Διδάσκουμε και διδασκόμαστε … στο 3ο Γυμνάσιο!

Συνεχίζοντας τις δράσεις μετάβασης που υλοποιεί το σχολείο μας, επισκεφτήκαμε για μία ακόμη φορά το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, σήμερα Τετάρτη 17 του Απρίλη 2024, από νωρίς το πρωί για να ζήσουμε για μία ακόμη φορά στους ρυθμούς του Γυμνασίου, ως γυμνασιόπαιδες πια!

Συμμετείχαμε στην πρωινή προσευχή και στη συνέχεια υποδυθήκαμε το ρόλο του μαθητή και της μαθήτριας στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας στις Α και Β τάξεις του Γυμνασίου. Στη συνέχεια μπήκαμε στο ρόλο του /της εκπ/κού και διδάξαμε φυσική στην Β τάξη του Γυμνασίου, με πειράματα Φυσικής με απλά υλικά! Αισθανόμαστε πολλή περηφάνεια που τα καταφέραμε τόσο καλά και όλα τα παιδιά του Γυμνασίου συμμετείχαν με ενδιαφέρον τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ερμηνεία των πειραμάτων!

Δείξαμε πειράματα με μπαλόνια και στατικό ηλεκτρισμό, αυτοσχέδια κινούμενα με μετατροπές ενέργειας, πειράματα δράσης αντίδρασης με μπαλόνια πύραυλο, ηλεκτρικά κυκλώματα και ηλεκτρομαγνήτες, αισθητοποίηση δυναμικών γραμμών μαγνητικού πεδίου, πειράματα με την ατμοσφαιρική και υδροστατική πίεση και την ερμηνεία κίνησης του υποβρύχιου!1

Ήταν για όλους μας μια πραγματικά αλλιώτικη και ενδιαφέρουσα ημέρα στο Γυμνάσιο!!

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή κ. Κώστα Παραστατίδη και τις/τους εκπ/κούς κ.κ. Μπουνόβα Σαλώμη, Τούσια Αλεξάνδρα και Γιάννη για την φιλοξενία και την υπέροχη συνεργασία!