Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Γιορτή λήξης… μετ’ εμποδίων…

Την Πέμπτη 13 του Ιούνη 2024 έγινε η γιορτή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς!

Μια χρονιά που κύλισε όμορφα, χωρίς απρόοπτα, με πολλές δράσεις, επιμορφώσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διασκέδαση, χορό, συγκίνηση και τραγούδι!

Μια γεύση από όλα αυτά ετοιμάσαμε να δείξουμε στους γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, αδελφούς και αδελφές που είχαμε τη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στη σχολική μας αυλή, νωρίς το πρωί, ώστε να αποφύγουμε την ζέστη!

Ξεκινήσαμε με αγώνες χάντμπολ, βόλεϋ και ρυθμικής γυμναστικής, με την επιμέλεια και φροντίδα του γυμναστή μας κ. Χρήστου Δεληχρήστου και πρωταγωνιστές τα παιδιά όλων σχεδόν των τάξεων!

Κι ενώ φοβόμασταν τον καύσωνα, ήρθαμε ξαφνικά αντιμέτωποι με βροχή και ριπές αέρα, χωρίς τα φαινόμενα αυτά να έχουν προβλεφθεί από την πρόγνωση του καιρού! Οι εκφωνητές μας, μαθητές της ΣΤ τάξης Αθηνά Νίκου και Μπαμπάτσης Γεώργιος, προστατευμένοι κάτω από την ομπρέλα που προορίζονταν για τον ήλιο, αλλά τελικά χρησίμευσε γαι την βροχή, αναγκάστηκαν πολλές φορές να διακόψουν την παρουσίαση, λόγω του καιρού!1

Ευτυχώς προλάβαμε να δούμε ορισμένα από τα χορευτικά τραγούδια που ετοίμασε η εκπ/κός Αγγλικών κ. Γιούρου Καλλιόπη και λόγω επικινίνδυνων καιρικών φαινομένων που ξαφνικά προέκυψαν, η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, εκπ/κούς και μαθητές/ριες και ευχήθηκε ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι αναγκάστηκε να διακόψει τη γιορτή που με τόσο κόπο, χαρά και αγάπη όλοι/ες μας είχαμε προετοιμάσει!!

Μια μικρή γεύση από αυτά που προλάβαμε να δείξουμε μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Τελετή αποφοίτησης 2023- 24

Τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της έκτης τάξης μας στην αυλή του 6ου Δ.Σ. Νάουσας : Συγκίνηση, προσμονή, ευχές και όμορφες στιγμές παρέα με τους γονείς, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων που επιμελήθηκε τα αναμνηστικά δώρα και τα » Πρωτάκια » μας, που τραγούδησαν μελωδικά το βαλς του αποχαιρετισμού, στους ανάδοχους γονείς τους, τα » Έκτάκια» μας!! Η τελετή έκλεισε με μια ακόμη έκπληξη από τα παιδιά της έκτης αυτή τη φορά  προς τις μανούλες: Ένας πίνακας γεμάτος  πορτραίτα που ζωγράφισαν με επιμέλεια και αγάπη τα παιδιά καλώντας τις μανούλες να επιλέξουν  η καθεμία το δικό της!!

Τα παιδιά και τους γονείς καλωσόρισαν και ευχήθηκαν για το κανούριο μεγάλο βήμα στο Γυμνάσιο η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Δάμτσιος Γεώργιος!

Μέσα σε ένα συγκινητικό κλίμα, πλούσιες ευχές έδωσαν και οι εκπ/κοί που είχαν τα παιδιά αυτά από την Α μέχρι την Στ τάξη κ.κ. Λιόλιου Ολυμπία, Ψυρίδου Κατερίνα, Γιούρου Καλλιόπη και Τσάντζου Ελένη!

Μετά το πέρας της τελετής ο Σύλλογος πρόσφερε σε παιδιά και εκπ/κούς το καθιερωμένο κέρασμα σε γνωστή πιτσαρία της πόλης!

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Συλλόγου Γονέων για την προσφορά τους και την υπέροχη συνεργασία, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς!

Βιωματική δράση μετάβασης στο Γυμνάσιο…

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο τα μέλη της ΕΔΥ του σχολείου μας, κ.κ. Αργυρίου Ματίνα (ψυχολόγος) και Κυριακίδου Σοφία Κοινωνική λειτουργός), στις 27–05-2024, συζήτησαν με τους/τις μαθητές /ριες της ΣΤ τάξης και βοήθησαν να εκφράσουν βιωματικά τα συναισθήματα, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους! Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα και φυσικά μέσα από μία ακόμη δράση αποφορτίστηκαν!

Σύνδεση με ασφάλεια…παρέα με την τεχνητή νοημοσύνη!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ως μέλη του δικτύου για την ασφάλεια του διαδικτύου, η Διευθύντρια υλοποίησε πρόγραμμα με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη, με τα παιδιά της Γ τάξης!

Το τελικό προϊόν του προγράμματος είναι το ακόλουθο βίντεο, στο οποίο τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες κατασκεύασαν αφίσες με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη, τους κινδύνους και τα οφέλη και έγραψαν ανά ομάδα κι ένα σύνθημα! Στη συνέχεια βιντεοσκοπήθηκαν και το αποτέλεσμα είναι φανατστικό!

Τα παιδιά το απόλαυσαν και χάρηκαν για το αποτέλεσμα!

Συνάντηση στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με το 7ο Δ.Σ. Νάουσας…

Η Α’ τάξη του σχολείου μας, με την κ. Ψυρίδου Κατερίνα, καθώς και οι  Α’ και Δ’ τάξεις του 7ου δημοτικού σχολείου Νάουσας συναντήθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Αντάλλαξαν ιδέες, σκέψεις, μηνύματα και κατασκευές στο πλαίσιο του προγράμματος δεξιοτήτων: «Τον Κ.Ο.Κ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ.»

Τέλος έδωσαν όλοι μαζί υπόσχεση για μία ακόμη εποικοδομητική συνάντηση.

Η πρώτη μας σοδειά…

Η χαρά μας απερίγραπτη όταν τα παιδιά πήγαν να ποτίσουν τα κηπευτικά μας στο θερμοκήπιο και βρήκαν αγγουράκια και πιπεριές, έτοιμους μεγάλους καρπούς!

Η πρώτη μας σοδειά κηπευτικών!!

Και τα αρωματικά μας φυτά δεν πάνε πίσω! Προοδεύουν με γοργό ρυθμό ώστε στις 13 το Ιούνη 2024 να είναι έτοιμα να προσφέρουν τα λουλούδια τους και το αφέψημα τους στους γονείς που θα έρθουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τις αθλητικές μας εκδηλώσεις κι όχι μόνο!

Συμμετοχή στην δράση «Γαλλική κουζίνα»

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα Δευτέρα 22 του Απρίλη 2024 το πρωί επισκεφτήκαμε οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων το 2ο Λύκειο Νάουσας για να συμμετέχουμε στην δράση «Γαλλική κουζίνα». Τα παιδιά που συνοδεύονταν από την εκπ/κό Γαλλικής κ. Νάτσιου ΄Εφη και τις /τους εκπ/κούς κ.κ. Γιαννακοπούλου Θωμαή και Δεληχρήστο Χρήστο, ενθουσιάστηκαν με τον πλούσιο μπουφέ, γεύτηκαν την «γλυκιά» γαλλική κουζίνα, έμαθαν για τις γαστρονομικές συνήθειες των Γάλλων, τραγούδησαν γαλλικά τραγούδια και φυσικά το διασκέδασαν πολύ!

Συγχαρητήρια στο 2ο Λύκειο Νάουσας και ιδιαίτερα στην εκπ/κό Γαλλικής κ. Ντίνα Νούση, για την φιλοξενία.

Διδάσκουμε και διδασκόμαστε … στο 3ο Γυμνάσιο!

Συνεχίζοντας τις δράσεις μετάβασης που υλοποιεί το σχολείο μας, επισκεφτήκαμε για μία ακόμη φορά το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, σήμερα Τετάρτη 17 του Απρίλη 2024, από νωρίς το πρωί για να ζήσουμε για μία ακόμη φορά στους ρυθμούς του Γυμνασίου, ως γυμνασιόπαιδες πια!

Συμμετείχαμε στην πρωινή προσευχή και στη συνέχεια υποδυθήκαμε το ρόλο του μαθητή και της μαθήτριας στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας στις Α και Β τάξεις του Γυμνασίου. Στη συνέχεια μπήκαμε στο ρόλο του /της εκπ/κού και διδάξαμε φυσική στην Β τάξη του Γυμνασίου, με πειράματα Φυσικής με απλά υλικά! Αισθανόμαστε πολλή περηφάνεια που τα καταφέραμε τόσο καλά και όλα τα παιδιά του Γυμνασίου συμμετείχαν με ενδιαφέρον τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ερμηνεία των πειραμάτων!

Δείξαμε πειράματα με μπαλόνια και στατικό ηλεκτρισμό, αυτοσχέδια κινούμενα με μετατροπές ενέργειας, πειράματα δράσης αντίδρασης με μπαλόνια πύραυλο, ηλεκτρικά κυκλώματα και ηλεκτρομαγνήτες, αισθητοποίηση δυναμικών γραμμών μαγνητικού πεδίου, πειράματα με την ατμοσφαιρική και υδροστατική πίεση και την ερμηνεία κίνησης του υποβρύχιου!1

Ήταν για όλους μας μια πραγματικά αλλιώτικη και ενδιαφέρουσα ημέρα στο Γυμνάσιο!!

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή κ. Κώστα Παραστατίδη και τις/τους εκπ/κούς κ.κ. Μπουνόβα Σαλώμη, Τούσια Αλεξάνδρα και Γιάννη για την φιλοξενία και την υπέροχη συνεργασία!

Φυτεύουμε τα ανοιξιάτικα κηπευτικά μας!

Αρχές Απριλίου 2024, αφού ξεριζώσαμε ό,τι είχε απομείνει από τη ρόκα που είχαμε φυτέψει και αφού όλοι μαζί, αλλά κυρίως τα παιδιά της Δ΄ τάξης έσκαψαν το έδαφος μέσα στο θερμοκήπιο, φυτέψαμε ντοματιές, πιπεριές, αγγουριές κολοκυθιές και καρότα, προσμένοντας να σταθούμε τυχεροί να προλάβουμε μέχρι τις 10 Ιουνίου 2024 να μαζέψουμε έστω και λίγους καρπούς. Εδώ στο βορρά στην Μακεδονία, αυτό θα είναι λιγάκι δύσκολο , όπως ήδη έχουμε ενημερωθεί από τον γεωπόνο γονέα του σχολείου μας! Παρόλα αυτά τα παιδιά ήθελαν να το δοκιμάσουν … με την ελπίδα ότι ίσως να το δούμε να συμβαίνει!

Τα νήπια τραγουδούν και παίζουν παντομίμα….αλλά αγγλιστί!!

Στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης των νηπίων στο δημοτικό σχολείο, τον Απρίλιο 2024, η εκπ/κός αγγλικής κ. Γιούρου Καλλιόπη, συζήτησε με τα νήπια για τα συναισθήματα που νιώθουν τα παιδιά! Είδαν βίντεο, εικόνες και με τη βοήθεια της μασκότ, τραγούδησαν στα αγγλικά το τραγούδι των συναισθημάτων, κάνοντας και παντομίμα!

Μια δράση πολύ ευχάριστη για τα τα παιδιά, πλούσια σε συναισθηματικό επίπεδο κατανόησης των συναισθημάτων τους!