Αρχείο κατηγορίας Γ1 τάξη… εξ αποστάσεως

Γ1΄ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Γεια σας και πάλι.
Σήμερα σας στέλνω ασκήσεις πρόσθεσης κι αφαίρεσης, έτσι, για να τα
θυμηθούμε λίγο. Οι ασκήσεις είναι πολλές, 16, εσείς θα ήθελα να κάνετε
τις 10, όποιες θέλετε. Αν πάλι κάποιος θελήσει να τις κάνει όλες,
μπράβο του!
Πάνω στο PDF, δεν μπορείτε να γράψετε, γι αυτό αντιγράψτε τις ασκήσεις
σ ένα τετράδιο κι όταν τελειώσετε. βγάλτε τη σελίδα φωτοτυπία και
στείλτε την στο e- mail μου.
Όποιος έχει εκτυπωτή, μπορεί να το εκτυπώσει, να γράψει πάνω στο χαρτί
τις απαντήσεις και μετά να βάψει με το ίδιο χρώμα  την άσκηση και την
απάντησή της.

(H αράχνη με τις ασκήσεις είναι από την ιστοσελίδα ΄΄Το πρώτο κουδούνι΄΄).

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=d9435a9fbc&attid=0.2&permmsgid=msg-f:1662085916453741366&th=1710ea55bc67a336&view=att&disp=inline&realattid=f_k86gn7fj1

Γ1 ΤΑΞΗ

Αγαπητα μου παιδια, γεια σας.
 Σήμερα θα ασχοληθούμε  με τους μύθους του Αισώπου.

Βρήκα έναν   ωραίο μύθο  του Αισώπου, τον Ψεύτη Βοσκό.
Πρώτα όμως, θα ήθελα να δούμε ποιος ήταν ο Αίσωπος.

Αφού διαβάσετε το power point, που μας πληροφορεί για τη ζωή του,θα ήθελα να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου, γραπτά σε ένα word. Θα περιμένω να μου το στείλετε με το e-mail μου.

1)Ο Αίσωπος, έγραψε τους μύθους του ή όχι;
2)Πώς πιστεύετε ότι ,στους μύθους του, χρησιμοποιούσε ζώα που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα;
3)Περιγράψτε τον Αίσωπο, σύμφωνα μ αυτά που διαβάσατε;
4)Με ποιον τρόπο τον σκότωσαν;

Αφού απαντήσετε στις ερωτήσεις, θα ήθελα να δείτε την ταινιούλα

»Ο ψεύτης βοσκός». (Από το youtube)

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του μύθου στο youtube, είναι:  https://youtu.be/prJFhM95i6k 
 Έχει κι εδώ ερωτήσεις:

Γιατί νομίζετε ο μικρός βοσκός έλεγε ψέματα για την εμφάνιση του λύκου;

Γιατί στο τέλος δεν τον βοήθησε κανένας;

Ποιο είναι το συμπέρασμα (δίδαγμα) του μύθου;Όποιος από εσας θέλει, μπορεί να ζωγραφίσει όποια σκηνή  της ιστορίας του έκανε εντύπωση. Μπορεί να μου τη στείλει στο e-mail, με φωτογραφία. Τις ζωγραφιές σας, εγω, θα τις στείλω σε όλους με  το e-mail, για να τις δείτε.

Σας χαιρετώ και σας φιλώ.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

Μια-μικρη-επανάληψη-στην-ιστορια-1

Eξ αποστάσεως εκπαίδευση: Σύγχρονες και ασύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας ? χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Ξεκινάμε ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι καίρια η συμβολή όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της αυτονομίας και της μεγαλύτερης ευελιξίας των σχολικών μονάδων, οι Διευθυντές των σχολείων διαμορφώνουν το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά:

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Το Υπουργείο θα συνεχίσει να διερευνά και άλλες μεθόδους και εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη βέλτιστη παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας στους μαθητές. Η επιλογή των εκάστοτε μεθόδων και εργαλείων γίνεται με γνώμονα ιδίως τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές τους, και ειδικότερα την ασφάλεια, την τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του μέγιστου αριθμού χρηστών και το φιλικό περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης, καθώς και την εμπειρία από την επιτυχή εφαρμογή τους ? για ανάλογο σκοπό και σε αντίστοιχη κλίμακα ? σε άλλες χώρες.

. Πηγή: www.especial.gr