Αρχείο κατηγορίας Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το «Δέντρο» της Ελπίδας (Δ΄ τάξη)

Συνεχίζοντας την δράση μας για την αναπηρία στη σχολική μας βιβλιοθήκης, υποδέχτηκα σήμερα τα παιδιά της Δ τάξης.

Μιλήσαμε για τα «Μπορώ» και τα «Δεν μπορώ» και μετά φτιάξαμε το «Δέντρο της Ελπίδας».

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν την όλη διαδικασία, συνεργάστηκαν και συζήτησαν για τους τρόπους της αυτοβελτίωσής τους σε θέματα της καθημερινότητας και της στάσης μας στην αναπηρία!

Τι μπορώ και τι δε μπορώ….με την Στ τάξη!

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας-3 Δεκεμβρίου- η Διευθύντρια και υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης κ. Λαφάρα Αναστασία, συζήτησε με τα παιδιά της ΣΤ τάξης για το θέμα και τον σεβασμό στην αναπηρία, ξεκινώντας από «τα μπορώ» και «δεν μπορώ» να κάνω τώρα ως μαθητής και μαθήτρια της ΣΤ τάξης.

Για τις προσπάθειες που οφείλουμε στον εαυτό μας να δυναμώσουμε τα «δεν μπορώ» και να σεβόμαστε τον άλλο για αυτά που δεν μπορεί να κάνει.

Φτιάξαμε όλοι μαζί το «Δέντρο της Ισότητας» !

Συζητώντας για την αναπηρία…

Την Τετάρτη 15 του Νοέμβρη ξεκίνησε το μηνιαίο αφιέρωμα που κάνει η σχολική μας βιβλιοθήκη με τίτλο «Μαθαίνω και συζητώ για την αναπηρία», με σκοπό να καλλιεργήσει τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και να προάγει την ισοτιμία στην «πρόσβαση» σε όλα τα παιδιά στη γνώση και την πληροφόρηση. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, εκτός των άλλων και ως υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης για το τρέχον σχολικό έτος 2023-24.

Πρώτοι επισκέπτες στον νέο χώρο της σχολικής μας βιβλιοθήκης ήταν οι τάξεις Α και Β μαζί με τις υπεύθυνες εκπ/κούς κ.κ. Ψυρίδου Κατερίνα και Χριστίδου Όλγα.

Όλοι μαζί μιλήσαμε για τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με ευκολία και για κάποιες καθημερινές ανάγκες που για να τις καλύψουμε χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των κοντινών μας ανθρώπων, όπως την μαμά, τον μπαμπά, τον αδελφό ή την αδελφή μας, τους φίλους μας, τους /τις δασκάλους /ες μας….

Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε το αποτύπωμα των χεριών μας σε κόλλα Α4 , γράψαμε ή ζωγραφίσαμε 5 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στα δάκτυλα του ενός χεριού μας και 5 πράγματα που δεν μπορούμε στα δάκτυλα του άλλου χεριού μας. Μπογιατίσαμε με έντονα και χαρούμενα χρώματα το ένα χέρι και με σκούρα και «προβληματικά» χρώματα το άλλο χέρι.

Τέλος τοποθετήσαμε τα χεράκια του «ΜΠΟΡΩ» στα κλαδιά του δέντρου όπως είναι την Άνοιξη και τα χεράκια του «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ» στο έδαφος όπως πέφτουν το φθινόπωρο.

Συζητήσαμε πώς μπορούμε να δυναμώσουμε τα «Μπορώ» μας και να καλυτερέψουμε τα «Δεν μπορώ » μας.

Δώσαμε το όνομα στο Δέντρο μας:

«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» Α ΤΑΞΗ

«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» Β’ ΤΑΞΗ

Ήταν μια όμορφη, πλούσια και χρήσιμη εμπειρία για όλους μας!!