου Βασίλειο, συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Εικαστικών Εργαστηρίων Νάουσας, με θέμα την κατασκευή του «Πρόσωπου » του Γενίτσαρου , ενόψει εορτασμού της Αποκριάς στην Νάουσα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και τα παιδιά με πολλή χαρά και αγάπη συμμετείχαν στην κατασκευή και στολισμό της…

Συγχαρητήρια στο Δήμο Νάουσας για την αξιόλογη δράση!!

Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας!!

Την Παρασκευή 14 του Φλεβάρη 2020 πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, από τους/τις μαθητές/ριες όλων των τάξεων του σχολείου μας!

Το αφιέρωμα περιελάμβανε πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δράσεις και ιδέες που υλοποιήθηκαν σπό τα παιδιά με την βοήθεια των εκπ/κών όλων των τάξεων, που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα της Διευθύντριας, για μια ομαδική γιορτή για την Ελληνική Γλώσσα!

Η Α΄ τάξη ασχολήθηκε και φιλοτέχνησε αερόστατα με λέξεις της Ελληνικής Γλώσσας που αναφέρονται στις ανθρώπινες αξίες, στην φιλία, στην αγάπη, στο χαμόγελο…

Η Β΄ τάξη μας μίλησε με την νοηματική γλώσσα και έπαιξε παντομίμα!!

Η Γ1΄ τάξη έφτιαξε τον ουρανό χωρίς τα σύννεφα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας!

Η Γ2΄ τάξη ζωγράφισε πλούσιες σε μηνύματα και φράσεις παροιμίες για τον Φλεβάρη!

Η Δ΄ τάξη έγραψε ποιήματα και τα ζωγράφισε!

Η Ε΄ τάξη μίλησε για τις ομόηχες, ομόρριζες ελληνικές λέξεις και με την μορφή παιχνιδιού! Επίσης για ελληνικές λέξεις με παγκόσμια χρήση!

Η ΣΤ΄ τάξη μίλησε για τον πλούτο των συνώνυμων, αντώνυμες και ελληνικές λέξεις και με την μορφή παιχνιδιού!

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, αφού συνεχάρη τα παιδιά και τους /τις εκπ/κούς για το πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο αφιέρωμα, τόνισε την συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας στην διάχυση του Ελληνικού Πολιτισμού και τον πλούτο που διαθέτει, όπως αυτό αναδείχτηκε από τα παιδιά περίτρανα στο σημερινό αφιέρωμα!!!

Παρέα με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας…

Την Πέμπτη 5 του Δεκέμβρη 2019, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, τα παιδιά των Α΄, Β΄, Γ1΄, Γ2΄ και Δ΄ τάξεων συνοδευόμενα από τις εκπ/κούς κ.κ. Ψυρίδου Κατερίνα, Τίκου Άννα, Τσάντζου Ελένη, Χριστίδου Όλγα, Χαρατσιάρη Ασημούλα και την Διευθύντρια κ. Λαφάρα Αναστασία, επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας και την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών.

Τα έργα των παιδιών του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ υπό την επίβλεψη της κ. Μάρθας Κούντη θα εκτίθενται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.