Αρχείο κατηγορίας Playing with protons

#Playing with protons#CMS#CERN «Ο μικρός πρίγκιπας»

Με μεγάλη επιτυχία ανέβηκε η θεατρική παράσταση με την επιμέλεια και προετοιμασία με επιλεγμένες και διασκευασμένες από την κ. Χριστίδου Όλγα σκηνές από τον «Μικρό πρίγκιπα», από τα παιδιά των Β2 και Β1 τάξεων του σχολείου μας!

Στο χώρο της Βέτλανς την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, τα παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και μας μίλησαν για την φιλία, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο!

Μας χάρισαν υψηλές ιδέες και διδάγματα!

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, στο τέλος τής παραστάσης έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά και στην κ. Χριστίδου Όλγα για την όμορφη παρουσίαση!!

Επίσης έδωσε ευχαριστίες στο Δήμο Νάουσας για την παραχώρηση της αίθουσας!

#Playing with protons#CMS#CERN Με το «μαγικό» ραβδί της Φυσικής…. με απλά υλικά!!

Με το «μαγικό» ραβδί της Φυσικής στο χέρι εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Νάουσας παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα πειράματα που είχαν ετοιμάσει… στον κατάμεστο πολυχώρο Έρια της Νάουσας… στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Παίζοντας με τα πρωτόνια»…
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στις/στους εκπαιδευτικούς

κ.κ. Στασινό Θεόδωρο, Τσίτση Χρήστο, Μάνο Αντώνη, Κουκουσιάνο Κώστα, Μωυσίδη Τάσο, Μπάμπο Κώστα, Μήτογλου Βασίλη, Αργύρη Χρήστο, Προύσαλη Κωνσταντίνο, Σουδία Γιάννη, Γιοβανοπούλου Αφροδίτη, Σγουρίδου Μαρία και Φειδάντση Έφη!!
#Playing with protons#CERN#CMS

#Playing with protons#CMS#CERN #RECEPTION Παίζοντας με τους πλανήτες…παρέα με 5ο, 6ο και 10ο Νηπιαγωγεία και το Ειδικό Σχολείο Νάουσας!

Όλες οι παρακάτω δράσεις εντάχθηκαν εκτός των άλλων και στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «RECEPTION» που αφορά στην ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, που υλοποιεί το σχολείο μας για 2η σχολική χρονιά, με θεαματικά θετικά αποτελέσματα!

# ERASMUS + KA1

Από το άρθρο του Ειδικού Σχολείο Νάουσας……

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Playing with Protons: «Σηκώνω τα ματάκια μου στον ουρανό ψηλά» επισκεφτήκαμε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, μαζί με άλλα σχολεία, για να παίξουμε στη σχολική αυλή τα εξής παιχνίδια με θέμα τους πλανήτες:
?Μέρα και νύχτα?, ?Πάρε τον πλανήτη σου και τρέχα?, ?Δορυφορικό πιάτο? και ?Μπες στο διαστημόπλοιο? (κλασικά παιχνίδια προσαρμοσμένα με ενδιαφέροντα τρόπο στο θέμα του προγράμματος).
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Μαριάνθη Οικονόμου, καθώς και τους βοηθούς της (παιδιά της Ε? Τάξης), για τα πολύ όμορφα παιχνίδια που σχεδίασαν!!! Επίσης, τη διευθύντρια του 6ου Δ.Σ. Νάουσας κ. Αναστασία Λαφάρα, για τη συνεχή εμψύχωση και αλληλεπίδραση όσον αφορά στην υλοποίηση του σχετικού προγράμματος.

#Playing with protons#CMS#CERN «Πρωτονιακά δεμένοι …με αστερόσκονη λουσμένοι»

Η μεγάλη έκρηξη….
Σύνδεση με το διάστημα…
Μια γιορτή στην αυλή του ήλιου….
Μια βόλτα στο φεγγάρι….
λουσμένη με αστερόσκονη…
γεμάτη με τα δώρα του Ήλιου και του Φεγγαριού…
με τον μικρό πρίγκιπα να μιλάει στις καρδιές μας!
«Πρωτονιακά δεμένοι …με αστερόσκονη λουσμένοι»: Μια απίστευτη θεατρική παράσταση, καρπός συνεργασίας 1ου Δ.Σ., 4ου Δ.Σ., 5ου Δ.Σ., 6ου Δ.Σ., 7ου Δ.Σ. Νάουσας και του Ειδικού Σχολείου Νάουσας, στο πλαίσιο υλοποίησης πού ευρωπαϊκού προγράμματος «Παίζοντας με τα πρωτόνια» . 
Η παράσταση ανέβηκε στο κατάμεστο από παιδιά και όχι μόνο Δημοτικό θέατρο Νάουσας!
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Δάγγας Στέλιος και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Παπαγεωργίου Κατερίνα!
Συγχαρητήρια!! στις εκπαιδευτικούς κ.κ. Φραγκουλίδου Γλύκα, Μολφέτα Ειρήνη, Κόια Τζένη, Γιτοπούλου Γιώτα, Τσαρνούχα Χαρούλα, Τόμτση Κατερίνα, Χριστίδου Όλγα, Νικολάκη Εύη, Βαλή Αλεξία, Βελιγδένη Γιούλη!!! 
#Playing with protons#CMS#CERN

#Playing with protons#CMS#CERN ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου»

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η Έκθεση Ζωγραφικής του σχολείου μας «Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος #Playing with protons#CMS#CERN.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και των υπόλοιπων σχολείων της πόλης μας, τους γονείς, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, όλες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τα ενθουσιώδη σχόλια και τον θαυμασμό σας.

Ένα ψηφιακό αναμνηστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί και είναι το δώρο του σχολείου μας προς τους μικρούς δημιουργούς με το μεγάλο ταλέντο, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

#RECEPTION# Playing with protons#CMS#CERN: Γνωριμία των νηπίων αλλά … αγγλιστί…

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους+ ΚΑ1 «RECEPTION» με θέμα την ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο, για β΄συνεχή σχολική χρονιά, τα νήπια συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς κ.κ. Δημητριάδου Μαρία και Τασιώνα Χρύσα, επισκέφτηκαν το σχολείο μας αρχές Ιουνίου 2019. Σκοπός της επίσκεψης είναι να γνωρίσουν την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας κ. Γιούρου Πόπη και να έρθουν σε επαφή με την αγγλική γλώσσα και κουλτούρα.

Η δράση αυτή εντάχθηκε επίσης και στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος #Playing with protons#CMS#CERN.

Τα παιδιά τραγούδησαν, έπαιξαν παιχνίδια και έμαθαν με διασκεδαστικό τρόπο αγγλικές λέξεις και αγγλικές σχολικές γιορτές που εκτός των άλλων σχετίζονται με τους πλανήτες και τον ήλιο!

Έδειξαν να το διασκέδασαν πολύ και έφυγαν με τη χαρά και ικανοποίηση ζωγραφισμένες στα μικρά τους προσωπάκια, που πραγματικά έλαμπαν!

#Playing with protons#CMS#CERN #RECEPTION: «Ο Καραγκιόζης αστροναύτης»…

Μια εξαιρετική παράσταση θεάτρου σκιών ετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά της Β1 τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο υλοποίησης τόσο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Playing with protons», όσο και του ευρωπϊκού προγράμματος «RECEPTION» με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Ψυριδου Κατερίνα.

Τα κείμενα προσαρμόστηκαν ώστε να παρουσιαστεί η μεγάλη έκρηξη και το εργαστήριο του CERN!

Πρωταγωνιστές οι μικροί σε ηλικία αλλά μεγάλοι σε ταλέντο μαθητές και μαθήτριες της Β1 τάξης, που κινούσαν τις φιγούρες και υποστήριζαν με λόγια την ιστορία!

Το θέατρο παρουσιάστηκε στην αίθουσα της τάξης στο σχολείο μας με θεατές τους γονείς των παιδιών και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφ;aρα που όλοι μαζί έδωσαν συγχαρητήρια στα παιδιά και την δασκάλα τους, για το υπέροχο και πρωτότυπο θέαμα!

Η ίδια παράσταση παρουσιάστηκς και στα νήπια, ως μία από τις δράσεις που διευκολύνουν την ομαλότητα στη μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιεί για β΄συνεχή χρονιά το σχολείο μας με εξαιτερικά θετικά αποτελέσματα! Η κυρία Ψυρίδου θα είναι και η δασκάλα που θα αναλάβει τα σημερινά νήπια στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, οπότε εκτός των άλλων η θεαρική παράσταση είναι και μια εκπληκτική ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να εξοικειωθούν με τους χώρουςκαι τα πρόσωπα, να διασκεδάσουν και να αποκτήσουν θετική εικόνα για το Δημοτικό Σχολείο!

#Playing with protons#CMS#CERN Συνάντηση εκπαιδευτικών από όλα τα Δ.Σ. Νάουσας για την προετοιμασία της επικείμενης θεατρικής παράστασης …

Εξαιρετικά γόνιμη και ευχάριστη ήταν η συνάντηση των εκπαιδευτικών των Α-Β-Γ και Δ τάξεων, από όλα τα δημοτικά σχολεία της Νάουσας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Playing with protons» το απόγευμα της Δευτέρας 13 του Μάη 2019, στο γραφείο του 6ου Δ.Σ. Νάουσας.

Όλοι μαζί συμφωνήσαμε μέσα από συζήτηση πάνω σε προτάσεις και προβληματισμούς να προετοιμάσουμε μια θεατρική παράσταση στην οποία θα συμμετέχουμε από κοινού όλα τα δημοτικά σχολεία που υλοποιούμε το πρόγραμμα στις τάξεις Α-Β-Γ και Δ, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στις αρχές του Ιούνη.

Ενημερώθηκαν φυσικά η Διεύθυνση Π.Ε. Ημαθίας και η Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη, που είναι πάντα αρωγός και ενισχυτής στις προσπάθειές μας!

Οι δεσμοί των πρωτονίων φέρνουν τους εκπαιδευτικούς πιο κοντά…


Μια απογευματινή συνάντηση με καφεδάκι, γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά και πολλή συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών!!
Μαζί μας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και η Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Παπαγεωργίου Κατερίνα! 
Όλοι μας φύγαμε πλουσιότεροι σε ιδέες και γεμάτοι θετική ενέργεια!!
#Playing with protons #CERN