Αρχείο κατηγορίας Εικαστικά… εξ αποστάσεως

Παζλ

Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη!
Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε, μέσα από το παιχνίδι, κάποιους σημαντικούς καλλιτέχνες και το έργο τους. Για το λόγο αυτό σας ετοίμασα διάφορα παζλ. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον σπουδαίο Ολλανδό ζωγράφο Vincent Van Gogh. Όσο ζούσε, το έργο του δεν είχε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών! Επίσης ο Βαν Γκογκ είναι διάσημος για τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο ζωγράφιζε! Έκανε μικρές συνεχόμενες πινελιές οι οποίες μας ξεγελούν και μας κάνουν να νομίζουμε πως ο πίνακας του κινείται.

Φτιάξε τα παρακάτω παζλ για να ανακαλύψεις μερικούς από τους πιο γνωστούς του πίνακες!

ΕΝΑΣΤΡΗ ΝΥΧΤΑ
ΒΑΖΟ ΜΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ
ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΛ
ΣΙΕΣΤΑ

Με αγάπη
η κυρία Άρτεμις

Πασχαλινό Στολίδι & ORIGAMI

Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα σε όλους τους μικρούς μου καλλιτέχνες και τις οικογένειες τους! Εύχομαι να περάσετε όσο πιο όμορφα και ήρεμα μπορείτε τις γιορτές και να εκμεταλλευτείτε δημιουργικά το χρόνο σας!
Για να συμβάλλω και εγώ λιγάκι σε αυτό, σας ετοίμασα 2 εργασίες!

Πασχαλινό Στολίδι
Για να δημιουργήσεις το πιο όμορφο πασχαλινό στολίδι και να διακοσμήσεις το δωμάτιο σου με αυτό, ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο
https://sway.office.com/xqeekeMsJXZCWJ5n?play

Origami
Για να μάθεις τι είναι τα origami και να φτιάξεις τις πιο απίθανες πασχαλινές κατασκευές από χαρτί, ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο
https://sway.office.com/hHwHCGJAzUu7NeHh?play

Με αγάπη
η κυρία Άρτεμις

Πασχαλινή Κάρτα

Μικροί μου καλλιτέχνες, το Πάσχα πλησιάζει και ήρθε η ώρα για τις καθιερωμένες μας κατασκευές!
Σήμερα θα φτιάξουμε την πιο όμορφη πασχαλινή τρισδιάστατη κάρτα! Μπορείς να την χαρίσεις σε κάποιον που αγαπάς ή να διακοσμήσεις το σαλόνι σου μ’ αυτήν. Ακολούθησε το παρακάτω link για να δεις τα βήματα! https://sway.office.com/kVHj1EJQ8CYW7MGF?play

Με αγάπη
η κυρία Άρτεμις

Κατασκευές από Πηλό

Ήρθε η ώρα να λερωθούμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο! Θα κατασκευάσουμε χειροποίητα βαζάκια τα οποία μπορείς να μετατρέψεις σε αποθηκευτικό χώρο, μολυβοθήκη, μπορείς να τοποθετήσεις μέσα τους μυρωδάτα λουλούδια ή να τα χρησιμοποιήσεις όπως θες εσύ!
Αν δεν έχεις έτοιμο πηλό μην ανησυχείς! Σου έχω έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξεις (με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου) στο σπίτι. Απλά ακολούθησε το παρακάτω link.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις κατασκευές μας! Ακολούθησε το παρακάτω link για να δεις τα βήματα!

Ανυπομονώ να δω τις δημιουργίες σου!!!
Με αγάπη,
η κυρία Άρτεμις

*25η Μαρτίου*

Μια σημαντική γιορτή για όλους τους Έλληνες!

Πάμε να ανακαλύψουμε τους λόγους μαζί;
Πατήστε στο παρακάτω link.

Κουνήστε τους μικρούς καλλιτέχνες πάνω κάτω για να ανακαλύψετε τι σας λένε. Κάντε τις όμορφες κατασκευές!

https://padlet.com/artemisanagn/25martiou

Μικροί μου καλλιτέχνες!

Σας καλωσορίζω!!!

Εύχομαι να είστε καλά  και να ξοδεύετε όσο γίνεται πιο δημιουργικά και όμορφα το χρόνο σας! Ο καιρός θα περάσει γρήγορα και θα είμαστε και πάλι μαζί, για να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε τεχνοτροπίες, ζωγράφους, περίεργες κατασκευές, ζωγραφικά κολπάκια και να αποτυπώνουμε τα όνειρά μας στο χαρτί!

Μέχρι να ξαναβρεθούμε , λοιπόν, θα επικοινωνούμε  μέσω της σελίδας του σχολείου μας. Θα ανεβάζω διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε. Όλες αφορούν πράγματα τα οποία έχουμε δουλέψει στην τάξη, οπότε δεν αγχωνόμαστε για τίποτα!

Να προσέχετε πολύ τον εαυτό σας! Να περάσετε όμορφα το χρόνο με την οικογένειά σας και να ξεκουραστείτε!

Μου λείπετε!
Με πολλή πολλή αγάπη!

Κυρία Άρτεμις

Eξ αποστάσεως εκπαίδευση: Σύγχρονες και ασύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας ? χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Ξεκινάμε ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι καίρια η συμβολή όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της αυτονομίας και της μεγαλύτερης ευελιξίας των σχολικών μονάδων, οι Διευθυντές των σχολείων διαμορφώνουν το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά:

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Το Υπουργείο θα συνεχίσει να διερευνά και άλλες μεθόδους και εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη βέλτιστη παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας στους μαθητές. Η επιλογή των εκάστοτε μεθόδων και εργαλείων γίνεται με γνώμονα ιδίως τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές τους, και ειδικότερα την ασφάλεια, την τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του μέγιστου αριθμού χρηστών και το φιλικό περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης, καθώς και την εμπειρία από την επιτυχή εφαρμογή τους ? για ανάλογο σκοπό και σε αντίστοιχη κλίμακα ? σε άλλες χώρες.

. Πηγή: www.especial.gr