Αρχείο κατηγορίας Ενδοσχολική επιμόρφωση 2023-24

Διατροφική αγωγή

Την Τρίτη 20 του Φλεβάρη 2024 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στους/στις μαθητές/ριες και εκπ/κούς των Α, Β και Γ τάξεων του σχολείου μας με θέμα την διατροφή και την υγεία.

Την επιμόρφωση διάρκειας τριών (3 ) διδακτικών ωρών ανέλαβε να υλοποιήσει ο κ. Θεοφάνης Κουτρουλιάς, διατροφολόγος του Νοσοκομείου Νάουσας.

Τα παιδιά και οι εκπ/κοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στις πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή και το πώς αυτή επηρεάζει την υγεία του ατόμου, με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδική ηλικία.

Πρόληψη Ατυχημάτων….επιμορφώνοντας τα παιδιά της Δ΄ τάξης στο σχολείο μας


Την Τετάρτη 13/12/2023 οι μαθητές-τριες της Δ΄ τάξης παρακολούθησαν δράση/
παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο
της αγωγής υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Ενημερώθηκαν για την πρόληψη ατυχημάτων από την κυρία Ντορμαπντώνη Ελευθερία, υπεύθυνη του προγράμματος του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας.
Παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξέφρασαν τις απορίες τους και
συζήτησαν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο δρόμο, στο σχολείο, στο σπίτι
αλλά και σε κάθε τους καθημερινή δραστηριότητα.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ντορμπαντώνη για την άψογη συνεργασία!

Γ και Δ τάξεις: Μαθαίνω το Ευρώ με Διαφοροποιημένη Διδασκαλία…

Την Τετάρτη 8 του Νοέμβρη 2023, ξεκίνησε ο κύκλος γνωριμίας και εφαρμογής στρατηγικών διαφοροποιημένης διδασκαλίας στο σχολείο μας, στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης μαθητών/ριών και εκπ/κών.

Το πρόγραμμα επιμελείται η εκπ/κός κ. Γιαννακοπούλου Θωμαή, ως ενδοσχολική συντονίστρια σε συνεργασία με την Διευθύντρια και υπεύθυνη για φέτος της σχολικής βιβλιοθήκης κ. Αναστασία Λαφάρα.

Η αρχή έγινε με την διδασκαλία σε Γ και Δ τάξεις, σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα το ολοημέρου, παρουσία εκπ/κών , όπως του εκπ/κού της Γ΄ τάξης κ. Μήτογλου Βασιλείου, της κ. Ψυρίδου Αικατερίνης (Α τάξη)΄.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για εκπ/κούς και μαθητές/ριες η γνωριμία με τεχνικές και στρατηγικές όπως Παιχνίδια ρόλων, Κύβος, Κέντρα-σταθμοί μάθησης, κρυμμένοι φάκελοι και φύλλα εργασίας κ.ά.