Αρχείο κατηγορίας Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο.» 2023-24

Βιωματική δράση μετάβασης στο Γυμνάσιο…

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο τα μέλη της ΕΔΥ του σχολείου μας, κ.κ. Αργυρίου Ματίνα (ψυχολόγος) και Κυριακίδου Σοφία Κοινωνική λειτουργός), στις 27–05-2024, συζήτησαν με τους/τις μαθητές /ριες της ΣΤ τάξης και βοήθησαν να εκφράσουν βιωματικά τα συναισθήματα, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους! Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα και φυσικά μέσα από μία ακόμη δράση αποφορτίστηκαν!

Διδάσκουμε και διδασκόμαστε … στο 3ο Γυμνάσιο!

Συνεχίζοντας τις δράσεις μετάβασης που υλοποιεί το σχολείο μας, επισκεφτήκαμε για μία ακόμη φορά το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, σήμερα Τετάρτη 17 του Απρίλη 2024, από νωρίς το πρωί για να ζήσουμε για μία ακόμη φορά στους ρυθμούς του Γυμνασίου, ως γυμνασιόπαιδες πια!

Συμμετείχαμε στην πρωινή προσευχή και στη συνέχεια υποδυθήκαμε το ρόλο του μαθητή και της μαθήτριας στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας στις Α και Β τάξεις του Γυμνασίου. Στη συνέχεια μπήκαμε στο ρόλο του /της εκπ/κού και διδάξαμε φυσική στην Β τάξη του Γυμνασίου, με πειράματα Φυσικής με απλά υλικά! Αισθανόμαστε πολλή περηφάνεια που τα καταφέραμε τόσο καλά και όλα τα παιδιά του Γυμνασίου συμμετείχαν με ενδιαφέρον τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ερμηνεία των πειραμάτων!

Δείξαμε πειράματα με μπαλόνια και στατικό ηλεκτρισμό, αυτοσχέδια κινούμενα με μετατροπές ενέργειας, πειράματα δράσης αντίδρασης με μπαλόνια πύραυλο, ηλεκτρικά κυκλώματα και ηλεκτρομαγνήτες, αισθητοποίηση δυναμικών γραμμών μαγνητικού πεδίου, πειράματα με την ατμοσφαιρική και υδροστατική πίεση και την ερμηνεία κίνησης του υποβρύχιου!1

Ήταν για όλους μας μια πραγματικά αλλιώτικη και ενδιαφέρουσα ημέρα στο Γυμνάσιο!!

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή κ. Κώστα Παραστατίδη και τις/τους εκπ/κούς κ.κ. Μπουνόβα Σαλώμη, Τούσια Αλεξάνδρα και Γιάννη για την φιλοξενία και την υπέροχη συνεργασία!

Τα νήπια τραγουδούν και παίζουν παντομίμα….αλλά αγγλιστί!!

Στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης των νηπίων στο δημοτικό σχολείο, τον Απρίλιο 2024, η εκπ/κός αγγλικής κ. Γιούρου Καλλιόπη, συζήτησε με τα νήπια για τα συναισθήματα που νιώθουν τα παιδιά! Είδαν βίντεο, εικόνες και με τη βοήθεια της μασκότ, τραγούδησαν στα αγγλικά το τραγούδι των συναισθημάτων, κάνοντας και παντομίμα!

Μια δράση πολύ ευχάριστη για τα τα παιδιά, πλούσια σε συναισθηματικό επίπεδο κατανόησης των συναισθημάτων τους!

Με τις Μπούλες και τους γενίτσαρους στην σχολική μας αυλή… παρέα με τα νήπια!

Τιμή και χαρά να υποδεχόμαστε τη λεβεντιά και το μεγαλείο της Ναουσαίικης παράδοσης στη σχολική μας αυλή!! Συγκίνηση και αισιοδοξία για τη νέα γενιά που κρατά ψηλά το λάβαρο της παράδοσης και συμμετέχει συνειδητά στην συνέχιση του δρώμενου, με τόση πίστη, αφοσίωση και μεράκι!! 

Παρέα μας ήταν και τα παιδιά του νηπιαγωγείου που χάρηκαν κι αυτά το χορό και την μουσική από τον ζουρνά και το νταούλι! Μία ακόμη ευχάριστη εκτός των άλλων ευκαιρία συνεύρεσης των παιδιών του Δημοτικού με τα παιδιά του νηπιαγωγείου, μία ακόμη δράσης ομαλής μετάβασης με άρωμα αποκριάς και παράδοσης!

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο  » Γενίτσαροι και Μπούλες» για τις όμορφες και συγκινητικές στιγμές που ζήσαμε σήμερα, το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για την βοήθεια και όλους τους γονείς για τα κεράσματα που προσέφεραν!! Χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανανταμώσουμε!!

Πρόγραμμα πρόληψης της σχολικής βίας στο 3ο Γυμνάσιο Νάουσας

Στο πλαίσιο εορτασμού της πανελλήνιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, στις 7 του Μάρτη 2024, συμμετείχαμε από κοινού με το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας σε πρόγραμμα   που επιμελήθηκαν η ψυχολόγος κ. Τηλενίκη Κυριακή και η κοινωνική λειτουργός κ. Χριστίνα Κοπάντση, με  κοινές βιωματικές δράσεις κατανόησης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και ορθής αντιμετώπισης του!! Στο πρόγραμμα συμμετείχαν α παιδιά των Ε και Στ τάξεων του σχολείου μας με τον δάσκαλο  τους κ. Αχλιώπα Μανώλη, την κ. Τσάντζου Ελένη και τη Διευθύντρια. Αδιαμφισβήτητα, ήταν για τα παιδιά μας, εκτός των άλλων μια πολύ χρήσιμη εμπειρία μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο, που ξεδιπλώθηκε σε γόνιμο έδαφος καλλιέργειας δεξιοτήτων επικοινωνίας, κατανόησης και συνεργασίας! Ευχαριστούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες του 3ου  Γυμνασίου Νάουσας για την διαχρονική συνεργασία… και για τα όμορφα  μαρτάκια που μας χάρισαν!!!

Δράσεις μετάβασης για το Γυμνάσιο…

Δράσεων μετάβασης συνέχεια… Αυτή τη φορά αφορούν την μετάβαση των μαθητών και των μαθητριών της ΣΤ τάξης στο Γυμνάσιο! Σήμερα το πρωί η Διευθύντρια κ. Αναστασία μαζί με τα παιδιά της ΣΤ τάξης επισκεφτήκαμε το 3ο Γυμνάσιο και  με την δασκάλα τους κ. Τσάντζου Ελένη για να γνωρίσουμε τους χώρους και το πλαίσιο λειτουργίας του γυμνασίου. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τον Διευθυντή κ. Κώστα Παραστατίδη, την  κ. Μάρθα Καρβουνίδου και την μαθηματικό κ. Σαλώμη Μπουνόβα. Παράλληλα συμμετείχαμε σε πρόγραμμα   που επιμελήθηκαν η ψυχολόγος κ. Τηλενίκη Κυριακή και η κοινωνική λειτουργός κ. Χριστίνα Κοπάντση, με  κοινές βιωματικές δράσεις κατανόησης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και ορθής αντιμετώπισης του!! Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και τα παιδιά της Ε τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλο  τους κ. Αχλιώπα Μανώλη. Αδιαμφισβήτητα, ήταν για τα παιδιά μας μιά πολύ χρήσιμη εμπειρία μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο, που ξεδιπλώθηκε σε γόνιμο έδαφος καλλιέργειας δεξιοτήτων επικοινωνίας, κατανόησης και συνεργασίας! Ευχαριστούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες του 3ου  Γυμνασίου Νάουσας για την διαχρονική συνεργασία… και για τα όμορφα  μαρτάκια που μας χαρίσατε!!!

Δράσεις μετάβασης στο Γυμνάσιο…

Δράσεων μετάβασης συνέχεια… Αυτή τη φορά αφορούν την μετάβαση των μαθητών και των μαθητριών της ΣΤ τάξης στο Γυμνάσιο! Σήμερα το πρωί η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, μαζί με τα παιδιά της ΣΤ τάξης επισκεφτήκαμε το 3ο Γυμνάσιο και  με την δασκάλα τους κ. Τσάντζου Ελένη για να γνωρίσουμε τους χώρους και το πλαίσιο λειτουργίας του γυμνασίου. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τον Διευθυντή κ. Κώστα Παραστατιδη, την  κ. Μάρθα Καρβουνίδου και την μαθηματικό κ. Σαλώμη Μπουνόβα. Παράλληλα συμμετείχαμε σε πρόγραμμα   που επιμελήθηκαν η ψυχολόγος κ. Τηλενικη Κυριακή και η κοινωνική λειτουργός κ. Χριστίνα Κοπαντση, με  κοινές βιωματικες δράσεις κατανόησης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και ορθής αντιμετώπισης του!! Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και τα παιδιά της Ε τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλο  τους κ. Αχλιώπα Μανώλη. Αδιαμφισβήτητα, ήταν για τα παιδιά μας μιά πολύ χρήσιμη εμπειρία μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο, που ξεδιπλώθηκε σε γόνιμο έδαφος καλλιέργειας δεξιοτήτων επικοινωνίας, κατανόησης και συνεργασίας! Ευχαριστούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες του 3ου  Γυμνασίου Νάουσας για την διαχρονική συνεργασία… και για τα όμορφα  μαρτάκια που μας χαρίσατε!!!

Η Α τάξη παίζει Κουκλοθέατρο: «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» στα νήπια!!

Την Παρασκευή 2 του Φλεβάρη 2024, το πρωί τα παιδιά της Α΄ τ¨αξης με την δασκάλα τους κ. Κατερίνα Ψυρίδου και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, υποδέχτηκαν με χαρά στην τάξη τους τα νήπια και τις νηπιαγωγούς τους κ.κ. Μαρία και Έλενα!

Σκοπός της επίσκεψης των νηπίων ήταν να παρακολουθήσουν σε κουκλοθέατρο το παραμύθι της κ. Ανθής Ζήση, «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» . Τα παιδιά της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, με την βοήθεια της δασκάλας τους ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ μεράκι και μεγάλη επιτυχία το παραμύθι! Τα νήπια υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά η Διευθύντρια και η δασκάλα της Α τάξης. Τα παιδιά με τις δασκάλες τους χόρεψαν, γέλασαν, τραγούδησαν και πέρασαν φανταστικά! Στο τέλος κάθε παιδί της Α΄ τάξης χάρισε σε κάθε κάθε νήπιο από ένα » έξυπνο χταπόδι» που κατασκεύασε!!

Πρώιμη παρέμβαση στο νηπιαγωγείο…

Τον Γενάρη μόλις ξεκίνησε η λειτουργία του σχολείου μας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και υπεύθυνος του τμήματος Ένταξης κ. Κολοβός, επισκέπτεται το νηπιαγωγείο. Σε συνεργασία με την οικογένεια, τις νηπιαγωγούς και τις εκπ/κούς παράλληλης στήριξης σε καθημερινή σχεδόν βάση γίνεται πρώιμη παρέμβαση σε δύο παιδιά με επίσημα διαγνωσμένο αυτισμό και δυσκολίες μάθησης, με σκοπό την καλλιέργεια της αναγνωστικής δεξιότητας και κατανόησης.

Παρέα με τα νήπια του 6ου!

Την Δευτέρα 6 του Νοέμβρη 2023 το πρωί επισκέφτηκαν το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα και ο κ. Γεώργιος Κολοβός, υπεύθυνος του Τμήματος Ένταξης. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Μετάβασης, με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο».

Πιο συγκεκριμένα οι δύο εκπ/κοί γνώρισαν και έπαιξαν με τα παιδιά το Νηπιαγωγείου, συζήτησαν μαζί τους και τις Νηπιαγωγούς κ.κ. Μαρία Δημητριάδου, Χρύσα Τασιώνα και Τζένη Νικολάου και έκαναν μια πρώτη ανίχνευση πιθανών δυσκολιών μάθησης.

Οι γέφυρες επικοινωνίας που χτίζονται εδώ και χρόνια με το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας αποδίδουν καρπούς και διευκολύνουν την μετάβαση! Όλοι μαζί διασκέδασαν, γέλασαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και εξέφρασαν θετικά συναισθήματα!