Αρχείο κατηγορίας ΤΠΕ… εξ αποστάσεως

Χαιρετισμός….. και δημιουργική διάθεση!

Αγαπητά μου παιδιά,γεια χαρά!!! Χαθήκαμε, όμως μη στεναχωριέστε! Σύντομα η παρέα μας θα ξαναβρεθεί από κοντά !

Μέχρι τότε όμως, θα επικοινωνούμε μέσω του υπολογιστή για να μην χάσουμε την επαφή μας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά, εσείς και οι οικογένειές σας και να περνάτε όμορφα!

‘Όπως ίσως καταλάβατε είμαι ο κ. Δημήτρης που κάνουμε πληροφορική μαζί!

Θα ξεκινήσουμε διαδικτυακά να κάνουμε εξάσκηση για να θυμηθούμε αυτά που μάθαμε και να αποκτήσουμε λίγες γνώσεις ακόμη!

Να ξέρετε ότι σας αγαπώ πολύ και μου έχετε λείψει… Είστε έτοιμοι ;;;

Α !!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ… τα Ρομποτάκια μας Περιμένουν να τα προγραμματίσουμε!!!

Και κάτι για τους αγαπημένους μας γονείς…

Καλημέρα αγαπημένοι γονείς!

Είμαι ο δάσκαλος Πληροφορικής του σχολείου, λέγομαι Δημήτρης Παπαζήσης και διδάσκω το μάθημα «Νέες Τεχνολογίες» σε όλες τις τάξεις, από την Α΄ μέχρι και την ΣΤ΄.

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να έχετε υπομονή και δύναμη!

Από αυτό το διαδικτυακό βήμα θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να περνάμε δημιουργικά το χρόνο μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές!

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μια εργασία με πληροφορίες για εσάς τους γονείς!

Δημιουργήθηκε με το Padlet
Δημιουργήθηκε με το Padlet

ΤΠΕ για όλους «Παίζοντας Μαθαίνω»

Αγαπημένα μου παιδιά, τώρα που καθόμαστε ας…..πληκτρολογήσουμε

Τα δωρεάν μαθήματα δακτυλογράφησης σας εφοδιάζουν με το ολοκληρωμένο πακέτο «Οδηγίες Δακτυλογράφησης». Το πρότυπο εικονογραφημένου πληκτρολογίου και τα εικονιζόμενα χέρια του δασκάλου δακτυλογράφησης χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν λάθη, δείχνοντας το σωστό τρόπο δακτυλογράφησης, για τη δική σας εμπειρία και εξάσκηση. Η δυσκολία των μαθημάτων αυξάνεται σταδιακά, καθώς ξεκινά από μόλις 2 χαρακτήρες και τελειώνει με ολόκληρο το πληκτρολόγιο. Όταν το μάθημα τελειώνει, μπορείτε να μάθετε πολλά από τις τάσεις πρακτικής: ΛΑΠ, ακρίβεια και διανομή σφαλμάτων. 

Συμβουλές για επιτυχία:

  • Όταν εξασκήστε στη δακτυλογράφηση, μην κοιτάτε το πληκτρολόγιο, ούτε καν για λίγο! Να κοιτάτε μόνο στην οθόνη. 
  • Η βασική θέση μπορεί να βρεθεί εύκολα, χωρίς ματιές στο πληκτρολόγιο. Απλά νιώστε τις χαρακτηριστικές γραμμές στο «F» και στο «J».
  • Στα πρώτα μαθήματα δακτυλογράφησης, τα γράμματα προς εξάσκηση δεν θα σχηματίζουν λέξεις. Όσο εξοικειώνεστε με τα πλήκτρα, οι «αληθινές» λέξεις και προτάσεις θα χρησιμοποιούνται. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δακτυλογραφείτε σωστά. 
  • Να θυμάστε να τεστάρετε περιοδικά την ταχύτητά σας. Με τα τεστ δακτυλογράφησης, μπορείτε να ελέγξετε, τόσο την πρόοδο στην ταχύτητα, όσο και στην ακρίβεια. Ο αριθμός λέξεων ανά λεπτό δείχνει το επίπεδο δακτυλογράφησής σας. Αν παραμένετε δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα, πηγαίνετε πίσω στους δάσκαλους δακτυλογράφησης και συνεχίστε την πρακτική!
Αποτέλεσμα εικόνας για πληκτρολογώ

Eξ αποστάσεως εκπαίδευση: Σύγχρονες και ασύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας ? χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Ξεκινάμε ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι καίρια η συμβολή όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της αυτονομίας και της μεγαλύτερης ευελιξίας των σχολικών μονάδων, οι Διευθυντές των σχολείων διαμορφώνουν το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά:

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Το Υπουργείο θα συνεχίσει να διερευνά και άλλες μεθόδους και εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη βέλτιστη παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας στους μαθητές. Η επιλογή των εκάστοτε μεθόδων και εργαλείων γίνεται με γνώμονα ιδίως τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές τους, και ειδικότερα την ασφάλεια, την τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του μέγιστου αριθμού χρηστών και το φιλικό περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης, καθώς και την εμπειρία από την επιτυχή εφαρμογή τους ? για ανάλογο σκοπό και σε αντίστοιχη κλίμακα ? σε άλλες χώρες.

. Πηγή: www.especial.gr