Αρχείο κατηγορίας ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 2022-23

Συνάντηση με τους γονείς των νηπίων στο πλαίσιο της μετάβασης

Συνεχίζοντας τις δράσεις της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, την Τετάρτη 7 του Ιούνη 2023, το απόγευμα στις 4.30 έγινε η συνάντηση με τους γονείς των νηπίων, που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στην Α τάξη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν πώς το σχολείο και η οικογένεια βοηθά τα παιδιά-νήπια στην μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Στην συνάντηση μίλησαν η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα για τον ρόο του σχολείου και της δράσεις που έχουν γίνει, ώστε να διευκολυνθούν τα νήπια στο μεγάλο αυτό βήμα προς την σχολική τους ηλικία. Επίσης η δασκάλα της Α τάξης που θα έχει τα παιδιά την επόμενη σχολική χρονιά κ. Κατερίνα Ψυρίδου ενημέρωσε τους γονείς για το νέο πρόγραμμα σπουδών καιτα καθήκοντα των παιδιών. Η συνάντηση έκλεισε με την εισήγηση της κ. Σοφίας Γεώργου, κοινωνιολόγος από την Πρόσβαση, που ασχολήθηκε με τον ρόλο που η οικογένεια οφείλει να διαδραματίσει ώστε να βοηθήσει το νήπιο να κάνει πιο ανώδυνα την μετάβαση στο δημοτικό σχολείο.

Ήταν μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συνάντηση για όλους μας!

Επιμόρφωση με θέμα τις αναγνωστικές δυσκολίες

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενδοσχολική και διασχολική  επιμόρφωση, διάρκειας 30 ωρών, που υλοποίησε το σχολείο μας με θέμα την » Διερεύνηση και αντιμετώπιση των αναγνωστικών δυσκολιών – μέθοδος Κολοβός». Την επιμόρφωση που είχε βιωματικό χαρακτήρα, ανέλαβε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ένταξης του σχολείου μας κ. Γιώργος Κολοβός , που επινόησε την μέθοδο «Κολοβός» και την παρακολούθησαν 4  εκπαιδευτικοί και μια κοινωνιολόγος. Ευχαριστούμε πολύ  όλες τις συμμετέχουσες και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο κ. Γιώργο Κολοβό για την κατάθεση ψυχής που δίνει σε κάθε ευκαιρία που καλείται να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς. Όπως και επίσημα έχουμε υποστηρίξει είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί σε κάθε σχολείο ένας μικρός πυρήνας εκπαιδευτικών που θα διδαχθεί βιωματικά την μέθοδο «Κολοβός» και θα αποτελεί την ομάδα άμεσης παρέμβασης  στην αντιμετώπιση δυσκολιών ανάγνωσης και όχι μόνο! Με την ευχή να εισακουστεί η πρόταση  μας και από τα θεσμικά μας όργανα, σάς ευχόμαστε  ένα όμορφο, ξέγνοιαστο και δημιουργικό καλοκαίρι!!

Ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα, πάνε βόλτα στο Νηπιαγωγείο…

Την Τετάρτη 24 του Μάη 2023 τα παιδιά της Β τάξης πήγαν στο νηπιαγωγείο και στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου διευκόλυνσης της Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, έπαιξαν για τα νήπια κουκλοθέατρο «Ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα» τιμώντας την Άλκη Ζέη!

Τα κείμενα του κουκλοθέατρου τα έγραψαν τα ίδια τα παιδιά της Β τάξης και η δασκάλα τους κ. Κατερίνα και η Διευθύντρια κ. Αναστασία τα συνεχάρη γι’ αυτό!

Τα νήπια διασκέδασαν και χάρηκαν πολύ, ενώ τα παιδιά της Β τάξης ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνεια που προσέφεραν γέλιο και χαρά στα νήπια!!

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !

Υιοθεσία νηπίων από τα παιδιά της Ε τάξης

Την Τετάρτη 24 του Μάη 2023 το πρωί στις 10 υποδεχτήκαμε τα νήπια στη σχολική μας αυλή με σκοπό να υπογραφούν τα χαρτιά της υιοθεσίας των νηπίων από τα παιδιά της Ε τάξης.

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία και η κ. Κατερίνα που θα είναι η δασκάλα της Α΄ τάξης την επόμενη χρονιά, υποδέχτηκαν τα νήπια και την κ. Χρύσα, την νηπιαγωγό, με μια μεγάλη αγκαλιά και αφού συζήτησαν με τα παιδιά, τα ενημέρωσαν για το ιερό θεσμό της υιοθεσίας!

«Θα έχετε όλα τα παιδιά και από ένα πολύ έμπιστο φίλο που θα σας προστατεύει και θα σας βοηθά μόλις έρθετε να φοιτήσετε στην Α τάξη», είπε η κ. Αναστασία χαρακτηριστικά.

Μετά την υπογραφή της υιοθεσίας, τα παιδιά της Ε΄ τάξης χέρι-χέρι με τα νήπια, έκαναν βόλτες στη σχολική αυλή, γνωρίστηκαν καλύτερα και έδειξαν όλους τους κοινόχρηστους χώρους και την Α τάξη!

Ήταν πολύ συγκινητικές και όμορφες οι στιγμές που ζήσαμε!

Τα νήπια χαλάρωσαν, το διασκέδασαν και έδειξαν να απολαμβάνουν την φροντίδα!!

Δράσεις μετάβασης και εθελοντισμού… αλλά αγγλιστί!

Στο πλαίσιο υλοποίησης των σχεδίων δράσης με θέματα τον εθελοντισμό και την μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, η κ. Γιούρου Καλλιόπη, εκπ/κός Αγγλικών του σχολείου μας, υλοποίησε μία ευφάνταστη δράση: με αφορμή ένα κεφάλαιο στο βιβλίο των Αγγλικών με θέμα την ανακύκλωση αλλά και την παγκόσμια ημέρα της Γης που γιορτάσαμε πρόσφατα ( 22 Απριλίου), κινητοποίησε και ενέπνευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας να σχεδιάσουν, οργανώσουν και να υλοποιήσουν μια φιλόδοξη εργασία τάξης. Δημιούργησαν ενημερωτικές αφίσες για το θέμα αλλά και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια  θέλησαν να τις εκθέσουν αλλά και να ενημερώσουν όλο το σχολείο για το θέμα αυτό, καθώς και να προτείνουν τις ιδέες τους στους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Έτσι λοιπόν την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 στήσανε μια έκθεση των δημιουργιών τους και μοιράστηκαν τις ιδέες τους για Επαναχρησιμοποίηση Ανακυκλώσιμων Υλικών. Ενημέρωσαν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για το θέμα, απάντησαν στις απορίες τους και στο τέλος μοίρασαν σε κάθε τάξη σχετικές ζωγραφιές, κρυπτόλεξα και παιχνίδια λέξεων στην Αγγλική γλώσσα με σκοπό να ασχοληθούν όλοι με το θέμα της ανακύκλωσης αλλά και της προστασίας του πλανήτη μας, σε συνεργασία με την κ. Καλλιόπη, στολίζοντας με τις ζωγραφιές τους όλες τις τάξεις του σχολείου.

Ταυτόχρονα προσκάλεσαν και τα νήπια του 6ου Νηπιαγωγείου στην τάξη των Αγγλικών και έδειξαν τις κατασκευές τους, μίλησαν για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών στις πρωτότυπες κατασκευές! Με την βοήθεια της κ. Καλλιόπης Γιούρου μίλησαν τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε αειφορικό το «Μεγάλο μας Σπίτι», τη «Γη μας» !!

Τα παιδιά πέρασαν πολύ όμορφα και δημιουργικά! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ένιωσαν σημαντικοί και υπεύθυνοι ενεργοί πολίτες, σκοπός πολύ σημαντικός για το σχολείο μας!

Διερεύνηση μαθησιακών δυσκολιών στα νήπια…

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την διευκόλυνση της μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, το πρωί, ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του Τμήματος Ένταξης κ. Κολοβός Γεώργιος, επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας και πάλι, συζήτησε με τα νήπια και τις νηπιαγωγούς κ.κ. Δημητριάδου Μαρία και Τασιώνα Χρύσα, με σκοπό να διευρευνήσει πιθανές δυσκολίες μάθησης των νηπίων. Σημαντικό εργαλέιο στην διαδικασία αυτή είναι η Μέθοδος Κολοβός που επινόησε ο κ. Κολοβός και εδώ και 4 και πλέον χρόνια εφαρμόζουμε με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο και στη συνέχεια στην Α Δημοτικού.

Γιορτάζουμε το ΟΧΙ παρέα με το Ειδικό Σχολείο και το 6ο Νηπιαγωγείο!

Μια ξεχωριστή γιορτή του ΟΧΙ στο σχολείο μας!
Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις!
ΟΧΙ στη βία!
ΝΑΙ στην Ειρήνη!
ΝΑΙ στην συνεργασία!
Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, παρέα με το Ειδικό Σχολείο Νάουσας και το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας!
Όλοι μαζί στην σχολική μας, αυλή, με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Β τάξης και την κ. Κατερίνα Ψυρίδου, τα παιδιά της Δ τάξης και την κ. Χριστίδου Όλγα, τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς και την προϊσταμένη κ. Βελιγδένη Γιούλη, και τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου με τις κ. κ. Δημητριάδου Μαρία και Τασιώνα Χρύσα!!
Όλοι μαζί για ένα Συμπεριληπτικο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Κατερίνα Παπαγεωργίου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, κ. Ζωή Παπαϊωάννου και όλους τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους!
Χρόνια πολλά!