Αρχείο κατηγορίας ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

Τελετή αποφοίτησης της ΣΤ τάξης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 το απόγευμα ο Συλλογής Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, ετοίμασε μια υπέροχη τελετή αποφοίτησης στα παιδιά της ΣΤ τάξης! Η σχολική μας αυλή πλημυρρισε όμορφες πσρουσιες και χαμόγελα με παιδια γονείς και εκπαιδευτικούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση!

Τα μέλη του Συλλόγου χάρισαν στα, παιδιά εύθυμο αποφοίτησης, γλυκά και αλμυρά, αλλά κυρίως όμορφες ευχές από όλους μας:

Την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ζωή Παπαϊωάννου και τα μέλη του Δ. Σ.

Την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφαρα, και τους/ τις εκπαιδευτικούς κ. κ. Λιόλιου Ολυμπία, Χαρατσιαρη Μελίνα, Μουτσικαπα Κατερίνα, Αχλιωπα Μανώλη και Δόμνα Κυρκοπουλου!

Στο τέλος τα παιδιά άφησαν μπαλόνια ηλίου στον ουρανό, με τις ευχές τους να ταξιδεύουν!!!

Η βραδιά έκλεισε με φαγητό σε ταβέρνα της πόλης!

Ενδοσχολική επιμόρφωση: χρήση ψηφιακών εργαλείων στην διδακτική πρακτική

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενδοσχολική επιμόρφωση με την χρήση ψηφιακών εργαλείων στην διδακτική πρακτική.

Εισηγητές ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. κ. Τσαντουλα Ελένη, Μαυρουδή Αργυρώ, Μήτογλου Βασίλειος και Μοροβθανη Μαρία.

Πιο συγκεκριμένα, επιμορφωθηκαμε στη χρήση των Live worksheets, word wall, book creator, e-me και Camva, στην καθημερινή διδακτική πρακτική, με βιωματικο τρόπο!

Τελετή λήξης σχ. έτους 2021-22

Την Τρίτη 14 του Ιούνη 2022 πραγματοποιήθηκαν με πολύ κέφι, παιχνίδι, χορό και εκπλήξεις, στην σχολική μας αυλή, παρουσία γονέων, οι δράσεις ενόψει της λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς 2021-22.

Μετά από 3 σχεδόν χρόνια πανδημίας, οι γονείς τίμησαν την εκδήλωση και κατα χειροκρότησαν όλα τα παιδια!

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα που καλωσόρισε γονείς, μαθητές/ριες και εκπ/κους και ενημέρωσε για την λειτουργία της σχολικής μονάδας κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ευχαρίστησε για την συνεργασία και την υποστήριξη όλων!

Η γυμνάστρια κ. Δόμνα Κυρκοπουλου προετοίμασε τις αθλητικές δραστηριότητες για όλες τις τάξεις. Τα παιδιά της Α΄ τάξης, με την βοήθεια της υπεύθυνης εκπ/κού κ. Ψυρίδου Αικατερίνης ευχαρίστησαν με ένα υπέροχο τραγούδι τους ανάδοχους «γονείς» τους, ενώ οι τάξεις Α και Γ , με υπέυθυνη εκπ/κό την κ. Χριστίδου Όλγα, τραγούδησαν και παρουσίασαν ένα ακόμη τραγούδι, ενάντια στην βία.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης Βλάχου Μαριέττα και Μπαμπάτσης Γιάννης. Στην τεχνική υποστήριξη ήταν ο μαθητής της ΣΤ τάξης Ζιάννης Γρηγόρης.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την υπέροχη γιορτή!!

Το αποχαιρετιστήριο πάρτι της ΣΤ τάξης!!

Την Παρασκευή 10 του Ιούνη 2022, την τελευταία ημέρα μαθημάτων για την φετινή σχολική χρονιά, τα παιδισ της Στ τάξης ετοίμασαν μια πολυ όμορφη έκπληξη στον δάσκαλο της τάξης τους, τον κ. Μανώλη Αχλιωπα, για να τον αποχαιρετήσουν και μαζί με όλο το Δημοτικό!!

Παρουσία και της Διευθύντριας κ. Λαφαρα Αναστασίας, έσβησαν τα 6 κεράκια των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, στόλισαν την τάξη με υπέροχα χρωματιστά μπαλόνια, με χρυσόσκονη και πολλή αγάπη και συγκίνηση! Χάρισαν ένα υπέροχο δώρο στον κ. Μανώλη, σε ένα συγκινητικό κλίμα, και δέχτηκαν τις ευχές όλων για την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο!

Στην συνέχεια, η κ. Ραφαηλία Μπουσμαλη, που βοηθά τα παιδιά ως παράλληλη στήριξη, επιφυλαξε για όλους μια ακόμη έκπληξη!

Μια πινιατα με πλούσια δώρα: σοκολάτες, καραμέλες και Γλυφιτζουρια!! Τα παιδιά το απόλαυσαν πολυ!!

Ευχόμαστε μια ομαλή και ενδιαφέρουσα μετάβαση για όλα τα παιδιά!!

Συνδεθείτε με ασφάλεια

Οι μαθητές/ ριες της Δ τάξης με την βοήθεια του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Βασίλη Μήτογλου, στο πλαίσιο συμμετοχής στο δίκτυο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, υλοποίησαν εκτός των άλλων το ομώνυμο πρόγραμμα.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος οι μαθητές/ριες εργάστηκαν πολλές φορές ομαδικά και άλλες κατά μόνας και ενεπλάκησαν σε βασικές πρακτικές ορθής ενασχόλησης με το διαδίκτυο. Ανέπτυξαν κριτική σκέψη κι ενσυναίσθηση μπαίνοντας στη θέση παιδιών που έχουν υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό κι έμαθαν τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που πέσουν θύματα τα ίδια αλλά και μεθόδους αναγνώρισης ψευδών ειδήσεων και προφύλαξης των προσωπικών τους δεδομένων. Επίσης, έμαθαν τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στο πλαίσιο του διαδικτυακού παιχνιδιού και πώς να προφυλάσσονται. Αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους με τους/τις συμμαθητές/ριες τους, εκφράσανε τις ανησυχίες τους, συμπληρώσανε ερωτηματολόγια και είδαν τα εκπαιδευτικά videos που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Δημιούργησαν αφίσες εργαζόμενα σε ομάδες με θέματα την αναγνώριση ψευδών ειδήσεων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Με τη βοήθεια του κ. Μήτογλου και της Διευθύντριας συμμετείχαν σε μια ολιγόλεπτη παρουσίαση του προγράμματος στην σχολική μας αυλή, η οποία και βιντεοσκοπήθηκε:

Η συμμετοχή μας στην γιορτή λήξης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νάουσας!

Την Παρασκευή 10 του Ιούνη 2022, είχαμε την ευκαιρία και την χαρά να επισκεφτούμε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάουσας για να γιορτάσουμε μαζί την λήξη του φετινού σχολείου έτους 2021-22.

Η φιλοξενία και η αγάπη που μας πρόσφεραν ήταν μοναδικές! Τα παιδιά των Γ και Δ τάξεων με την κ. Όλγα Χριστίδου και τον κ. Βασίλη Μήτογλου που τα συνόδευαν ως υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, έπαιξαν μαζί με τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου και το χάρηκαν πολυ !

Ευχαριστούμε τον κ. Αντώνη Τσογκα και όλες/ους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που με υπομονή και επιμονή εκπαιδευει και διευκολύνει την καθημερινότητα και την ζωή των μικρών μαχητών της ζωής!

Συμμετοχή στον διαγωνισμό συγγραφής ποιημάτων Χαϊκού στα γαλλικά

Το σχολικό έτος 2021-2022, οι μαθητές/ιες της Ε1 τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας κ. Αργυρώς Μαυρουδή συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό συγγραφής ποιημάτων Χαϊκού στα γαλλικά που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής (CEO-FIPF).

Συγχαρητήρια σε μαθητές/ριες και την εκπ/κό μας την κ. Αργυρώ Μαυρουδή για την κινητοποίηση και την εμπειρία που πρόσφερε στα παιδιά!

Τα χρωματιστά παγκάκια μας!

Πολύ πιο όμορφη και χρωματιστή έγινε η αυλή μας!Κόκκινα, κίτρινα, μπλε και μωβ χρώματα στόλισαν τα παγκάκια μας στην αυλή, με την όμορφη και γλυκιά αισθητική παρέμβαση από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!

Πραγματικά αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε πολύ-πολύ, αγαπημένη μας Προεδρίνα κ. Ζωή Παπαϊωάννου και όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων που κοπιάσατε, τις κ. Κ. Άννα Βασάλου-Γρηγιροπουλου,Νατασα Μπαμπατση, τον κ. Καμμένο Παναγιώτη) που βάψετε και να χρωματίσατε με τόσο ζωηρά χρώματα την αυλή μας !!

Συνάντηση των υπεύθυνων για την αναμόρφωση της σχολικής αυλής με τον Αντιδήμαρχο

Στις αρχές του Δεκέμβρη 2021 το απόγευμα, εν μέσω πανδημίας, η Διευθύντρια κ. Λαφάρα και ο υπεύθυνος για την αναμόρφωση της σχολικής αυλής, δάσκαλος κ. Αχλιώπας Μανώλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Ζωή Παπαϊωάννου και τα μέλη του Δ. Σ., συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τσουβάρα Βασίλειο. Η συνάντηση έγινε στην σχολική αυλή, για να γίνει επιτόπου ενημέρωση για τα θέματα που υπάρχουν σχετικά με την συντήρηση της.

Μετά από συζήτηση τόσο σε θέματα οικονομικά, όσο και σε θέματα σχεδιασμού των παρεμβάσεων, κατανοηθηκαν οι δυσκολίες και μπήκε ένα νέο πλαίσιο βημάτων, για την παρέμβαση με εφικτούς στόχους, καθώς υπάρχουν θέματα σχετικά με τις άδειες συντήρησης των σχολείων γενικότερα, που εγείρουν νομικά κωλύματα σχετικά με τις χρημαυτοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Κάνουμε υπαίθριο μάθημα στην σχολική μας αυλή…

Την τελευταία βδομάδα του Μάη 2022, αφού έστρωσε ο καιρός και σταμάτησαν οι βροχές, αρκετές τάξεις του σχολείου μας, χρησιμοποίησαν τα τραπέζια της σχολικής μας αυλής για υπαίθρια διδασκαλία!!

Τα παιδιά έδειξαν να απολαμβάνουν την εναλλακτική μορφή διδασκαλίας και χάρηκαν πολύ να κάνουν μάθημα, βλέποντας τον ουρανό και την φύση, τα πελώρια δέντρα μας και τα παρτέρια με τα φυτά μας!

Μέλημά μας είναι να εξελίξουμε τόσο τον χώρο της υπάιθριας διδασκαλίας όσο και να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερα παιδιά αυτήν την εμεπειρία μέχρι το τέλος της σχολικής μας χρονιάς… αλλά και την επόμενη!!