Αρχείο κατηγορίας Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο.» 2023-24

Η Α τάξη παίζει Κουκλοθέατρο: «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» στα νήπια!!

Την Παρασκευή 2 του Φλεβάρη 2024, το πρωί τα παιδιά της Α΄ τ¨αξης με την δασκάλα τους κ. Κατερίνα Ψυρίδου και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, υποδέχτηκαν με χαρά στην τάξη τους τα νήπια και τις νηπιαγωγούς τους κ.κ. Μαρία και Έλενα!

Σκοπός της επίσκεψης των νηπίων ήταν να παρακολουθήσουν σε κουκλοθέατρο το παραμύθι της κ. Ανθής Ζήση, «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» . Τα παιδιά της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, με την βοήθεια της δασκάλας τους ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ μεράκι και μεγάλη επιτυχία το παραμύθι! Τα νήπια υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά η Διευθύντρια και η δασκάλα της Α τάξης. Τα παιδιά με τις δασκάλες τους χόρεψαν, γέλασαν, τραγούδησαν και πέρασαν φανταστικά! Στο τέλος κάθε παιδί της Α΄ τάξης χάρισε σε κάθε κάθε νήπιο από ένα » έξυπνο χταπόδι» που κατασκεύασε!!

Πρώιμη παρέμβαση στο νηπιαγωγείο…

Τον Γενάρη μόλις ξεκίνησε η λειτουργία του σχολείου μας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και υπεύθυνος του τμήματος Ένταξης κ. Κολοβός, επισκέπτεται το νηπιαγωγείο. Σε συνεργασία με την οικογένεια, τις νηπιαγωγούς και τις εκπ/κούς παράλληλης στήριξης σε καθημερινή σχεδόν βάση γίνεται πρώιμη παρέμβαση σε δύο παιδιά με επίσημα διαγνωσμένο αυτισμό και δυσκολίες μάθησης, με σκοπό την καλλιέργεια της αναγνωστικής δεξιότητας και κατανόησης.

Παρέα με τα νήπια του 6ου!

Την Δευτέρα 6 του Νοέμβρη 2023 το πρωί επισκέφτηκαν το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα και ο κ. Γεώργιος Κολοβός, υπεύθυνος του Τμήματος Ένταξης. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Μετάβασης, με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο».

Πιο συγκεκριμένα οι δύο εκπ/κοί γνώρισαν και έπαιξαν με τα παιδιά το Νηπιαγωγείου, συζήτησαν μαζί τους και τις Νηπιαγωγούς κ.κ. Μαρία Δημητριάδου, Χρύσα Τασιώνα και Τζένη Νικολάου και έκαναν μια πρώτη ανίχνευση πιθανών δυσκολιών μάθησης.

Οι γέφυρες επικοινωνίας που χτίζονται εδώ και χρόνια με το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας αποδίδουν καρπούς και διευκολύνουν την μετάβαση! Όλοι μαζί διασκέδασαν, γέλασαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και εξέφρασαν θετικά συναισθήματα!