Αρχείο κατηγορίας Ενδοσχολική Επιμόρφωση

Επιμόρφωση εκπ/κών με θέμα «Διερεύνηση και αντιμετώπιση αναγνωστικών δυσκολιών στη σχολική τάξη»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώσουμε ως σχολική μονάδα επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα «Διερεύνηση και αντιμετώπιση αναγνωστικών δυσκολιών στη σχολική τάξη», με επιμορφωτή τον κ. Κολοβό Γεώργιο (ΠΕ70.5), υπεύθυνο του Τμήματος Ένταξης. Η επιμόρφωση με τον κ. Κολοβό Γεώργιο γίνεται εκτός των άλλων και στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του ως ενδοσχολικός συντονιστής και αφορά σε ενδοσχολική και διασχολική βιωματική επιμόρφωση. Τα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την διερεύνηση και παρέμβαση των αναγνωστικών δυσκολιών είναι η «Μέθοδος Κολοβός».

Στην επιμόρφωση συμμετέχουν οι εκπ/κοί του 6ου Δ.Σ. Νάουσας:

  1. Γιαννακοπούλου Θωμαή, ΠΕ70
  2. Τσαλιγοπούλου Θωμαή, Πε70
  3. Ψυρίδου Αικατερίνη, ΠΕ70

Επίσης θα συμμετέχει από το 5ο Δ.Σ. Νάουσας η εκπ/κός κ. Μοροβιάνη Μαρία (ΠΕ70).

Η επιμόρφωση ξεκινά στις 15-11-2022, πραγματοποιείται σε ώρες εργασιακού ωραρίου (μη διδακτικού) και πιο συγκεκριμένα:

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή 10.45-11.30 π.μ., τόσο στην αίθουσα της Α΄ τάξης όσο και της Ένταξης, για συνολικά 30 διδακτικές ώρες (θεωρία και πρακτική εφαρμογή).

Εικόνες από την πρώτη μας συνάντηση:

Ενδοσχολική επιμόρφωση, με θέμα την διαφοροποιημένη διδασκαλία- παραδείγματα

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την διαφοροποιημένη διδασκαλία, με εισηγήτρια την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, συνολικής διάρκειας 6 διδακτικών ωρών.

Αρχικά παρουσιάστηκε το θεωρητικό πλαίσιο, που αφορά ορισμό, σκοπό και στόχους της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, τα μέσα, οι στρατηγικές και το περιεχόμενο της διαφοροποίησης. Στην συνέχεια αφού παρουσιάστηκαν παραδείγματα συζητήθηκε η αναγκαιότητα να υιοθετήσει ο/η εκπ/κός την διαφοροποιημένη διδασκαλία και τα οφέλη σε μαθητές/ριες και στο σχολικό κλίμα που απορρέουν από αυτό. Κοινή πεποίθηση όλων υπήρξε ότι τα νέα δεδομένα οδηγούν στην αναγκαιότητα χρήσης της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες διδακτικές προσεγγίσεις που σέβονται τις ανάγκες των μαθητών/ριών, τον ρυθμό μάθησης, το κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον των μαθητών/ριών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον /την εκπ/κό ως διευκολυντή, διαμεσολαβητή και εμπνευστή στα μονοπάτια της γνώσης και της μάθησης.

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την χρήση ψηφιακών εργαλείων, στην καθημερινή διδακτική πρακτική

Την Παρασκευή 27 του Μάη 2022, πραγματοποιήθηκε η ενδοσχολική επιμόρφωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με θέμα την ψηφιακή αναβάθμιση της σχολικής μονάδας. Το σχέδιο περιλαμβάνει, εκτός της αναβάθμισης σε τεχνικό επίπεδο και ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης εργαλείων όπως της πλατφόρμας Live worksheet, των εργαλείων canvas, book creator και της λειτουργίας και εμπλουτισμού ιστολογίων στο ΠΣΔ μέσω του word press!

Ήταν μια πολύ κατατοπιστική, χρήσιμη και ενδιαφέρουσα επιμόρφωση, στην οποία συμμετείχαν ως επιμορφωτές οι εκπαιδευτικοί κ. κ. Μήτογλου Βασίλειος, Μοροβιάνη Μαρία, Μαυρουδή Αργυρώ και Τσάντζου Ελένη.

Η Διευθύντρια κ. Λαφάρα Αναστασία, ευχαρίστησε όλους και όλες για την συμμετοχή τους!

Μαθαίνουμε την τέχνη της συγγραφής: ενδοσχολική επιμόρφωση για μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς…

Την Παρασκευή 20 του Μάη 2022, υπό δεχτήκαμε με χαρά τον συγγραφέα κ. Δαμτσιο Γεώργιο για να μυηθουμε στον κόσμο της συγγραφής και όχι μόνο!!

Η χαρά και τιμή για μας είναι μεγαλυτερη καθώς ο κ. Δαμτσιος είναι γονιός στο σχολείο μας!!

Μας μίλησε για τον τρόπο που εμπνέεται για να γράψει, το σχέδιο που ακολουθεί ή όχι, τον χρόνο συγγραφής, το κοινό στο οποίο απευθύνεται και για, α τα 11 βιβλία που ε χει ήδη εκδώσει.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων έδειξαν πολυ μεγάλο ενδιαφέρον και απηύθυναν πληθος ερωτήσεων που φυσικά με χαρά και ικανοποίηση απάντησε ο κ. Δαμτσιος.

Το μάθημα μας τελείωσε με μια βιωματική δράση, με τα, παιδιά να γράφουν το σενάριο μιας μικρής ιστορίας, με πολυ επίκαιρο και χρήσιμο μήνυμα: παιζω και πατακολουθω ένα αγώνα τένις για να διασκεδάζω και χαίρομαι τις στιγμές, μαθαίνοντας…

Όχι στην βία!

Ναι στην συνεργασία, αλληλοκατανόηση και σεβασμό!

Ήταν μια πολυ ομορφη και ενδιαφέρουσα εμπειρία!

Μια εμπειρία που θα συνεχιστεί με το πσιχνιδι του χαμένου θησαυρου, με θέμα το βιβλίο:» Ψάχνοντας τον Χάρη » … την επόμενη βδομάδα!!

Ενδοσχολική επιμόρφωση…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εκπ/κοί του σχολείου μας την ενδοσχολική επιμόρφωση, βιωματικού περιεχομένου με θέμα «Αναγνωστικές δυσκολίες: Ανίχνευση και αντιμετώπιση στη σχολική τάξη με τη μέθοδο Κολοβός 2012».

Η επιμόρφωση ήταν διήμερη και έγινε την Τρίτη 10 και Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2015και ώρες 17.00-21.30 μ.μ., με εισηγητή τον κ. Κολοβό Γεώργιο με τη βοήθεια και συνεργασία της κ. Καλαϊτζοπούλου Κατερίνας.

Η Δ/ντρια κ. Λαφάρα Αναστασία και όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν θερμά για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους  τον κ. Κολοβό και την κ. Καλαϊτζοπούλου…