Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

#Playing with protons#CMS#CERN «Πρωτονιακά δεμένοι …με αστερόσκονη λουσμένοι»

Η μεγάλη έκρηξη….
Σύνδεση με το διάστημα…
Μια γιορτή στην αυλή του ήλιου….
Μια βόλτα στο φεγγάρι….
λουσμένη με αστερόσκονη…
γεμάτη με τα δώρα του Ήλιου και του Φεγγαριού…
με τον μικρό πρίγκιπα να μιλάει στις καρδιές μας!
«Πρωτονιακά δεμένοι …με αστερόσκονη λουσμένοι»: Μια απίστευτη θεατρική παράσταση, καρπός συνεργασίας 1ου Δ.Σ., 4ου Δ.Σ., 5ου Δ.Σ., 6ου Δ.Σ., 7ου Δ.Σ. Νάουσας και του Ειδικού Σχολείου Νάουσας, στο πλαίσιο υλοποίησης πού ευρωπαϊκού προγράμματος «Παίζοντας με τα πρωτόνια» . 
Η παράσταση ανέβηκε στο κατάμεστο από παιδιά και όχι μόνο Δημοτικό θέατρο Νάουσας!
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Δάγγας Στέλιος και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Παπαγεωργίου Κατερίνα!
Συγχαρητήρια!! στις εκπαιδευτικούς κ.κ. Φραγκουλίδου Γλύκα, Μολφέτα Ειρήνη, Κόια Τζένη, Γιτοπούλου Γιώτα, Τσαρνούχα Χαρούλα, Τόμτση Κατερίνα, Χριστίδου Όλγα, Νικολάκη Εύη, Βαλή Αλεξία, Βελιγδένη Γιούλη!!! 
#Playing with protons#CMS#CERN

#Playing with protons#CMS#CERN ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου»

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η Έκθεση Ζωγραφικής του σχολείου μας «Γράψε σε ένα αστέρι το όνομά σου», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος #Playing with protons#CMS#CERN.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και των υπόλοιπων σχολείων της πόλης μας, τους γονείς, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, όλες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τα ενθουσιώδη σχόλια και τον θαυμασμό σας.

Ένα ψηφιακό αναμνηστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί και είναι το δώρο του σχολείου μας προς τους μικρούς δημιουργούς με το μεγάλο ταλέντο, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

# Playing with protons#CMS#CERN #RECEPTION: Παίζοντας με τους πλανήτες…

Στο πλαίσιο υλοποίησης δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων α) Playing with Protons και β) RECEPTION-ERASMUS + KA1, με θέμα την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, μέσα από την διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 το σχολείο μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τα  παιδιά και τις εκπαιδευτικούς τριών Νηπιαγωγείων (5ο, 6ο και 10ο ) της Νάουσας και του Ειδικού Σχολείου Νάουσας για να παίξουν με τα παιδιά της Ε΄ τάξης παιχνίδια στη σχολική αυλή με θέμα τους πλανήτες.

Υπεύθυνη της διοργάνωσης  ήταν η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Μαριάνθη Οικονόμου, που επινόησε και επιμελήθηκε την δομή και τους κανόνες  των παιχνιδιών, ώστε να ανταποκρίνονται στην ηλικία των παιδιών αφενός και στο θέμα του προγράμματος αφετέρου.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί έπαιξαν και διασκέδασαν με τη “ Μέρα και νύχτα” (παιχνίδι μνήμης, που καλλιεργεί την προσοχή και  την  συγκέντρωση των παιδιών), το παιχνίδι “Πάρε τον πλανήτη σου και τρέχα”, “Δορυφορικό πιάτο” και “ Μπες στο διαστημόπλοιο”!

#Playing with protons#CMS#CERN Συνάντηση εκπαιδευτικών από όλα τα Δ.Σ. Νάουσας για την προετοιμασία της επικείμενης θεατρικής παράστασης …

Εξαιρετικά γόνιμη και ευχάριστη ήταν η συνάντηση των εκπαιδευτικών των Α-Β-Γ και Δ τάξεων, από όλα τα δημοτικά σχολεία της Νάουσας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Playing with protons» το απόγευμα της Δευτέρας 13 του Μάη 2019, στο γραφείο του 6ου Δ.Σ. Νάουσας.

Όλοι μαζί συμφωνήσαμε μέσα από συζήτηση πάνω σε προτάσεις και προβληματισμούς να προετοιμάσουμε μια θεατρική παράσταση στην οποία θα συμμετέχουμε από κοινού όλα τα δημοτικά σχολεία που υλοποιούμε το πρόγραμμα στις τάξεις Α-Β-Γ και Δ, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στις αρχές του Ιούνη.

Ενημερώθηκαν φυσικά η Διεύθυνση Π.Ε. Ημαθίας και η Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη, που είναι πάντα αρωγός και ενισχυτής στις προσπάθειές μας!

Η συμμετοχή μας στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας

Συμμετοχή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και του 6ου Νηπιαγωγείου Νάουσας στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας:
Πόστερ με θέμα δράσεις για την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό σχολείο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος #RECEPTION#ERASMUS+2018-1-EL01-ΚΑ101-047278) Ένα μεγάλο βήμα σε μια ασφαλή και γνώριμη αγκαλιά: From Pre-School to Primary School: A Great Step in a safe and familiar embrace»

Χρόνια πολλά μανούλα… από τα παιδιά της Δ’ τάξης!!

Σε μια συγκινητική και εξαιρετική εκδήλωση τα παιδιά της Δ’ τάξης, με την αμέριστη στήριξη της κυρίας τους, κ. Τσαντζου Ελένης… τίμησαν τη γιορτή της μητέρας, της δικής τους μητέρας… με τραγούδι, ποίηση, δώρα αγάπης και πολλές πολλές εκπλήξεις!!!

Επίσης τίμησαν και τη μαμά της μαμάς…τη ακούραστη γιαγιά που προσφέρει απλόχερα την αγάπη και την αμέριστη βοήθεια της!!!

Ένας πίνακας ζωγραφικής που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά με λαδοπαστελ και την καθοδήγηση της κυρίας τους… ήταν ένα από τα υπέροχα δώρα αγάπης για την μαμά!!!

Τα παιδιά όμως επιφύλαξαν και μια έκπληξη για την κυρία τους:

Της αφιέρωσαν ένα τραγούδι για την καλύτερη κυρία του κόσμου!!

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά από τις μαμάδες γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων!!

Κάτι τέτοιες στιγμές αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που δουλεύουμε κοντά σε αυτά τα υπέροχα παιδιά!!

Αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Ελένη και στα παιδιά της Δ’ τάξης !!!

Οι δεσμοί των πρωτονίων φέρνουν τους εκπαιδευτικούς πιο κοντά…


Μια απογευματινή συνάντηση με καφεδάκι, γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά και πολλή συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών!!
Μαζί μας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και η Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Παπαγεωργίου Κατερίνα! 
Όλοι μας φύγαμε πλουσιότεροι σε ιδέες και γεμάτοι θετική ενέργεια!!
#Playing with protons #CERN

«Ο Πλούτος του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο του Διον»

Την Παρασκευή 10 του Μάη 2019 οι μαθητές και μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Αργυρίου Χρήστο, Μητογλου Βασίλη, Τσιαουσκογλου Νίκο, Οικονόμου Μαριάνθη και τη Διευθύντρια κ

Αναστασία Λαφαρα παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την κωμωδία του Αριστοφάνη » Ο Πλούτος», στο αρχαίο θέατρο του Διον στο νομό Πιερίας!

Αξέχαστη και σπάνια εμπειρία με πολύ επίκαιρο θέμα τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες και το ρόλο του πλούτου στην κοινωνική ζωή και την αξία του ατόμου!

Στη συνέχεια όλοι μαζί ξεκουράστηκαν σε έναν υπέροχο χώρο κοντά στη θάλασσα, όπου έφαγαν και έπαιξαν στην άμμο και στην παιδική χαρά!!

Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο…

Την Τετάρτη 8 του Μάη 2019 το πρωί τα παιδιά της ΣΤ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκε συνοδεία του υπεύθυνου δασκάλου κ. Μητογλου Βασίλη το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο ομαλής μετάβασης των μαθητών/ριων από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο!

Μαζί με το 6ο Δ.Σ. Νάουσας το Γυμνάσιο επισκέφτηκε και το 10 ο Δ.Σ. Νάουσας, το σχολείο που για πολλά χρόνια ήταν το συστεγαζομενο σχολείο!

Ο Διευθυντής κ. Βαρθολομαίος Γιάννης υποδέχτηκε τα παιδιά και τους πληροφόρησε για τις αλλαγές που θα συναντήσουν στο νέο τους σχολείο και στη συνέχεια τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους του 3ου Γυμνασίου.

Τα παιδιά χάρηκαν την εμπειρία αυτή και φυσικά ευχαριστούμε τον κ

Βαρθολομαίο για τη φιλοξενία!