Αρχείο κατηγορίας Εκδρομές

Ξενάγηση στο κτίριο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Σήμερα Τρίτη 12 του Φλεβάρη και ώρες 10.00 π.μ. -11.30.π.μ. τα παιδιά της Β1 τάξης συνοδευόμενα από την κ. Ψυρίδου Αικατερίνη επισκέφτηκαν το κτίριο «Γενίτσαροι και Μπούλες» στην Νάουσα, κοντά στη γειτονιά του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον α όροφο του κτιρίου, το σουσαμοποιείο, όπου είδαν τον αποφλοιωτή και τον αναδευτήρα του σουσαμιού! Στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα των χορευτών όπου ο υπεύθυνος του ομίλου μίλησε στα παιδιά για το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες». Είδαν και θαύμασαν τις στολές της Ναουσαίας, του Γενίτσαρου και της Μπούλας, όπως και παλιά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι Ναουσαίοι την παλιά εποχή!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ξενάγηση και ευχαρίστησαν όλοι για την φιλοξενία!!

Εκδρομή στα 3-5 Πηγάδια…

Την Τρίτη 29 του Γενάρη 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄  και ΣΤ΄  τάξεων συνοδευόμενοι/ες από τις/τους εκπ/κούς κ.κ. Οικονόμου Μαριάνθη, Αργύρη Χρήστο και Μήτογλου Βασίλειο, επισκέφτηκαν τα 3-5 Πηγάδια! Σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή με το βουνό, να διασκεδάσουν και να μάθουν σκι!

Η μέρα ήταν συννεφιασμένη και έριχνε κάπου κάπου και χιόνι!

Ήταν μια όμορφη εμπειρία για όλους!!

 

Η εκδρομή μας στην Αγία Τριάδα…

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου μας συνοδευόμενα από τις /τους υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αγία Τριάδα Νάουσας… μαζί με τα παιδιά του 10ου Δ.Σ. Νάουσας και τις/τους συναδέλφισσες/ους εκπαιδευτικούς.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί, χάρηκαν τη φύση, έπαιξαν, χόρεψαν, έφαγαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Ημερήσια εκδρομή στο Δίον…

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 τα παιδιά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του ΔΙΟΝ, το μουσείο και την αρχειοθήκη όπου έχουν μεταφερθεί ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας  ευρήματα …

Επίσκεψη στη Σχολή Αριστοτέλους…

Σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 9.30 π.μ. τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης συνοδευόμενα από τον δάσκαλό τους κ. Τσιαούσκογλου Νικόλαο επισκέφτηκαν τη Σχολή Αριστοτέλους για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας …

Επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσ/νίκη

Την Τετάρτη 28 του Μάη 2013 τα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους αλλά και της Δ/ντριας επισκέφτηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσ/νίκη, όπου είδαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον πολλά από τα προσωπικά αντικείμενα του Πρόξενου Λάμπρου Κορομηλά, μακέτες αναπαράστασης του βάλτου των Γιαννιτσών, φωτογραφίες Μακεδονομάχων και βίντεο σχετικό με τη δράση του Π. Μελά μέσα από τις προσωπικές του επιστολές στη γυναίκα του Ν. Δραγούμη-Μελά. Ιδιαίτερα τα παιδιά της Ε΄ τάξης ήταν ενθουσιασμένα και ενημερωμένα για τα δρώμενα του βάλτου, μέσα από το πρόγραμμα που έκαναν στην τάξη τους για το Μακεδονικό Αγώνα, από τις περιγραφές και την περιήγηση στο βιβλίο της Π. Δέλτα «Στα Μυστικά του Βάλτου»…

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Φρούριο του Επταπυργίου στην Άνω Πόλη της Θεσ/νίκης, όπου ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο κ. Αλέκο Χατζηϊωαννίδη, πατέρα ενός από τους μαθητές μας, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την περιήγηση στις φυλακές και στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και για την ενημέρωση που μας έκανε για την ιστορία τους. Τα συναισθήματα ομολογουμένως υπήρξαν πολύ έντονα?