Αρχείο κατηγορίας Γιορτές – Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις λήξης σχολικού έτους 2018-19…

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Εκφωνήτρια (Μαρίκα):

Αγαπημένοι μας γονείς, εκπαιδευτικοί, συμμαθητές, συμμαθήτριες, φίλες και φίλοι ….

σας καλωσορίζουμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το σχολείο μας με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Μια χρονιά που κύλησε ευχάριστα και δημιουργικά για όλους μας. Διαβάσαμε, συζητήσαμε, διερευνήσαμε, τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε, διασκεδάσαμε αλλά και δυσκολευτήκαμε! Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην αληθινή ζωή έξω από το σχολείο! Γι΄ αυτό και εμείς καλλιεργήσαμε πολύ σημαντικές δεξιότητες και στάσεις, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να έχουμε υπομονή, επιμονή, δύναμη, σεβασμό και αγάπη για τους δασκάλους μας, τους γονείς μας, τους συμμαθητές μας και τους φίλους μας!

Εκφωνήτρια 2 (Μαρίνα):

Το σχολείο μας φέτος υλοποίησε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα  και πολλά άλλα επιμέρους προγράμματα Αγωγής υγείας και πολιτισμού. Σημαντική ήταν η συμμετοχή μας ως έκτη τάξη στην κατάθεση και παρουσίαση των επιχειρημάτων του σχολείου μας στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων στο Δημαρχείο της Νάουσας.

Σε όλες τις δράσεις είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι ήταν κοντά μας και μας υποστήριζε τόσο με την παρουσία της και την ενεργό εμπλοκή της όσο και με τον θεσμικό της ρόλο η Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Παπαγεωργίου Κατερίνα:

Πιο συγκεκριμένα υλοποιήσαμε:

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ρεσέψιον (RECEPTION) για 2η συνεχή χρονιά με θέμα την ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό:

Οι δράσεις που βοήθησαν τα νήπια να γνωρίσουν το δημοτικό σχολείο και πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή όλης της σχολικής  μονάδας,  περιλάμβαναν:

-Κοινές διδασκαλίες μαθημάτων στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό

-Λαογραφική έκθεση

-Ερωτηματολόγια σε νήπια και τους γονείς τους με σκοπό την διερεύνηση των αναγκών τους

-Σεμινάρια στους γονείς των νηπίων με θέμα το ρόλο της οικογένειας στην ομαλή μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό

-Κοινά παιχνίδια και τραγούδια

-Πρόσκληση σε πρωινό

-Υιοθεσία των νηπίων από τα παιδιά της πέμπτης τάξης για να αισθάνονται ασφαλή

Εκφωνητής 1. (Μαρίκα)

Επίσης υλοποιήσαμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Παίζοντας με τα πρωτόνια», στο οποίο συμμετείχαν όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Νάουσας, τρία νηπιαγωγεία και το ειδικό σχολείο Νάουσας.

Μάθαμε πολλές πληροφορίες για τη δημιουργία του σύμπαντος, τους πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα:

Μια μικρή γεύση μάς δίνουν τα παιδιά της Β΄ τάξης:

…………………………………….

Τα παιδιά της Β1 τάξης μιλούν για τους Πλανήτες!..

Κάναμε εκπληκτικά πειράματα Φυσικής με απλά υλικά με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη  του κ. Χρήστου  και του κ. Βασίλη παρέα με όλα τα δημοτικά σχολεία Νάουσας, στον πολυχώρο Έρια.

………………………

Τα παιδιά των Ε  και ΣΤ  τάξεων δείχνουν τις κατασκευές!…

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για όλα αυτά!!

Μάθαμε για την εναλλαγή της μέρας και της νύχτας, όπως θα δείτε από τα παιδιά της Α΄ τάξης μας, με την βοήθεια της κ. Μαριάννας:

………………………………..

Χορευτικό Α΄ τάξη !

Επιβιβαστήκαμε στο διαστημόπλοιο της φαντασίας μας και με τιμόνι την καρδιά μας και οδηγό την κ. Όλγα, μιλήσαμε με τα αστέρια του ουρανού ως μικροί ποιητές, με λόγια που άγγιξαν την ψυχή μας !

………………………………………………………….

Τα παιδιά της Β2 τάξης ….

Και δεν τελειώσαμε ακόμη! …. Στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, συμμετέχοντας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης, παντρέψαμε τον ήλιο με το φεγγάρι και δεχτήκαμε ευχές από όλα τα δημοτικά σχολεία της Νάουσας!

Επισκεφτήκαμε όλοι μαζί το πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη και ζήσαμε  όλοι μας μια αξέχαστη εμπειρία!

Τραγουδήσαμε για τους πλανήτες, στην γειτονιά του ήλιου, παρέα με τα παιδιά της Γ΄ τάξης και την κ. Μελίνα!:

……………………………

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης τραγουδούν!…

Εκφωνητής 2. (Μαρίνα)

Και στα δύο προγράμματα τα παιχνίδια είχαν την τιμητική τους!

Η κ. Μαριάνθη μας έδειξε τον δρόμο!

Με λίγα λόγια, … παίξαμε με την ψυχή μας μαζί και με άλλα σχολεία, όπως με τα παιδιά 5ου, 6ου και 10ου Νηπιαγωγείου Νάουσας και του Ειδικού σχολείου Νάουσας και όχι μόνο!

Ένα μικρό δείγμα θα μας δείξουν τα παιδιά, με τα διαστημικά τους παιχνίδια:

Η Τετάρτη (Δ΄) τάξη, με το παιχνίδι « Πάρε τον δορυφόρο σου»!

Η Πέμπτη (Ε΄) τάξη, με το παιχνίδι «Κράτα τον πλανήτη σου και τρέχα»!

Και η έκτη (ΣΤ)  τάξη παίζοντας το… «Μπες στο διαστημόπλοιο»!!

…………………………..

Τα παιδιά της Δ  τάξης

Τα παιδιά της Ε  τάξης

Τα παιδιά της ΣΤ  τάξης

…………………………………………………..

Σε όλο αυτό το μακρινό και μαγευτικό ταξίδι, χρειάστηκε να μαγειρέψουμε ως αληθινοί γαστρονόμοι, παρέα με τα παιδιά του 1ου Δ.Σ. και του 4ου Δ. Σ. Νάουσας στην σχολική μας αυλή όπως επίσης και να μάθουμε με τη βοήθεια της διατροφολόγου κ. Αφροδίτης για το σύμπαν της ευζωίας, την αγάπη στον εαυτό μας και τους άλλους, τη χαρά, το σεβασμό και την προσωπική και συλλογική ευτυχία!

……………………………..….

Βγαίνουν παιδιά Δ΄ τάξης (Σύρκος, Φίλιππος, Εβελίνα, Δάφνη )

και λένε κάποιες ατάκες: Με αγαπώ!  Είμαι σημαντικός!

Αξίζω να αγαπώ και να με αγαπούν!

…………………………………….

Εκφωνητής 2. (Μαρίνα)

Πλούσιες οι δράσεις μας και σε θέματα εικαστικής δημιουργίας!!

Με την πρόταση της κ. Ελένης της Δ΄ τάξης  ζωγραφίσαμε για τους πλανήτες και εκθέσαμε 110 ατομικά έργα και τέσσερα ομαδικά στην έκθεση ζωγραφικής στον πολυχώρο Έρια, που την επισκέφτηκαν πολλά σχολεία, γονείς και φίλοι!

……………………….

Εκφωνήτρια1. (Μαρίκα)

Η έμπνευση και η δημιουργικότητα όλων μας δεν είχε τελειωμό!

Οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη ώσπου η κ. Κατερίνα  ετοίμασε για όλους μας και για το νηπιαγωγείο «Τον καραγκιόζη αστροναύτη», μια εκπληκτική παράσταση θεάτρου σκιών!

………………………………………..

Βγαίνει ο Δημήτρης της Β1 τάξης κουνάει τη φιγούρα του και  λέει μια στροφή από την παράσταση……

…………………………………..

Πλούσιες και πολύπλοκες θεατρικές παραστάσεις εμπλούτισαν τις προσεγγίσεις των προγραμμάτων μας!

Παραστάσεις που άγγιξαν τις καρδιές μας και μας διασκέδασαν!!

Η κ. Όλγα με το μαγικό ραβδί του μικρού πρίγκιπα  μας ταξίδεψε σε ταξίδια μακρινά, μας δίδαξε και μας συγκίνησε, …. παρέα με τα παιδιά πολλών άλλων σχολείων και του ειδικού σχολείου Νάουσας, στο Δημοτικό θέατρο Νάουσας και στην Βέτλανς!

Η αστερόσκονη του διαστήματος μας ένωσε και εκτόξευσε τη σκέψη μας στο διάστημα!!

…………………………….

Βγαίνει η Ελισάβετ της Β2 τάξης και λέει λόγια από την παράσταση του μικρού πρίγκιπα………………..

Εκφωνητής 2. Και μέσα σε όλα αυτά τα όμορφα που ζήσαμε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ήταν πάντα δίπλα μας, συμπαραστάτης και βοηθός σε όποια βοήθεια του ζητήσαμε! Σε κάθε μας βήμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα!

Για μας τα παιδιά της έκτης τάξης είναι κοντά μας από την πρώτη τάξη μέχρι και σήμερα και μας αποχαιρετά διπλά:

Με ένα βραδινό γεύμα για όλους μας μια μέρα πριν….  και σήμερα με έναν ακόμη ξεχωριστό τρόπο!

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την πρόεδρο κ. Λαφάρα Παναγιώτα να μας πει λίγα λόγια:

Ομιλία Απονομή…………………………………………….. 

Εκφωνήτρια 2. Κλείνοντας τη σημερινή μας γιορτή καλούμε την Διευθύντρια μας κ. Αναστασία Λαφάρα να έρθει κοντά μας!

Η Διευθύντρια κάνει ένα μικρό απολογισμό της σχολικής χρονιάς και αποχαιρετά με ευχές τα παιδιά της ΣΤ τάξης και φυσικά όλα τα παιδιά τους γονείς και φίλους που παρακολούθησαν την γιορτή !!  

#Playing with protons#CMS#CERN ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου»

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η Έκθεση Ζωγραφικής του σχολείου μας «Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος #Playing with protons#CMS#CERN.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και των υπόλοιπων σχολείων της πόλης μας, τους γονείς, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, όλες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τα ενθουσιώδη σχόλια και τον θαυμασμό σας.

Ένα ψηφιακό αναμνηστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί και είναι το δώρο του σχολείου μας προς τους μικρούς δημιουργούς με το μεγάλο ταλέντο, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Η εκδρομή μας στο Αρκοχώρι Νάουσας…

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 όλες οι τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν την τελευταία για φέτος εκπαιδευτική εκδρομή στο Αρκοχώρι Νάουσας!

Τα παιδιά έπαιξαν στα γήπεδα ποδόσφαιρο, τένις και βόλεϊ και στην παιδική χαρά! Έφαγαν στην ταβερνούλα θαύμασαν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Τα παιδιά της Α΄ τάξης στο Υφάδι

Την Πέμπτη 7 του Μάρτη 2019 τα παιδιά της Α΄ τάξης συνοδευόμενα από την δασκάλα τους κ. Χαρατσιάρη Μαρία επισκέφτηκαν το Δημιουργικό εργαστήρι «Υφάδι». Εκεί τους υποδέχτηκε η κ. Ζάλιου Ευγενία και τα παιδιά από το Υφάδι με πολλή χαρά! Ζωγράφισαν για τα παιδιά της Α΄ τάξης και στο τέλος  τους χάρισαν και δύο υπέροχες ζωγραφιές.

Τους έδειξαν τις μάσκες και τους πρόσωπους που κατασκευάζουν και τα πωλούν, και τους μίλησαν για το έθιμο για τις μπούλες μέσα από μια ενδιαφέρουσα ταινία1

Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια όλα αυτά τα παιδιά και η. Ζάλιου για τον αγώνα που κάνουν, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες!

dav davdav dav

Κατασκευάζοντας «τον πρόσωπο» … στα εικαστικά εργαστήρια του Δήμου Νάουσας

Σήμερα Πέμπτη 7 του Φλεβάρη 2019 οι μαθητές /ριες της Β1  τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενοι/ες από την δασκα΄λα τους κ. Κατερίνα Ψυρίδου συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήρι του Δήμου Νάουσας με θέμα της κατασκευή «του πρόσωπου».

Η εμπειρία ήταν εκπληκτική και τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας ταυτόχρονα, κατασκευάζοντας το καθένα τον δικό του πρόσωπο που με πολλή έδειξαν στη Διευθύντρια με καμάρι, μόλις επέστρεψαν από το εργαστήρι!!

Συγχαρητήρια πολλά στους διοργανωτές!!

IMG_20190307_101713 - Αντίγραφο IMG_20190307_101521 IMG_20190307_102444 IMG_20190307_102342 IMG_20190307_102227 IMG_20190307_102146 IMG_20190307_102124 IMG_20190307_101713 IMG_20190307_101521

IMG_20190307_103810 IMG_20190307_104143 IMG_20190307_104222 IMG_20190307_104315

Τσικνοπέμπτη παρέα με τους γονείς και το Σύλλογο Διδασκόντων…

Την φετινή Τσικνοπέμπτη 28 του Φλεβάρη 2019, επιλέξαμε να τσικνίσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί παρέα, γονείς, μαθητές/ριες και εκπαιδευτικοί, τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο!

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων ακούραστα έψηναν από το πρωί και πρόσφεραν σε όλους και οι γονείς ετοίμασαν γλυκά και αλμυρά για όλους πλουσιοπάροχα!!

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια και κυρίως στις κ.κ. Γιώτα Λαφάρα, Βαγγελίτσα Φραγκοτσινού, Μαρία Δούτση, Κατερίνα Τριανταφυλλίδου και Φανή Γιάγκα, καθώς και στους συζύγους των περισσοτέρων του προεδρείου που ακο΄ραστα και με πολύ κέφι μας βοήθησαν!1

Χρόνια πολλά και καλή αποκριά!!

Οι γενίτσαροι στην αυλή μας!!

Με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή υποδεχτήκαμε τους γενίτσαρους και τις μπούλες στην σχολική μας αυλή, σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, πιστοί στο έθιμο εδώ και πολλά χρόνια! Γονείς και δάσκαλοι ετοίμασαν γλυκά και αλμυρά εδέσματα που με χαρά προσφέραμε στο μπουλούκι!

Στη συνέχεια θαυμάσαμε και καμαρώσαμε τους μαθητές μας και όλα τα παιδιά που χόρεψαν λεβέντικους παραδοσιακούς χορούς!!

Και του χρόνου με υγεία!!

Καλή Αποκριά!!

 

#Playing with protons-Παίζοντας με τα πρωτόνια: «Ο Ήλιος επαντρεύεται και παίρνει τη Σελήνη»

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΑΜΟΥ

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ο ήλιος επαντρεύτηκε και πήρε το φεγγάρι

IU-ni-03958-81684

Ο ήλιος επαντρεύτηκε και πήρε το φεγγάρι,
ακάλεσε και στη χαρά συμπεθερούς τ’ αστέρια·
τα σύγνεφα τους έστρωσε στρώματα για να κάτσουν,
τους έβαλε προσκέφαλα τις ράχες ν’ ακουμπήσουν,
τους έβαλε και τράπεζα στους κάμπους τα λουλούδια,
τους έβαλε φαΐ να φαν το μόσκο και τα άνθια.
Κρασί τους έδωσε να πιουν θάλασσες και ποτάμια·
κι απ’ όλα τ’ άστρια τ’ ουρανού Αυγερινός δεν έρθε·
κι αυτού προς το ξημέρωμα Αυγερινός εφάνη·
φέρνει τον ύπνο ζωντανό στα νιόγαμπρα πεσκέσι,
φέρνει και στους συμπεθερούς λυχνάρι να τους φέξει,
να φύγ’ν να παν στα σπίτια τους, τα νιόγαμπρα νυστάζουν.
(Δημοτικό)

Σήμερα γάμος γίνεται

αρχείο λήψης

Σήμερα γά, σήμερα γάμος γίνεται
σ’ ωραίο περιβόλι!
Σήμερα απο , σήμερα αποχωρίζεται
η μάνα από την κόρη
Γαμπρέ τη νύ , γαμπρέ τη νύφη ν’ αγαπάς
Να μην την εμαλώνεις.
Σαν το βασί , σαν το βασιλικό στη γη
να τηνε καμαρώνεις.
Σήκω περή , σήκω περήφανε αητέ
κι άνοιξε τα φτερά σου.
Να πεταχτεί, να πεταχτεί η πέρδικα
που ’χεις στην αγκαλιά σου.
(Δημοτικό)
 

Όλο το σχολείο επισκέπτεται την λαογραφική μας έκθεση…

Την Πέμπτη 22 του Φλεβάρη 2019 τα παιδιά των Α , Γ΄ και Δ΄ τάξεων επισκέφτηκαν την λαογραφική έκθεση που έστησαν τα παιδιά της Β΄ τάξης με την βοήθεια της δασκάλας κ. Ψυρίδου Αικατερίνης και την συνδρομή των γονέων!

Η εκδήλωση των «μικρών μας λαογράφων»

Την Τετάρτη 20 του Φλεβάρη 2019 και ώρα 6.00 το απόγευμα τα παιδιά της Β1΄ τάξης του σχολείου μας, με μεγάλη προθυμία και χαρά και με την βοήθεια της δασκάλας τους κ. Ψυρίδου Αικατερίνης παρουσίασαν στους γονείς τους τα εκθέματα της λαογραφικής έκθεσης που έστησαν στο χώρο της τάξης τους και φυσικά χόρεψαν και ένα παραδοσιακό καλαματιανό χορό με την επιμέλεια της γυμνάστριας κ. Οικονόμου Μαριάνθης! Στην έκθεση συμμετείχαν και τα παιδιά της Β2΄ τάξης με την υποστήριξη της δακάλας τους κ. Χριστίδου Όλγας!

Η εξαιρετική εκδήλωση, στην οποία ανταποκρίθηκαν όλοι οι γονείς με μεγάλη χαρά, έκλεισε με ένα πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν εκπαιδευτικοί και γονείς!!

Συγχαρητήρια σε όλους!!