Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2023

Βιωματική μάθηση για την αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Σχολείο της καρδιάς μας!

Την Παρασκευή 8 του Δεκέμβρη το πρωί, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης του σχολείου μας, συνοδεία του κ. Αχλιώπα Μανώλη, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Ειδικού Σχολείου Νάουσας, του Σχολείου της καρδιάς μας, με σκοπό να αντιληφθούμε τις δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινή τους ζωή!

Η βιωματική μάθηση σε συνδυασμό με την συνεργασία και τη διδασκαλία στρατηγικών επίλυσης προβλήματος, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να αντιμετωπίσουν αληθινές καταστάσεις ζωής και να επινοήσουν λύσεις, εδραιώνοντας έτσι αντιλήψεις και στάσεις ζωής που σέβονται το διαφορετικό, προλαμβάνοντας τον ρατσισμό και την βία.

Όλοι εμείς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, εργαζόμαστε καθημερινά πάνω στην πρόληψη της βίας και των διακρίσεων και όχι μόνο υιοθετώντας πρακτικές και δράσεις στις παγκόσμιες ημέρες!

Ο αγώνας και η στάση ζωής μας είναι καθημερινή και αέναη!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου κ. Βελιγδένη Γιούλη και όλα το προσωπικό για την φιλοξενία και την υπέροχη συνεργασία χρόνων!

Η χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στο Σχολείο της καρδιάς μας!

Την Τετάρτη 20 του Δεκέμβρη 2023 το πρωί, πιστοί στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ και Ε τάξεων, με τους/τις δασκάλους/ες κ.κ. Γιαννακοπούλου Θωμαή και Αχλιώπα Εμμανουήλ και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, επισκεφτήκαμε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, το Σχολείο της καρδιάς μας!

Μας υποδέχτηκαν με πολλή αγάπη και χαρά η προϊσταμένη κ. Γιούλη Βελιγδένη μαζί με όλο το προσωπικό και τα παιδιά!

Τραγουδήσαμε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια (Άγια νύχτα, Καλήν ημέρα Άρχοντες, Τρίγωνα κάλαντα, Πάει ο παλιός ο χρόνος), με τη συνοδεία κιθάρας (Ιωάννης Ζιάννης), μαντολίνου (Θάνος Δάμτσιος) και μπουζουκιού (Κων/νος Λιντζίκος).

Επίσης χορέψαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι «Ρούντολφ το ελαφάκι» όλα μαζί τα παιδιά και χαρίσαμε κάρτες που έφτιαξαν οι μαθητές μας και οι μαθήτριές μας γι΄ αυτόν τον σκοπό! ! Μαζί μας ήταν και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας (Η Αντιπρόεδρος κ. Άννα Διτσόλα-Τεπερίδου, η ταμίας κ. Λίτσα Παπαπέτρου και η κ. Χάιδω Μπάτσαλα-Χατζηκώστα) που είναι πάντα αρωγοί στις δράσεις μας, προσφέροντας κάλαντα σε όλα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.

Ζήσαμε όλοι μας όμορφες στιγμές χαράς και αγάπης και η επίσκεψή μας τελείωσε με το «ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», που έπαιξε στο μπουζούκι ο Κων/νος μας και χόρεψαν τα παιδιά μας!

Χρόνια πολλά και του χρόνου τα Χριστούγεννα και όχι μόνο, να είμαστε καλά να ξαναβρεθούμε!

Γιορτάζουμε τον ερχομό των Χριστουγέννων με το ΚΔΑΠ ΜεΑ Νάουσας…

Την Τετάρτη 13 του Δεκέμβρη 2023 το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης συνοδευόμενοι/ες από την Διευθύντρια και τον δάσκαλο της τάξης επισκέφτηκαν το ΚΔΑΠ ΜεΑ για να γιορτάσουν παρέα τον ερχομό των Χριστουγέννων και του νέου χρόνου!

Όλοι μας το χαρήκαμε πάρα πολύ!

Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, είπαμε τα κάλαντα, κεραστήκαμε και κεράσαμε γλυκά και και ανταλλάξαμε κάρτες και δώρα!

Η πρώτη μας φύτευση!

Την Τρίτη 12 του Δεκέμβρη το πρωί φυτέψαμε τα πρώτα μας φυτά και σπόρους στο θερμοκήπιό μας, υλοποιώντας έτσι την τρίτη φάση του σχεδίου δράσης, με υπεύθυνο συντονιστή τον κ. Αχλιώπα Μανώλη.

Η επαφή με τη γη και τα αγαθά της, αποτελούν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της δημιουργικότητας, ψυχικής γαλήνης, συνεργατικότητας, αυτονομίας… και  … πόσο μάλλον όταν όλα αυτά καλλιεργούνται στο σχολικό περιβάλλον… στο δικό μας θερμοκήπιο!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Πολυχρόνη Καμπάκη και τον «Αγρόκηπο» για την  βοήθεια  και την προσφορά φυτών και σπόρων:  Μαρούλια, λάχανα, κρεμμυδάκια, ρόκα και λείαν συντόμως δυόσμο!! 
Η χαρά μας και η αγωνία για τα επόμενα βήματα…. απερίγραπτη!!

Πρόληψη Ατυχημάτων….επιμορφώνοντας τα παιδιά της Δ΄ τάξης στο σχολείο μας


Την Τετάρτη 13/12/2023 οι μαθητές-τριες της Δ΄ τάξης παρακολούθησαν δράση/
παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο
της αγωγής υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Ενημερώθηκαν για την πρόληψη ατυχημάτων από την κυρία Ντορμαπντώνη Ελευθερία, υπεύθυνη του προγράμματος του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας.
Παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξέφρασαν τις απορίες τους και
συζήτησαν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο δρόμο, στο σχολείο, στο σπίτι
αλλά και σε κάθε τους καθημερινή δραστηριότητα.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ντορμπαντώνη για την άψογη συνεργασία!

Συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη παράσταση του Ωδείου Ναούσης

Στo πλαίσιo της δράσης «Blending with art», το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στην εορταστική παράσταση με τίτλο «Χριστούγεννα της καρδιάς μας» της χορωδίας και της μαντολινάτας του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης», που διεξήχθη στο Δημοτικό θέατρο της πόλης μας.

Οι μικροί μας μαθητές/τριες άνοιξαν – αλλά και ¨έκλεψαν¨- την παράσταση τραγουδώντας «Κάλαντα της Νάουσας» και «Κόλιντα της Νιάουστας» υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας κας Αναστασίας Λαφάρα. Τα μέλη του Ωδείου μοίρασαν κόλιντα στους μαθητές/τριες, οι οποίοι εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα!