Αρχείο κατηγορίας Σχολικό έτος 2020 -21

Διερεύνηση μαθησιακών δυσκολιών στο νηπιαγωγείο

Την Τρίτη 5-4 2022 ο υπεύθυνος του τμήματος Ένταξης κ. Κολοβος Γεώργιος, επισκέφτηκε για 2η φορά το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας, για να διερευνήσει πιθανές μαθησιακές δυσκολίες των νηπίων.

Τον υποδέχτηκαν τα παιδιά με τις νηπιαγωγους κ. κ. Δημητριάδου Μαρία και Τασιωνα Χρυσα, συζήτησαν όλοι μαζί, και ζωγράφισαν αγαπημένες εικόνες. Ο κ. Κολοβος ενημερώθηκε από τις νηπιαγωγους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με ορισμένα νήπια και πρότεινε τεχνικές διευκόλυνσης και αντιμετώπισης. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης σε θέματα υποστήριξης των νηπίων που δυσκολεύονται.

Μέσα απο τις δράσεις αυτές, καθίσταται προφανές πόσο σημαντικό είναι για τα νήπια να γνωρίζουν εκπαιδευτικούς και χώρους του δημοτικού πολυ πριν την φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο! Είναι γι’αυτά πλέον ένα γνώριμο και ασφαλές περιβάλλον!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

Στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Γυμνάσιο ερχόμαστε», για την ομαλή μετάβαση των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, η Ψυχολόγος, κ. Κυριακή Τηλενίκη και η Κοινωνική Λειτουργός , κ. Ελένη Καλαϊτζοπούλου, μέλη της ομάδας ΕΔΕΑΥ του Σχολείου μας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της Στ΄ τάξης, κ. Τσάντζου Ελένη και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Λαφάρα Αναστασία, πραγματοποίησαν στην αίθουσα της Στ΄ τάξης, δράσεις διεπιστημονικής παρέμβασης.

Στόχοι των δράσεων ήταν οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης:

  • Να εκφράσουν σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματα, φόβους, ελπίδες και όνειρα σχετικά με το μεγάλωμά τους και το πέρασμα στο Γυμνάσιο.
  • Να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το νέο τους σχολείο.
  • Να ευαισθητοποιηθούν σε δεξιότητες, που μπορούν να δράσουν προστατευτικά στο μεγάλωμά τους, να αναγνωρίσουν δυνατά τους σημεία και αδυναμίες και να κινητοποιηθούν, μέσα σε μια ατμόσφαιρα σεβασμού, ομαδικότητας και ενδιαφέροντος.

Μετάβασης συνέχεια… τραγουδώντας στα αγγλικά παρέα με τα νήπια

Συνεχίζοντας τις δράσεις μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, η Διευθύντρια, η κυρία της Α τάξης κ. Ψυριδιυ Κατερίνα και η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας κ. Γιουρου Πόπη, υποδέχτηκαν στην σχολική αυλή τα νήπια με την νηπιαγωγό κ. Νικολάου Τζένη.

Τα παιδιά της Β τάξης τραγούδησαν στα νήπια με υπέροχες θεατρικές κινήσεις αγγλικά τραγούδια. Στη συνέχεια επανέλαβαν όλοι μαζί με τα νήπια το τραγούδι, που εξέφραζε τα συναισθήματα των παιδιών με παιγνιώδη τρόπο!

Για μια ακόμη φορά όλοι μαζί παρέα, δάσκαλοι, νήπια και μαθητές/ριές του Δημοτικού έζησαν στιγμές χαράς με πολύ παιχνίδι και τραγούδι!!

Δράσεις μετάβασης στα νήπια, σε καιρό πανδημίας…

Την Τετάρτη 25 Μαϊου 2021 και ώρα 10 το πρωί η Διευθύντρια και η δασκάλα κ. Ψυρίδου Κατερίνα υποδέχτηκαν τα νήπια στην σχολική αυλή του σχολείου! Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοιό η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα καλωσόρισε τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς στην μεγάλη αγκαλιά του 6ου Δημοτικού σχολείου !

Τα παιδιά της Β΄ τάξης χάρισαν κάρτες που φιλοτέχνησαν τα ίδια τα παιδιά στα νήπια και μίλησαν για την εμπειρία τους στην Α τάξη!

Η κ. Ψυρίδου έδειξε στα νήπια τα βιβλία της Α΄ τάξης και είπε με λίγα λόγια πώς θα γλίνεται το μάθημα και τι διφορετικό θα μάθουν στην γλώσσα και στα μαθηματικά!

Τα νήπια έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και έδειξαν να χαίρονται με την όλη διαδικασία!

Οδηγίες για την δήλωση του αποτελέσματος του τεστ αυτοδιαγνωσης

Για να δείτε τις οδηγίες σχετικά με την δήλωση του αποτελέσματος του τεστ αυτοδιαγνωσης, πατήστε πάνω στα βελάκια του εγγράφου για να μετακινηθεί τε στις σελίδες του:

faq-self-testing-2

Ψηφίζουμε τις συμμετοχές μας στο ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο

Υποστηρίζουμε με την ψήφο μας την συμμετοχή του 6ου Δ.Σ. Νάουσας, των Ε και Στ τάξεων στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο, στον διαγωνισμό «Κάντο να ακουστεί»:

Μπαίνουμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Επιλέγουμε την κατηγορία «Ραδιοφωνικά μηνύματα»

  1. Βρίσκουμε το νούμερο «6279: Μπες στα παπούτσια μου», ακούμε και πατάμε δίπλα στην καρδιά (Μου αρέσει)!
  2. Βρίσκουμε το νούμερο «6163: Η ωδή στον ΕΟΔΥ» ακούμε και πατάμε δίπλα στην καρδιά (Μου αρέσει)!

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!!❤️🌺☀️

Επιστροφή στα θρανία: Γενικές οδηγίες και για το self Test για covid 19

Την Δευτέρα 10 Μαϊου 2021 επιστρέφουμε στην δια ζώσης διδασκαλία στο σχολείο μας, μετά από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/ριες θα προσέρχονται κανονικά με μάσκα, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που ήδη γνωρίζουμε όλοι μας.

Υπάρχει όμως μια επιπλέον υποχρέωση από όλους μας, εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες!

Είναι υποχρεωτικό όλοι μας να έχουμε κάνει από πριν το τέστ για τον κορονοιο, που πρέπει να είναι αρνητικό. Το τέστ μπορούμε από την Τετάρτη 5 Μαϊου να το προμηθευτούμε

δωρεάν από το φαρμακείο, με το ΑΜΚΑ ή τον προσωρινό αριθμό κοινωνικής ασφάλειας.

Είναι υποχρέωση μας να συμπληρώσουμε υπεύθυνη δήλωση ή να το σημειώσουμε στην σχολική κάρτα ( που υπάρχει στο διαδίκτυο) και να το δείξουμε στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, στην είσοδο του σχολείου.

Κάθε μαθητής/δια δικαιούται δύο τέστ την βδομάδα.

Το τέστ μπορούμε να το κάνουμε δύο φορές την βδομάδα: Κυριακή βράδυ και Τετάρτη βράδυ.

Καλή επιτυχία!!

Σας περιμένουμε με αγάπη να τα καταφέρουμε όλοι μαζί, όπως κάναμε μέχρι τώρα!

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!

Μπορείτε να δείτε πατώντας

στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για τα βήματα που θα κάνουμε για να κάνουμε τον έλεγχο για τον κορονοιο:

Ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων στον καιρό της πανδημίας

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε προτάσεις για την ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά την διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό — Covid-19, από το Εργαστήριο Σχολικής
Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ:

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi–psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf