Δράσεις για το περιβάλλον…2016

Σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, τα παιδιά όλων των τάξεων γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με δράσεις στο Δημοτικό Στάδιο Νάουσας. Κατά τη μετάβαση από το σχολείο στο γυμναστήριο όλα τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων τους παρατήρησαν τη φύση, τους χώρους αστικού πρασίνου, την παιδική χαρά και μίλησαν για την ευθύνη που όλοι έχουμε για την διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και την αειφορική χρήση του. Όταν φτάσαμε στο χώρο του γυμναστηρίου, οι μαθητές/ριες των Α΄ και Β΄ τάξεων ζωγράφισαν και έγραψαν συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και επιπλέον τα παιδιά της Β΄ τάξης καθάρισαν τον περίβολο από τα σκουπίδια. Η Γ΄ τάξη κατασκεύασε και έπαιξε επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον σε συνεργασία με ομάδες παιδιών από τις Δ΄ και Ε΄ τάξεις. Τα παιδιά των Δ΄ και Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια όπως π.χ. «Οι ψείρες»  που μετονόμασαν «Τα σκουπίδια», χρησιμοποιώντας ονόματα σχετικά με το περιβάλλον, όπως ανακύκλωση, ρύποι, τρύπα του όζοντος, ηχορύπανση κ.ά.

Οι μαθητές/ριες της ΣΤ΄ τάξης κατασκεύασαν και έπαιξαν μαζί με ομάδες άλλων τάξεων επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα τη διατροφή και τη σχέση της με το περιβάλλον!

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο με ένα παιχνίδι γνώσεων για το περιβάλλον από τα παιδιά της Γ΄ τάξης και το χορευτικό με θέμα το περιβάλλον, σε μοντέρνους ρυθμούς από τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης. Την  ενδιαφέρουσα χορογραφία επιμελήθηκε η μαθήτρια Βασιλειάδου Αθηνά, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση όλων γι΄ αυτό, μια εξαιρετική προσπάθεια των παιδιών που έγινε με τη συνεργασία της εκπ/κού Αγγλικής κ. Γιούρου Καλλιόπης.

Πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας?. με πολλά μηνύματα και ενδιαφέρον!!

Μπράβο στα παιδιά μας!!

 

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...