Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Στη Σχολή Αριστοτέλους παρέα με το ΚΠΕ Νάουσας…

Την Τετάρτη 24 του Μάη 2023 τα παιδιά των Γ και Δ τάξεων συνοδευόμενα από τις κ.κ. Θωμαή Γιαννακοπούλου και Όλγα Χριστίδου, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Νάουσας, στη Σχολή Αριστοτέλους. Τα παιδιά έμαθαν για την Σχολή του Αριστοτέλους και τον δάσκαλο του Μ. Αλεξάνδρου Αριστοτέλη, περιεργάστηκαν το χώρο, μίλησαν για τις Μούσες που κατοικούσαν στα νερά γύρω από τη Σχολή, άκουσαν τον μύθο και στο τέλος είδαν και βίντεο σχετικό το πρόγραμμα.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εκπαιδευτική επίσκεψη!

Ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα, πάνε βόλτα στο Νηπιαγωγείο…

Την Τετάρτη 24 του Μάη 2023 τα παιδιά της Β τάξης πήγαν στο νηπιαγωγείο και στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου διευκόλυνσης της Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, έπαιξαν για τα νήπια κουκλοθέατρο «Ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα» τιμώντας την Άλκη Ζέη!

Τα κείμενα του κουκλοθέατρου τα έγραψαν τα ίδια τα παιδιά της Β τάξης και η δασκάλα τους κ. Κατερίνα και η Διευθύντρια κ. Αναστασία τα συνεχάρη γι’ αυτό!

Τα νήπια διασκέδασαν και χάρηκαν πολύ, ενώ τα παιδιά της Β τάξης ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνεια που προσέφεραν γέλιο και χαρά στα νήπια!!

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !

Υιοθεσία νηπίων από τα παιδιά της Ε τάξης

Την Τετάρτη 24 του Μάη 2023 το πρωί στις 10 υποδεχτήκαμε τα νήπια στη σχολική μας αυλή με σκοπό να υπογραφούν τα χαρτιά της υιοθεσίας των νηπίων από τα παιδιά της Ε τάξης.

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία και η κ. Κατερίνα που θα είναι η δασκάλα της Α΄ τάξης την επόμενη χρονιά, υποδέχτηκαν τα νήπια και την κ. Χρύσα, την νηπιαγωγό, με μια μεγάλη αγκαλιά και αφού συζήτησαν με τα παιδιά, τα ενημέρωσαν για το ιερό θεσμό της υιοθεσίας!

«Θα έχετε όλα τα παιδιά και από ένα πολύ έμπιστο φίλο που θα σας προστατεύει και θα σας βοηθά μόλις έρθετε να φοιτήσετε στην Α τάξη», είπε η κ. Αναστασία χαρακτηριστικά.

Μετά την υπογραφή της υιοθεσίας, τα παιδιά της Ε΄ τάξης χέρι-χέρι με τα νήπια, έκαναν βόλτες στη σχολική αυλή, γνωρίστηκαν καλύτερα και έδειξαν όλους τους κοινόχρηστους χώρους και την Α τάξη!

Ήταν πολύ συγκινητικές και όμορφες οι στιγμές που ζήσαμε!

Τα νήπια χαλάρωσαν, το διασκέδασαν και έδειξαν να απολαμβάνουν την φροντίδα!!

Οι γονείς απαντούν για το πρόγραμμα μετάβασης…

Με την συλλογή των απαντήσεων των γονέων της ΣΤ τάξης στο ερωτηματολόγιο με θέμα την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, παρουσιάζουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα, τα οποία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:

Πιο συγκεκριμένα οι γονείς …

  1. Όλοι οι γονείς συζητούν με τα παιδιά τους το θέμα της μετάβασης στο Γυμνάσιο και μάλιστα πιστεύουν ότι οι δράσεις του σχολείου διευκολύνουν τα παιδιά στην αλλαγή αυτή
  2. Όλοι οι γονείς υποστηρίζουν τις δράσεις και το πρόγραμμα του σχολείου και δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτό
  3. Όλοι οι γονείς θεωρούν πολύ σημαντική και απαραίτητη τη συνεργασία των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις συνάδουν με αυτά που είχαμε εξάγει και στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος RECEPTION, καθώς και με τα επιστημονικά δεδομένα με θέμα την μετάβαση.

Το ταξίδι της δροσοσταλιάς από την Β΄ τάξη…

Την Τρίτη 23 του Μάη 2023 οι μαθητές μκαι οι μαθήτριες της Β τάξης συνοδεία της δασκάλας κ. Ψυρίδου Κατερίνας επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Νάουσας για αν συμμετέχουν στο πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι της δροσοσταλιάς!

Τα παιδιά έμαθαν για τον κύκλο του νερού, έπαιξαν, ζωγράφισαν, έκαναν κατασκευές και χάρηκαν τη φύση, στον περιβάλλοντα υπέροχο χώρο του ΚΠΕ Νάουσας.

Ήταν μια πολύ δημιουργική και διασκεδαστική εμπειρία!

Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Νάουσας για την φιλοξενία!

Α και Β τάξεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Την Τρίτη 3 Μαίου 2023 τα παιδιά των Α και Β τάξεων συνοδευόμενα από τις δασκάλες κ.κ. Τσαλιγοπούλου Κατερίνα, Ψυρίδου Κατερίνα και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας για να συμμετέχουν στο εκπ/κό πρόγραμμα «ZOO: από το Α ως το Ω».

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από το πρόγραμμα που η κ. Φώτο τους παρουσίασε και πέρασαν πολύ όμορφα και δημιουργικά!

Έπαιξαν, ζωγράφισαν, άκουσαν μύθους και παραμύθια με ζώα, έκαναν όμορφες κατασκευές!

Ήταν μια πολύ όμορφη, διασκεδαστική και χρήσιμη εμπειρία!

Η Α΄ τάξη στο ΚΠΕ Νάουσας

Την Τρίτη 16 Μαιου 2023 τα παιδιά της Α΄ τάξης μαζί με την δασκάλα τους κ. Τσαλιγοπούλου Κατερίνα, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Νάουσας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα » Τα  κατορθώματα  μιας  δροσοσταλιάς «

Τα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν, έφτιαξαν όμορφες κατασκευές, έμαθαν, , διασκέδασαν και πέρασαν ένα πολύ όμορφο και χρήσιμο πρωινό!

Παρακολούθηση αρχαίας κωμωδίας στο αρχαίο θεάτρο του ΔΙΟΝ

Την παρασκευή 12 Μαίου 2023 τα παιδιά των Ε και ΣΤ τάξεων συνοδευόμενα από τους/τις δασκάλους/ες και την Διευθύντρια επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο του ΔΙΟΝ στο Ν. Πιερίας και παρακολούθησαν την αρχαία κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη!

΄Ηταν μια πολύ σημαντική και σπάνια εμπειρία για τα παιδιά! Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την παραλία του Κορινού και έπαιξαν παιχνίδια στην άμμο, έφαγαν και διασκέδασαν σε ένα υπέροχο θαλασσινό τοπίο!

Δράσεις μετάβασης: «Θα τα καταφέρω με τα μαθήματα στο Γυμνάσιο;»

Ένα πολύ μεγάλο μέρος του άγχους, με το οποίο έρχονται σε επαφή τα παιδιά, στη φάση της μετάβασής τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο σχετίζεται με τα μαθήματα:

«Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω με τα μαθήματα.», «Ακούμε ότι το Γυμνάσιο έχει πολύ διάβασμα!», «Έχει δύσκολα μαθήματα στο Γυμνάσιο;», είναι κάποια μόνο από τα ερωτήματα που θέτουν τα παιδιά για το θέμα αυτό.

Με σκοπό λοιπόν να τα βοηθήσουμε να διαχειριστούν αυτό το άγχος σχεδιάσαμε την παρούσα δράση, η οποία έρχεται ως συνέχεια της επίσκεψής τους στο Γυμνάσιο.

Την Παρασκευή, 5 του Μάη 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα «Την διευκόλυνση της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» μαθητές και μαθήτριες των ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεων του σχολείου μας, συνοδευόμενοι/ες από την Διευθύντρια, Λαφάρα Α. και τους δύο υπεύθυνους δασκάλους των τάξεων, Τσάντζου Ε. και Μήτογλου Β. αντίστοιχα, είχαν επισκεφτεί το 3ο Γυμνάσιο, για να ζήσουν μία ολόκληρη σχολική μέρα ως γυμνασιόπαιδες!

Μεταξύ άλλων τα παιδιά είχαν παρακολουθήσει μαθηματικά με την κ. Μπουνόβα Σ, με θέμα την στατιστική επεξεργασία δεδομένων, την απόδοσή τους σε ποσοστά και τις γραφικές απεικονίσεις (ραβδογράμματα) μιας έρευνας. Σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος, τα παιδιά του Δημοτικού συμμετείχαν απαντώντας σε ερωτήσεις, σε κλίμα ιδιαίτερα φιλικό και οικείο.

Στις ημέρες που ακολούθησαν λοιπόν, σχεδιάσαμε και μοιράσαμε στα παιδιά φύλλα εργασίας με περιεχόμενο από ύλη του Γυμνασίου.

Επιλέξαμε τα φύλλα εργασίας να είναι ψηφιοποιημένα και διαδραστικά γιατί τα διαδραστικά φύλλα εργασίας, προσφέρουν την δυνατότητα αυτοδιόρθωσης και επανάληψης. Ο/Η μαθητής/τρια μπορεί να να μπει στο φύλλο εργασίας και να το λύσει όσες φορές επιθυμεί μέχρι να πετύχει την καλύτερη προσπάθεια. (Για περισσότερες πληροφορίες δες ΕΔΩ!)

Το πρώτο φύλλο εργασίας ήταν αυτό που είχε μοιράσει η Μαθηματικός στο μάθημα Στατιστικής Β΄ Γυμνασίου, που παρακολούθησαν στο Γυμνάσιο. Το έντυπο φύλλο εργασίας ψηφιοποιήθηκε, και το link του διαμοιράστηκε στα παιδιά.

Ο σύνδεσμος του φύλλου εργασίας: http://users.sch.gr/elekyr/?p=1948

Το δεύτερο φύλλο εργασίας αφορούσε σε θέματα Γεωμετρίας (είδη γωνιών), που διδάσκονται αυτή τη χρονική περίοδο στην Στ΄ τάξη. Το περιεχόμενο του φύλλου εργασίας πάρθηκε από το σχολικό εγχειρίδιο της Α΄ Γυμνασίου. Ήταν και αυτό ψηφιακό, διαδραστικό και με διαμοιρασμό επίσης συμπληρώθηκε από τα παιδιά.

Ο σύνδεσμος του φύλλου εργασίας: http://users.sch.gr/elekyr/?p=1766

Τα παιδιά αυτοδιορθώνοντας και αυτοβαθμολογώντας τα φύλλα εργασίας τους δήλωσαν στο σύνολό τους περίπου – ότι δεν αντιμετώπισαν καμία απολύτως δυσκολία να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες και ότι αυτό τα χαροποίησε ιδιαίτερα.

ΦΥΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1:


ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2: