Βιωματική μάθηση για την αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Σχολείο της καρδιάς μας!

Την Παρασκευή 8 του Δεκέμβρη το πρωί, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης του σχολείου μας, συνοδεία του κ. Αχλιώπα Μανώλη, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Ειδικού Σχολείου Νάουσας, του Σχολείου της καρδιάς μας, με σκοπό να αντιληφθούμε τις δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινή τους ζωή!

Η βιωματική μάθηση σε συνδυασμό με την συνεργασία και τη διδασκαλία στρατηγικών επίλυσης προβλήματος, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να αντιμετωπίσουν αληθινές καταστάσεις ζωής και να επινοήσουν λύσεις, εδραιώνοντας έτσι αντιλήψεις και στάσεις ζωής που σέβονται το διαφορετικό, προλαμβάνοντας τον ρατσισμό και την βία.

Όλοι εμείς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, εργαζόμαστε καθημερινά πάνω στην πρόληψη της βίας και των διακρίσεων και όχι μόνο υιοθετώντας πρακτικές και δράσεις στις παγκόσμιες ημέρες!

Ο αγώνας και η στάση ζωής μας είναι καθημερινή και αέναη!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου κ. Βελιγδένη Γιούλη και όλα το προσωπικό για την φιλοξενία και την υπέροχη συνεργασία χρόνων!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...