Αρχείο κατηγορίας Το Βήμα των παιδιών

Το 6ο Δημ. Σχολείο στο 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων του Δήμου Η. Π. Νάουσας

Με μία πρωτοποριακή και εντυπωσιακή πρόταση, όπως χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Βασιλείου, συμμετείχε το σχολείο μας σε έναν “θεσμό” που μετράει φέτος την 4η χρονιά υλοποίησής του.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νάουσας και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά  να παρουσιάσουν δημόσια μέσα από την ολομέλεια του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων» τις δικές τους απόψεις, επιθυμίες, προτάσεις.

Οι μικροί/ές μαθητές/τριες  του Σχολείου μας, ως συνειδητοποιημένοι μελλοντικοί πολίτες, πρότειναν την δημιουργία ενός Κέντρου Υποστήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων (Κ.Υ.Δ.Α.Π.Ε.) στο αναξιοποίητο μέχρι στιγμής παλιό κτίριο της ΒΕΤΛΑΝΣ. Ένα κέντρο που θα στηρίζει ψυχολογικά τα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειές τους και ταυτόχρονα θα τους/τις απασχολεί δημιουργικά. Ένα Κέντρο που μέσα από την προσφορά του θα μπορέσει να δώσει μια νέα πνοή στον τόπο μας.

Ακολουθεί το βίντεο, με το οποίο, τα παιδιά μας, συμμετείχαν στο 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων του Δήμου Η.Π.Νάουσας. Το βίντεο δημιουργήθηκε στην σχολική τάξη. Η συμμετοχή και η παρουσία των παιδιών σ’ αυτό έχει την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΓΙΝΕ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ»

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2020» διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Γίνε νονός της Αποκριάς».

Το σχολείο μας, το 6ο Δ.Σ.Νάουσας,  συμμετέχει φέτος στο διαγωνισμό με 13 πανέμορφα έργα ζωγραφικής των παιδιών της Στ΄ τάξης.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τους μικρούς δημιουργούς του σχολείου μας  και τα έργα τους. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργικοί και η τέχνη να κινεί και να συγκινεί την ψυχή τους.

Καλή  επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Κατασκευάζοντας με ανακυκλούμενα υλικά…

Πολύ θεαματικό το αποτέλεσμα-κατασκευή δύο μαθητριών της Ε΄ τάξης – Γρηγορίου Ελένη και Τσακίρη Όλγα- από ανακυκλούμενα υλικά σπίτι – έκπληξη! Συγχαρητήρια κορίτσια για την υπομονή σας… και το εξαιρετικό σας αποτέλεσμα !!