Αρχείο κατηγορίας Μετάβαση από τον Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό 2021-22

Η Ε΄τάξη υιοθετεί τα παιδιά του Νηπιαγωγείου 2022

Την Δευτέρα 30 του Μάη 2022, πλημύρρισε η σχολική μας αυλή παιδικές παρουσίες και χαμόγελα!

Για μια ακόμη φορά υποδεχτήκαμε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ομαλής μετάβασης!

Τραγουδήσαμε στα αγγλικά, με την κυρία των Αγγλικών κ. Πόπη Γιούρου, παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας και συνεργασίας με την κυρία της Γυμναστικής κ. Δόμνα Κυρκοπούλου και στο τέλος τα παιδιά της Ε΄ τάξης υιοθέτησαν τα νήπια.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά φιλικό και εορταστικό!

Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και μαθητές/ριες δώσαμε ραντεβού για την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, για να αποχαιρετήσουμε μαζί τα παιδιά της φετινής Α΄ τάξης τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης. Να δείξουμε την αγάπη και την χαρά μας για έναν υπέροχο χρόνο που περάσαμε παρέα, χαρίζοντας τα μπαλκόνια της φιλίας και τραγουδώντας το τραγούδι άλφα Βήτα που ερμηνεύει η Δήμητρα Γαλάνη!

Δράσεις μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Την εβδομάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα, το σχολείο μας σε συνεργασία με το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας, σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις γνωριμίας των νηπίων με το 6ο Δημοτικό Σχολείο, με στόχο την ομαλότερη μετάβαση τους καλλιεργώντας θετικά συναισθήματα χαράς,αγάπης, κατανόησης και συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την μετάβαση, η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα και η εκπαιδευτικός της Α τάξης κ. Ψυρίδου Αικατερίνη υποδέχτηκαν τις νηπιαγωγούς κ. κ. Δημητριάδου Μαρία και Τασιώνα Χρύσα και τα νήπια, στην σχολική αυλή, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω του κορονοϊού.

Καλωσόρισαν τα παιδιά, συζήτησαν μαζί τους για τις αλλαγές που μπορεί να συναντήσουν στο Δημοτικό σε σχέση με την διδασκαλία και το υλικό και ενημέρωσαν τα παιδιά:

1.Η κ. Ψυρίδου έδειξε στα παιδιά τα βιβλία που θα έχουν στην Α τάξη του Δημοτικού, το βιβλίο της γλώσσας, των μαθηματικών, της Μελέτης, των εικαστικών και της γυμναστικής.

2. Έγινε συζήτηση και λύθηκαν απορίες των παιδιών για το νέο πλαίσιο διδασκαλίας των μαθημάτων και των βιβλίων.

3. Τραγούδησαν όλοι μαζί τα νήπια με τα παιδιά της Α τάξης και στο τέλος τα παιδιά της Α τάξης έδωσαν σε κάθε παιδί ένα λουλούδι που τα ίδια κατασκεύασαν, με ευχές για αγάπη, ειρήνη και συνεργασία.

Τις επόμενες μέρες τα νήπια ήρθαν και πάλι στην σχολική μας αυλή, μετά από πρόσκληση του Δημοτικού και μαζί με τα παιδιά της ΣΤ τάξης και τον μουσικό κ. Ποιμενίδη Άγγελο τραγούδησαν όλοι μαζί τραγούδια για την 25η Μαρτίου, χόρεψαν εκπαιδευτικοί και παιδιά παραδοσιακούς χορούς και η εκδήλωση έκλεισε με έναν τεράστιο κύκλο αγάπης με τραγούδι και χορό για την Ειρήνη!

Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, 2021-22

Την Δευτέρα 14-02-2022 το πρωί η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας, για να γνωρίσει τα παιδιά που θα φοιτήσουν τη επόμενη σχολική χρονιά στην Α΄ Δημοτικού.

Μέσα σε ένα πολύ φιλικό και γόνιμο περιβάλλον, με την άψογη συνεργασία των νηπιαγωγών κ.κ. Δημητριάδου Μαρία και Τασιώνα Χρύσα συζήτησε με τα νήπια για το νέο σχολείο και μοιράστηκε τις αγωνίες, φόβους και απορίες των παιδιών.

Είδε τις ζωγραφιές των παιδιών σχετικά με τον πώς οραματίζονται το νέο τους σχολείο και συζήτησε μαζί τους για τις ομοιότητες και διαφορές στην φοίτηση στο δημοτικό.

Τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν στην συζήτηση πολύ ενεργά, με πολύ στοχευμένες ερωτήσεις!

Η πρώτη μας για φέτος συνάντηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και αποδοτική!

Γνωριμία με τα παιδιά και τους γονείς της Α’ τάξης…

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου το απόγευμα η Διευθύντρια κ Αναστασία Λαφαρα και η κ. Τικου Άννα ως δασκάλα της Α τάξης υποδέχτηκαν με χαρά τα παιδιά της Α τάξης και τους γονείς τους , σε μια συνάντηση γνωριμίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της τελευταίας φάσης του ευρωπαϊκού προγράμματος μετάβασης!

Μέσα σε κλίμα εξαιρετικά οικείο και φιλικό η Διευθύντρια καλωσόρισε παιδιά και γονείς, αναφερθηκε στις αλλαγές που βιώνει το παιδί και η οικογένεια με την φοίτηση του παιδιού στο δημοτικό σχολείο και τον ρόλο των γονέων και του σχολείου στην ομαλοποίηση αυτής της μετάβασης.

Στη συνέχεια καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς η κ. Άννα Τικου ως δασκάλα που θα έχει την Α τάξη στο επόμενο σχολικό έτος, τους μίλησε για τα βιβλία και το πρόγραμμα του δημοτικού και όλοι μαζί με χαμόγελο μοιράστηκαν τις αγωνίες και τους φόβους για τις δυσκολίες της μετάβασης!

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό και χαρούμενο και με την συνοδεία καφέ, χυμού και γλυκισμάτων που όλοι δοκίμασαν σφράγισαν μια υπέροχη και αυθεντική συνεργασία εκπ/κων, γονιών και μαθητών!!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή της η νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 6ου Νηπιαγωγείου Νάουσας κ. Μαρία Δημητριάδου!