Αρχείο κατηγορίας Αναμόρφωση σχολικής αυλής 2021-22

Τα χρωματιστά παγκάκια μας!

Πολύ πιο όμορφη και χρωματιστή έγινε η αυλή μας!Κόκκινα, κίτρινα, μπλε και μωβ χρώματα στόλισαν τα παγκάκια μας στην αυλή, με την όμορφη και γλυκιά αισθητική παρέμβαση από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!

Πραγματικά αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε πολύ-πολύ, αγαπημένη μας Προεδρίνα κ. Ζωή Παπαϊωάννου και όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων που κοπιάσατε, τις κ. Κ. Άννα Βασάλου-Γρηγιροπουλου,Νατασα Μπαμπατση, τον κ. Καμμένο Παναγιώτη) που βάψετε και να χρωματίσατε με τόσο ζωηρά χρώματα την αυλή μας !!

Συνάντηση των υπεύθυνων για την αναμόρφωση της σχολικής αυλής με τον Αντιδήμαρχο

Στις αρχές του Δεκέμβρη 2021 το απόγευμα, εν μέσω πανδημίας, η Διευθύντρια κ. Λαφάρα και ο υπεύθυνος για την αναμόρφωση της σχολικής αυλής, δάσκαλος κ. Αχλιώπας Μανώλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Ζωή Παπαϊωάννου και τα μέλη του Δ. Σ., συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τσουβάρα Βασίλειο. Η συνάντηση έγινε στην σχολική αυλή, για να γίνει επιτόπου ενημέρωση για τα θέματα που υπάρχουν σχετικά με την συντήρηση της.

Μετά από συζήτηση τόσο σε θέματα οικονομικά, όσο και σε θέματα σχεδιασμού των παρεμβάσεων, κατανοηθηκαν οι δυσκολίες και μπήκε ένα νέο πλαίσιο βημάτων, για την παρέμβαση με εφικτούς στόχους, καθώς υπάρχουν θέματα σχετικά με τις άδειες συντήρησης των σχολείων γενικότερα, που εγείρουν νομικά κωλύματα σχετικά με τις χρημαυτοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Κάνουμε υπαίθριο μάθημα στην σχολική μας αυλή…

Την τελευταία βδομάδα του Μάη 2022, αφού έστρωσε ο καιρός και σταμάτησαν οι βροχές, αρκετές τάξεις του σχολείου μας, χρησιμοποίησαν τα τραπέζια της σχολικής μας αυλής για υπαίθρια διδασκαλία!!

Τα παιδιά έδειξαν να απολαμβάνουν την εναλλακτική μορφή διδασκαλίας και χάρηκαν πολύ να κάνουν μάθημα, βλέποντας τον ουρανό και την φύση, τα πελώρια δέντρα μας και τα παρτέρια με τα φυτά μας!

Μέλημά μας είναι να εξελίξουμε τόσο τον χώρο της υπάιθριας διδασκαλίας όσο και να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερα παιδιά αυτήν την εμεπειρία μέχρι το τέλος της σχολικής μας χρονιάς… αλλά και την επόμενη!!

Περιποίηση σχολικής αυλής συνέχεια…

Από την πρωτη βδομάδα του Μαΐου 2922, αμέσως μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, εκπαιδευτικοί κσι μαθητές/ριες έπιασαν δουλειά για να περιποιηθουν την σχολική μας αυλή!Ξεκινήσαμε από το σκάψιμο των παρτεριων και το κλάδεμα των φυτών.

Βάψαμε σχιστόλιθους σε έντονα ζωηρά χρώματα και φυτεψαμε μέσα σε αυτούς λουλούδια:

Μαθαίνοντας… Σκάκι!

Μια από τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης με θέμα την αναμόρφωση της σχολικής μας αυλής, αφορά στην προμήθεια δυο σετ με σκάκι, με μεγάλες διαστάσεις. Περιλαμβάνουν μεγάλες πλαστικές φιγούρες και τάβλα που θα τοποθετηθούν σε δυο μεγάλα τραπέζια στην σχολική αυλή.

Αυτη η δράση προϋποθέτει την διδασκαλία στα παιδιά των κανόνων που διέπουν το σκάκι. Για τον λόγο αυτό σε α φάση αγοράστηκαν 4 σετ σκακιού, μετριων διαστάσεων (50*30 εκ.). Τα παιδιά κατά την διάρκεια του διαλείμματος του ολοήμερου προγράμματος, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών μαθαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού και με πολυ ενδιαφέρον παίζουν και δοκιμάζουν νέες στρατηγικές: