Αρχείο κατηγορίας Εκδρομές

Επίσκεψη στα 3-5 Πηγάδια-Βιωματική επιμόρφωση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων επισκεφτήκαμε τα 3-5 Πηγάδια την Τετάρτη 24-01-2024, για να γνωρίσουμε το βουνό μας και για να μάθουμε σκι από εξειδικευμένους δασκάλους του σκι. Τα παιδιά συνοδευόταν από την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής κ. Δεληχρήστο Χρήστο και τον δάσκαλο κ. Αχλιώπα Μανώλη!

Περάσαμε πολύ όμορφα: μάθαμε για το σκι με βιωματικό τρόπο, παίξαμε χιονοπόλεμο, διασκεδάσαμε, φάγαμε σάντουιτς κι άλλες λιχουδιές, ήπιαμε ζεστή σοκολάτα και χυμό στον υπαίθριο και προσεγμένο χώρο της καφετέριας!

Επίσης τα παιδιά που ξέρουν σκι ανέβηκαν με το λιφτ στην μεγαλύτερη πίστα μαζί με τον κ. Χρήστο και απόλαυσαν το σκι με τον δικό τους τρόπο!

Α και Β τάξεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Την Τρίτη 3 Μαίου 2023 τα παιδιά των Α και Β τάξεων συνοδευόμενα από τις δασκάλες κ.κ. Τσαλιγοπούλου Κατερίνα, Ψυρίδου Κατερίνα και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας για να συμμετέχουν στο εκπ/κό πρόγραμμα «ZOO: από το Α ως το Ω».

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από το πρόγραμμα που η κ. Φώτο τους παρουσίασε και πέρασαν πολύ όμορφα και δημιουργικά!

Έπαιξαν, ζωγράφισαν, άκουσαν μύθους και παραμύθια με ζώα, έκαναν όμορφες κατασκευές!

Ήταν μια πολύ όμορφη, διασκεδαστική και χρήσιμη εμπειρία!

Η Α΄ τάξη στο ΚΠΕ Νάουσας

Την Τρίτη 16 Μαιου 2023 τα παιδιά της Α΄ τάξης μαζί με την δασκάλα τους κ. Τσαλιγοπούλου Κατερίνα, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Νάουσας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα » Τα  κατορθώματα  μιας  δροσοσταλιάς «

Τα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν, έφτιαξαν όμορφες κατασκευές, έμαθαν, , διασκέδασαν και πέρασαν ένα πολύ όμορφο και χρήσιμο πρωινό!

Παρακολούθηση αρχαίας κωμωδίας στο αρχαίο θεάτρο του ΔΙΟΝ

Την παρασκευή 12 Μαίου 2023 τα παιδιά των Ε και ΣΤ τάξεων συνοδευόμενα από τους/τις δασκάλους/ες και την Διευθύντρια επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο του ΔΙΟΝ στο Ν. Πιερίας και παρακολούθησαν την αρχαία κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη!

΄Ηταν μια πολύ σημαντική και σπάνια εμπειρία για τα παιδιά! Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την παραλία του Κορινού και έπαιξαν παιχνίδια στην άμμο, έφαγαν και διασκέδασαν σε ένα υπέροχο θαλασσινό τοπίο!

Η Ε΄ τάξη στην Δημοτική μας βιβλιοθήκη…

Την Πέμπτη 26 του Γενάρη και μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας, κ. Παλιά Αναστασία, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, στο πλαίσιο διδασκαλίας της γλώσσας, επισκέφτηκαν τον υπέροχο χώρο τηςτης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας, συνοδεία του κ. Τσιαούσκογλου Νικόλαου, υπεύθυνου εκπ/κού της τάξης.

Η εμπειρία ήταν πολύ χρήσιμη, καθώς τα παιδιά έμαθαν για τον τρόπο αρχειοθέτησης των βιβλίων, τόσο με τον παλαιό τρόπο όσο και με τον νέο ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω Η/Υ. Επίσης συζήτησαν και για τους κανόνες λειτουργίας της βιβλιοθήκης και την επισκεψιμότητά της.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποδοχή και φιλοξενία!

Ήταν ένα πολύ ξεχωριστό και ενδιαφέρον βιωματικό μάθημα της γλώσσας!

Στο «Κονάκι» της Νάουσας!

Την Τρίτη τα παιδιά των Α? και Β? τάξεων του σχολείου συνοδευόμενα από τις εκπ/κούς κ.κ. Ψυρίδου Κατερίνα και Τίκου Άννα, επισκέφτηκαν το «Κονάκι», το εργαστήριο παραδοσιακών φορεσιών. Εκεί  τους καλοδέχτηκαν με χαρά και ο κύριος Αλέξης τους μίλησε στην αρχή για την κατασκευή του Πρόσωπου.  Αυτός κατασκευάζεται με κερί το οποίο μπαίνει στο καλούπι και τέλος βάφεται  με πολλή  προσοχή. Τους έδειξε τα Ταράμπουλα που μπαίνουν στον Πρόσωπο. Ήταν τεράστια και πανέμορφα!!!!

        Στη συνέχεια τους μίλησε για τη στολή  του Γενίτσαρου που αποτελείται από πολλά μέρη. Όπως:  η φουστανέλα, την κοντέλα, το γιλέκο με τα ασημικά, το πισλί, το ζωνάρι, το σελάχι, οι μπέφτσες και η πάλα  την οποία κρατάν στα χέρια τους  οι χορευτές και χορεύουν ζωηρά και λεβέντικα.

       Όλα αυτά γίνονται στο εργαστήριο με πολλή τέχνη και μεράκι!!!! Στο τέλος αναφέρθηκε στην σημασία του εθίμου για την παράδοση και την ταυτότητα της Νάουσας και τόνισε στα παιδιά ότι όλοι πρέπει να μιλάμε και να γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας?

       Φεύγοντας από το Κονάκι τα παιδιά επισκέφτηκαν την εκκλησία της Υπαπαντής του Χριστού  και εκεί άναψαν ένα κεράκι και προσευχήθηκαν. Στο δρόμο της επιστροφής , στις όχθες της Αράπιτσας  απόλαυσαν τη διαδρομή ακούγοντας τους ήχους από τα νερά που ρέουν στο ποτάμι της πόλης μας? την Αράπιτσα!!!!

Ξενάγηση στο κτίριο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Σήμερα Τρίτη 12 του Φλεβάρη και ώρες 10.00 π.μ. -11.30.π.μ. τα παιδιά της Β1 τάξης συνοδευόμενα από την κ. Ψυρίδου Αικατερίνη επισκέφτηκαν το κτίριο «Γενίτσαροι και Μπούλες» στην Νάουσα, κοντά στη γειτονιά του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον α όροφο του κτιρίου, το σουσαμοποιείο, όπου είδαν τον αποφλοιωτή και τον αναδευτήρα του σουσαμιού! Στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα των χορευτών όπου ο υπεύθυνος του ομίλου μίλησε στα παιδιά για το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες». Είδαν και θαύμασαν τις στολές της Ναουσαίας, του Γενίτσαρου και της Μπούλας, όπως και παλιά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι Ναουσαίοι την παλιά εποχή!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ξενάγηση και ευχαρίστησαν όλοι για την φιλοξενία!!

Εκδρομή στα 3-5 Πηγάδια…

Την Τρίτη 29 του Γενάρη 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄  και ΣΤ΄  τάξεων συνοδευόμενοι/ες από τις/τους εκπ/κούς κ.κ. Οικονόμου Μαριάνθη, Αργύρη Χρήστο και Μήτογλου Βασίλειο, επισκέφτηκαν τα 3-5 Πηγάδια! Σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή με το βουνό, να διασκεδάσουν και να μάθουν σκι!

Η μέρα ήταν συννεφιασμένη και έριχνε κάπου κάπου και χιόνι!

Ήταν μια όμορφη εμπειρία για όλους!!

 

Η εκδρομή μας στην Αγία Τριάδα…

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου μας συνοδευόμενα από τις /τους υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αγία Τριάδα Νάουσας… μαζί με τα παιδιά του 10ου Δ.Σ. Νάουσας και τις/τους συναδέλφισσες/ους εκπαιδευτικούς.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί, χάρηκαν τη φύση, έπαιξαν, χόρεψαν, έφαγαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Ημερήσια εκδρομή στο Δίον…

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 τα παιδιά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του ΔΙΟΝ, το μουσείο και την αρχειοθήκη όπου έχουν μεταφερθεί ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας  ευρήματα …