Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2024

Περιποίηση φυτών

Τον Ιανουάριο αμέσως μόλις επιστρέψαμε από τις διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά της Ε τάξης με τον υπεύθυνο συντονιστή του σχεδίου δράσης κ. Μανώλη Αχλιώπα και τον γυμναστή μας κ. Δεληχρήστο Χρήστο, πότισαν και σκάλισαν τα λαχανικά μας που φύτρωσαν και μεγάλωσαν πολύ, παρά τον δύσκολο χειμωνιάτικο καιρό, με τα χιόνια και τις παγωνιές!

Πρώιμη παρέμβαση στο νηπιαγωγείο…

Τον Γενάρη μόλις ξεκίνησε η λειτουργία του σχολείου μας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και υπεύθυνος του τμήματος Ένταξης κ. Κολοβός, επισκέπτεται το νηπιαγωγείο. Σε συνεργασία με την οικογένεια, τις νηπιαγωγούς και τις εκπ/κούς παράλληλης στήριξης σε καθημερινή σχεδόν βάση γίνεται πρώιμη παρέμβαση σε δύο παιδιά με επίσημα διαγνωσμένο αυτισμό και δυσκολίες μάθησης, με σκοπό την καλλιέργεια της αναγνωστικής δεξιότητας και κατανόησης.

Κοπή βασιλόπιτας 2024!!

Με την έναρξη της νέας χρονιάς μαζί με τις ευχές που απλόχερα δώσαμε και πήραμε εκπαιδευτικοί, μαθητές/ριες και γονείς, κόψαμε και τις καθιερωμένες βασιλόπιτες ανά τάξη και στο σύλλογο διδασκόντων!

Οι τυχεροί μας ήταν :

Α τάξη: Παπαπέσιου Ειρήνη

Β τάξη: Τράιος Φίλιππος

Γ τάξη: Αντώνης Αντιφάκος

Δ τάξη: Παναγιώτης Λαφάρας

Ε τάξη: Σιγανός Σπύρος

ΣΤ τάξη: ΄Αλεξ Χύσα

Οι τυχεροί κέρδισαν από ένα υπέροχο βιβλίο, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ που είναι πάντα δίπλα μας!

Στον Σύλλογο διδασκόντων τυχερή η κ. Λιόλιου Ολυμπία που ήταν εξ αποστάσεως κοντά μας!

Χρόνια Πολλά!!

Καλή και δημιουργική χρονιά για όλες και όλους μας!

Υγεία, αγάπη και ευλογία!!

Τα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού (αφήγηση από παιδιά για παιδιά) Ψηφιακή δημιουργία (Blending with art)

Μικροί μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης (2023-2024) του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Τσάντζου Ελένης, δημιουργούν μία ψηφιακή αφήγηση με τα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού, στο πλαίσιο της δράσης Blending with art.

Κείμενα: αποσπάσματα από το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»

Αφήγηση: Αθηνά, Αναστασία, Βασίλης, Νεφέλη, Κέλλυ, Ματίνα, Νικόλας, Παναγιώτης

Μουσική υπόκρουση:

  • Evening_Fall_Harp
  • Bethlehem_Christmas
  • Mesmerize

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Την Παρασκευή 22/12/2023 στον πολυχώρο πολιτισμού «Βέτλανς» οι μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας παρουσίασαν την γιορτή που προετοίμασαν ενόψει των Χριστουγέννων.
Οι μαθητές/τριες μέσα από τρία θεατρικά («Τα 4 κεριά», «Ο άγγελος που απόμεινε στη γη», «Ο Άγιος Βασίλης και τα αληθινά δώρα που ζητούν τα παιδιά») πέρασαν το μήνυμα της αγάπης που φέρνει στον κόσμο η Γέννηση του Χριστού.
Την εορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες των τάξεων, κυρίες Ψυρίδου Κατερίνα, Χριστίδου Όλγα, Γιαννακοπούλου Θωμαή σε συνεργασία με τη διευθύντρια, κυρία Λαφάρα Αναστασία και παρακολούθησαν γονείς, κηδεμόνες, το Κ.Δ.Α.Π.Μ.Ε.Α. Νάουσας και πλήθος κόσμου.
Οι μαθητές/τριες καταχειροκροτήθηκαν, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε δωράκια σε όλους τους μαθητές/τριες, αλλά και στα μέλη του Κ.Δ.Α.Π.Μ.Ε.Α.
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που για ακόμα μία φορά συνεργάστηκαν άψογα και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!
Χρόνια πολλά! Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2024!

Mέτρα προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού

Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

 ➢ Τακτικό πλύσιμο των χεριών

 • Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

• Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος – Το γεύμα – Τη χρήση της τουαλέτας

• Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

• Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

➢ Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.

➢ Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).

➢ Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων

➢ Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

➢ Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

➢ Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

➢ Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).