Ε΄ τάξη: Παρουσίαση προγράμματος

Με μεγάλη επιτυχία και με πλούσιες προσεγγίσεις έγινε τη Δευτέρα 13 του Ιούνη 2016 και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος της Ε΄ τάξης. Το θέμα που διαπραγματεύτηκαν τα παιδιά με τη βοήθεια και συνεργασία της κ. Χριστίδου Όλγας είχε σχέση με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της: Έλληνες ποιητές και ζωγράφοι, σημαντικά πρόσωπα στο διάβα της Ιστορίας της, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα που σημάδεψαν τις τύχες του ελληνικού λαού.

Η παρουσίαση περιελάμβανε μουσικές ερμηνείες από τα παιδιά με λαϊκά , έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, ιστορικά γεγονότα (όπως της καταστροφής της Σμύρνης και την κατοχή), την ελληνική φιλοξενία και τη μετανάστευση… και όλα αυτά μέσα από ένα πλούσιο και γουστόζικο σκηνικό!

Τα συναισθήματα που γεννήθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς ήταν πραγματικά πλούσια σε συγκίνηση, χαρά, λύπη και φυσικά ικανοποίηση!

Ήταν μια ζωντανή διαπίστωση μέσα από την ιστορική γραμμή έκθεσης των γεγονότων ότι δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται!!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

Στο τέλος της παρουσίασης τα παιδιά της Ε΄ τάξης, αποχαιρέτησαν τη δασκάλα τους με μια τούρτα-έκπληξη, σβήνοντας τα κεράκια των 2 χρόνων που ήταν μαζί!! Η συγκίνηση φυσικά πολύ μεγάλη!!

Ακολούθησε και κέρασμα με γλυκά και αλμυρά, προσφορά των γονέων, που ευχαριστούμε πολύ!!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...