Κατηγορίες άρθρων

Athens Time

Ημερολόγιο άρθρων

Ιανουαρίου 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Γιορτές – Δραστηριότητες

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σε γιορταστική ατμόσφαιρα παρακολουθήσαμε σήμερα Παρασκευή 22 του Δεκέμβρη 2017,  την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που ετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά των Α1, Α2 και Β΄ τάξεων με την αμέριστη υποστήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Ψυρίδου Κατερίνα, Χριστίδου Όλγα και Λιόλιου Ολυμπία.

Όλοι μαζί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θαυμάσαμε το ταλέντο και την τσαχπινιά των λιλιπούτειων μαθητών μας που μας μίλησαν για το θαύμα των Χριστουγέννων:

…Η κρίση έφερε τη φτώχεια σε μια οικογένεια. Ο πατέρας είναι χωρίς δουλειά και τα παιδιά κρυώνουν και πεινάνε. Οι φίλοι τους τούς συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές τους.

Μια μέρα τα παιδιά βρήκαν ένα κουκλάκι σπασμένο και βρώμικο. Το πήραν στο σπίτι τους και το περιποιήθηκαν. Το κουκλάκι ζωντάνεψε και τους είπε πως ονομάζεται ΓΟΥΡΙ. Και πραγματικά  έφερε στην οικογένεια γούρι.  Κάποιοι άνθρωποι βοήθησαν την οικογένεια να περάσει όμορφα Χριστούγεννα (ο μπακάλης, ο φούρναρης, η γειτόνισσα) και το κυριότερο ο πατέρας βρήκε δουλειά. Τα βάσανά τους πήραν τέλος.

Όμως σε μια άλλη γωνιά της πόλης υπάρχει ένα μικρό κορίτσι, φτωχό, άστεγο, ρακένδυτο, που πουλάει σπίρτα. Εύχεται να είχε κι αυτή μια οικογένεια όπως οι περισσότεροι άνθρωποι.

Την ευχή της την ακούει ο Άγιος Βασίλης και με τη βοήθεια των ξωτικών του κάνει το θαύμα του. Η οικογένεια περνάει από το δρόμο που πουλούσε το κοριτσάκι σπίρτα, το βλέπει και αποφασίζει να το υιοθετήσει.

Έτσι, συνέβη και δεύτερο θαύμα την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η αγάπη νίκησε και πάλι και μαζί με αυτή τη νίκη ήρθε και ο Άι Βασίλης γεμάτος δώρα.

Ο Σύλλογος Γονέων φρόντισε να στείλει γράμματα στον Άι Βασίλη για να Του υπενθυμίσει τα παιδιά του 6ου Δ.Σ. Νάουσας!!

Ο Σύλλογος Γονέων όπως πάντα ετοίμασε απλόχερα με ιδιαίτερο γούστο και αγάπη τα δώρα για όλα τα παιδιά και γι” αυτό ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη του! !

Φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των Α1, Α2 και Β  τάξεων και στις δασκάλες τους για την εκπληκτική γιορτή που μας παρουσίασαν!!!

 

 

Τελείωσε σήμερα 21 του Δεκέμβρη, με επιτυχία  η κολυμβητική περίοδος για τα παιδιά της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, με την απονομή των διπλωμάτων από τους υπεύθυνους γυμναστές και τους υπεύθυνους του προγράμματος!

Και του χρόνου με υγεία!!

 

Τη Δευτέρα 20 του Νοέμβρη 2017 τα παιδιά της Δ΄ τάξης συνοδεία του δασκάλου τους κ. Στασινού Θεόδωρου επισκέφτηκαν το λαογραφικό μουσείο Νάουσας…

 

Με μεγάλη συγκίνηση και συμμετοχή τόσο των μαθητών/ριών όσο και των γονέων πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του έπους του 40 και της ελληνικής σημαίας, την παρασκευή 27 του Οκτώβρη 2017 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα Βέτλανς του Δήμου Νάουσας.

Τη γιορτή ετοίμασαν και παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ  και Δ΄ τάξεων με την βοήθεια των κ.κ. Τσάντζου Ελένη και Αχλιώπα Εμμανουήλ που ήταν και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης.  Η κ. Ελένη ετοίμασε και πρόβαλε  ηλεκτρονικά τα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα , ενώ τη γιορτή πλαισίωσαν όλα τα παιδιά των Γ΄ και Δ΄ τάξεων με την αμέριστη υποστήριξη και άψογη συνεργασία των εκπ/κών και των μαθητών/ριών των δύο τάξεων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επιτυχία δύσκολων διοργανώσεων.

Αρχικά καλωσόρισε τους γονείς καιμ τα παιδιά η εκπ/κός κ. Ελένη Τσάντζου και στη συνέχεια οι μαθητές των δύο τάξεων ανέλαβαν τόσο τη ροή της παρουσίασης όσο και την απαγγελία ποιημάτων, ενώ τα τραγούδια της γιορτής τραγούδησαν όλα τα παιδιά με οδηγούς τα παιδιά της Δ΄ τάξης, που ως μεγαλύτερα είχαν και το μεγαλύτερο μερίδιο του στησίματος της γιορτής, με τη βοήθεια φυσικά των δασκάλων τους.

Η γιορτή έκλεισε με την απαγγελία του εθνικού ύμνου, την παρουσίαση ενός βίντεο ειδικά για τους γονείς με τις συνέπειες του Β΄ παγκόσμιου πολέμου για την Ελλάδα και τις ευχαριστίες της Δ/ντριας κ. Λαφάρα Αναστασίας. Η κ. Λαφάρα έδωσε συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/ριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων, και  στους κ.κ. Τσάντζου Ελένη και Αχλιώπα Εμμανουήλ, για την εκπληκτική και ολοκληρωμένη παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων και την τιμή και τον σεβασμό που επέδειξαν στη διοργάνωση της γιορτής. Τόνισε επίσης τον ρόλο που έπαιξαν οι συνέπειες του πολέμου εκτός των άλλων και στη σημερινή κατάσταση της χώρας μας και την ευθύνη όλων μας απέναντι στο σεβασμό και τιμή στους αγώνες των προγόνων μας!

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καθιερωθεί η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Φέτος στις 2 του Οκτώβρη 2017 στα πλαίσια εορτασμού της ημέρα αυτής στο σχολείο μας έγιναν δράσεις που προσέγγισαν το θέμα «Αθλούμαι, ΧαράΖΩ το μέλλον» με τρόπο βιωματικό. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων διδακτικών ωρών έγινε προβολή ταινίας με τη βοήθεια προτζέκτορα στις τάξεις Α, Β, και Γ  κινούμενα σχέδια: » Ο Σίμπα στο παγκόσμιο κύπελλο» και «Χαρούμενη γυμναστική-Μικροί κύριοι και μικρές κυρίες», ενώ στις τάξεις Δ΄, Ε, και ΣΤ΄ της ταινίας» Coach Karter» με θέμα μια αληθινή ιστορία όπου ο αθλητισμός και τα ιδεώδη που πρεσβεύει βοήθησε να αλλάξουν τη ζωή παιδιών, χαράζοντας ένα μέλλον με νόημα και υψηλή αποστολή!

Μετά την προβολή της ταινίας έγινε συζήτηση με τη βοήθεια των δασκάλων και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην εξέλιξη της ιστορίας με πολύ ενδιαφέρον και αγωνία για την τελική έκβαση!

Στις επόμενες τρεις διδακτικές ώρες τα παιδιά έπαιξαν στην αυλή με τη βοήθεια της γυμνάστριας κ. Οικονόμου Μαριάνθης τα ακόλουθα παιχνίδια – δράσεις:

  1. Α1 ?Α2 ΤΑΞΕΙΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΑΣΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
  2. Β΄ ΤΑΞΗ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΠΑΛΑ
  3. Γ΄ ΤΑΞΗ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΜΗΛΑΚΙΑ» ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΑΛΕΣ
  4. Δ΄ ΤΑΞΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΤΖΑΜΙ»
  5. Ε΄ ΤΑΞΗ: ΑΓΩΝΑΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
  6. ΣΤ ΤΑΞΗ: ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Λόγω αστάθειας του καιρού οι αγώνες των Ε  και ΣΤ  τάξεων δεν ολοκληρώθηκαν στην ώρα που προβλέπονταν με αποτέλεσμα να αποφασιστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων, ύστερα από πρόταση της

Δ/ντριας να συνεχιστούν οι αθλοπαιδιές σε νέα συνάντηση στο γήπεδο Νάουσας, μόλις ο καιρός το επιτρέψει, όπως και έγινε την Τετάρτη 4-10-2017. Τα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια μίλησαν για τους κανόνες και το σεβασμό σε αυτούς και κατανόησαν στην πράξη για μία ακόμη φορά τη σημαντικότητα στην εξέλιξη του παιχνιδιού και του αγώνα και στην διασκέδαση.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στις/στους εκπ/κούς που συμμετείχαν στον εορτασμό της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού αθλητισμού!

 

 

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9.00 π.μ. έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, παρουσία μαθητών/ριών.

Μετά το πέρας του αγιασμού ο ιερέας πατέρας Κων/νος διάβασε την επιστολή καλωσορίσματος και ευχών του Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα για τη νέα σχολική χρονιά!

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Λαφάρα Αναστασία καλωσόρισε τα παιδιά και ιδιαίτερα τα παιδιά της Α΄ τάξης που έρχονται για πρώτη φορά στο Δημοτικό και τα νήπια, τους γονείς και τις/τους εκπ/κούς. Τους ευχήθηκε Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά και τόνισε στους γονείς και στα παιδιά την αξία της ειλικρινούς συνεργασίας και του σεβασμού στους κανόνες του σχολείου.

Αναφέρθηκε στη σημασία τήρησης των ορίων και των κανόνων ως προϋπόθεση ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων στα παιδιά και ζήτησε από όλους να αφουγκράζονται τις ανάγκες των παιδιών και να είναι συνοδοιπόροι στην καθημερινή πρακτική με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη…

 

 

 

 

Με μεγάλη χαρά και αγάπη υποδεχτήκαμε τα παιδιά και τους γονείς στην αυλή του σχολείου μας, που ξαναζωντάνεψε από φωνές και όμορφες παρουσίες, σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015.

Τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Δημήτριο της ενορίας μας και αφού ευχήθηκε καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, το λόγο πήρε η Δ/ντρια κ. Λαφάρα Αναστασία. Καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς τόσο των δύο Νηπιαγωγείων (6ου και 10ου) όσο και του Δημοτικού και τους δύο εκπ/κούς, κ.κ. Μήτογλου Βασίλειο και Σουρμελίδου Αγγελική που ήρθαν για φέτος στο σχολείο. Ευχήθηκε επίσης από μακριά στους συναδέλφους και στα παιδιά του 10ου Δ.Σ. για τη νέα σχολική χρονιά (το συστεγαζόμενο 10ο Δ.Σ. μέχρι τώρα στεγάστηκε επιτέλους μετά από αγώνες σε δικό του κτίριο).

Η Δ/ντρια αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας όλων των συντελεστών της σχολικής κοινότητας για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, στη βάση σεβασμού των αναγκών των παιδιών, των γονέων  και των εκπ/κών…

Ευχήθηκε τέλος, σε όλους μια δημιουργική και απολαυστική σχολική χρονιά ….

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις λήξης του σχ. έτους 2014-15, στην αυλή του σχολείου, σε συνεργασία με το 10ο Δ.Σ. Νάουσας. Υπεύθυνες των εκδηλώσεων  ήταν οι εκπ/κοί Φυσικής Αγωγής,  κ.κ. Οικονόμου Μαριάνθη και Τόσιου Δέσποινα, που ακούραστες και με μεγάλο κέφι συντόνιζαν τα ομαδικά παιχνίδια, τα χορευτικά σχήματα, τα θεατρικά αλλά και τα τραγούδια των παιδιών.

Βοηθοί και συνεργάτες σε όλη αυτή την πορεία στάθηκαν εκτός από τις /τους εκπ/κούς των τάξεων, και οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄  τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος «Α΄ βοήθειες» που υλοποιούσαν με υπεύθυνη εκπ/κό την κ. Οικονόμου Μαριάνθη-φορώντας στο μπράτσο ως διακριτικό της αποστολής τους τον κόκκινο σταυρό (σύμβολο του ΕΕΣ).

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την απονομή βραβείων στις τάξεις που σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τήρησαν και σεβάστηκαν τους κανόνες λειτουργίας των σχολείων, που αποδόθηκαν στις δύο Α΄ τάξεις, με υπεύθυνες εκπ/κούς τις κ.κ. Λιόλιου Ολυμπία (6ο Δ.Σ. ) και Βαρθολομαίου Κατερίνα (10ο Δ.Σ.). Οι δύο Δ/ντές τέλος αποχαιρέτησαν τα παιδιά και ευχήθηκαν σε όλους ένα όμορφο, δροσερό και δημιουργικό καλοκαίρι!

 

 

Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας, συνοδεία των δασκάλων τους κ. κ. Λιόλιου Ολυμπίας και Ψυρίδου Αικατερίνης επισκέφτηκαν τον νέο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας στα Έρια και μίλησαν για τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από τη λογοτεχνία … στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με τίτλο «Τα δικαιώματα του παιδιού» (Β΄ τάξη) και «Διαμορφώνοντας έναν υπέροχο άνθρωπο» (Α΄ τάξη).

Στο χώρο, που είναι εξαιρετικά ευρύχωρος και φιλόξενος, τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Αναστασία. Με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον τα παιδιά της Β΄ τάξης που υλοποιούν το πρόγραμμα αλλά και σε συνεργασία με τα παιδιά της Α΄ τάξης διάβασαν το λογοτεχνικό βιβλίο  «Το φτερωτό βαγονάκι», το  παρουσίασαν,  συζήτησαν, ζωγράφισαν προβληματίστηκαν … για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των παιδιών…

 

 

 

Την  Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.30π.μ., τα παιδιά της  Δ΄ τάξη του 6ου Δ.Σ. Νάουσας, συνοδεία της δασκάλας τους κ. Όλγας Χριστίδου,  επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης, για να παρακολουθήσουν  την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου ΄΄Το ημερολόγιο της Δώρας΄΄, από τη συγγραφέα κ. Κική Δημητριάδου , στα πλαίσια των παρουσιάσεων βιβλίων που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του βιβλίου από τη συγγραφέα και τα παιδιά του 7ου Δ.Σ Νάουσας που βοήθησαν στην παρουσίαση,  εξέφρασαν τις απορίες τους στην κ. Δημητριάδου και τους ευχαρίστησαν όλους   για την όμορφη  εκδήλωση.

Κατόπιν, επισκέφθηκαν το Ταχυδρομείο της Νάουσας, όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον ταχυδρόμο κ. Λάζαρο Ανθόπουλο  (που τυχαίνει  να είναι και γονέας παιδιών της τάξης), και τους ενημέρωσε για  τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομείου . Στο τέλος ταχυδρόμησαν τα  γράμματά τους….