Όλα τα άρθρα του/της Αναστασία Λαφάρα

1η Μέρα στο Σχολείο!

Την Δευτέρα 11 του Σεπτέμβρη 2023 έγινε ο αγιασμός στο σχολείο μας, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς!

Η σχολική μας αυλή πλημύρισε από γλυκές παρουσίες και πλούσια χαμόγελα!

Ο πατέρας Ιωάννης τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, που παρακολούθησαν με ευλάβεια και σεβασμό όλοι, εκπ/κοί, γονείς και παιδιά!

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα καλωσόρισε τα νήπια και τα παιδιά της α΄ τάξης και φυσικά όλες και όλους τους παρευρισκόμενους/ες.

Τόνισε την αξία της ειλικρινούς και αυθεντικής συνεργασίας του σχολείου με την οικογένεια με έναν κοινό σκοπό:

Το σχολείο να είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά να χαίρονται, να μαθαίνουν, να διασκεδάζουν… να κοινωνικοποιούνται!

Ένας χώρος όπου όλα τα παιδιά να τον νιώθουν δικό τους, ένα δεύτερο σπίτι τους, που το φροντίζουν, το αγαπούν και το σέβονται!

Μια όμορφη, δημιουργική και ήρεμη σχολική χρονιά να έχουμε όλοι και όλες μας!

Ενδοσχολική επιμόρφωση, με θέμα την διαφοροποιημένη διδασκαλία- παραδείγματα

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την διαφοροποιημένη διδασκαλία, με εισηγήτρια την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, συνολικής διάρκειας 6 διδακτικών ωρών.

Αρχικά παρουσιάστηκε το θεωρητικό πλαίσιο, που αφορά ορισμό, σκοπό και στόχους της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, τα μέσα, οι στρατηγικές και το περιεχόμενο της διαφοροποίησης. Στην συνέχεια αφού παρουσιάστηκαν παραδείγματα συζητήθηκε η αναγκαιότητα να υιοθετήσει ο/η εκπ/κός την διαφοροποιημένη διδασκαλία και τα οφέλη σε μαθητές/ριες και στο σχολικό κλίμα που απορρέουν από αυτό. Κοινή πεποίθηση όλων υπήρξε ότι τα νέα δεδομένα οδηγούν στην αναγκαιότητα χρήσης της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλες διδακτικές προσεγγίσεις που σέβονται τις ανάγκες των μαθητών/ριών, τον ρυθμό μάθησης, το κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον των μαθητών/ριών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον /την εκπ/κό ως διευκολυντή, διαμεσολαβητή και εμπνευστή στα μονοπάτια της γνώσης και της μάθησης.

Ένταξη του σχολείου μας στο διεθνές Δίκτυο World’s Largest Lesson και in Αction SDGs Schools Club

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η συμμετοχή του σχολείου μας στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools 2022, για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, μας εντάσσει στο διεθνές σχολικό δίκτυο του World’s Largest Lesson και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους, in Αction SDGs Schools Club.

Μας απένειμαν έπαινο για την συμμετοχή μας και η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα ορίζεται «Πρεσβευτής των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» και δεσμεύεται να προωθεί και να συμμετέχει σε δράσεις για τη Δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

bravo-schools-2022_epainossymmetoxissxoleiou

bravo-schools-2022_veveosisymmetoxisekpaideftikou

Τελετή λήξης σχ. έτους 2021-22

Την Τρίτη 14 του Ιούνη 2022 πραγματοποιήθηκαν με πολύ κέφι, παιχνίδι, χορό και εκπλήξεις, στην σχολική μας αυλή, παρουσία γονέων, οι δράσεις ενόψει της λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς 2021-22.

Μετά από 3 σχεδόν χρόνια πανδημίας, οι γονείς τίμησαν την εκδήλωση και κατα χειροκρότησαν όλα τα παιδια!

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα που καλωσόρισε γονείς, μαθητές/ριες και εκπ/κους και ενημέρωσε για την λειτουργία της σχολικής μονάδας κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ευχαρίστησε για την συνεργασία και την υποστήριξη όλων!

Η γυμνάστρια κ. Δόμνα Κυρκοπουλου προετοίμασε τις αθλητικές δραστηριότητες για όλες τις τάξεις. Τα παιδιά της Α΄ τάξης, με την βοήθεια της υπεύθυνης εκπ/κού κ. Ψυρίδου Αικατερίνης ευχαρίστησαν με ένα υπέροχο τραγούδι τους ανάδοχους «γονείς» τους, ενώ οι τάξεις Α και Γ , με υπέυθυνη εκπ/κό την κ. Χριστίδου Όλγα, τραγούδησαν και παρουσίασαν ένα ακόμη τραγούδι, ενάντια στην βία.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης Βλάχου Μαριέττα και Μπαμπάτσης Γιάννης. Στην τεχνική υποστήριξη ήταν ο μαθητής της ΣΤ τάξης Ζιάννης Γρηγόρης.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την υπέροχη γιορτή!!

Συμμετοχή στον διαγωνισμό συγγραφής ποιημάτων Χαϊκού στα γαλλικά

Το σχολικό έτος 2021-2022, οι μαθητές/ιες της Ε1 τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας κ. Αργυρώς Μαυρουδή συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό συγγραφής ποιημάτων Χαϊκού στα γαλλικά που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής (CEO-FIPF).

Συγχαρητήρια σε μαθητές/ριες και την εκπ/κό μας την κ. Αργυρώ Μαυρουδή για την κινητοποίηση και την εμπειρία που πρόσφερε στα παιδιά!

Τα χρωματιστά παγκάκια μας!

Πολύ πιο όμορφη και χρωματιστή έγινε η αυλή μας!Κόκκινα, κίτρινα, μπλε και μωβ χρώματα στόλισαν τα παγκάκια μας στην αυλή, με την όμορφη και γλυκιά αισθητική παρέμβαση από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!

Πραγματικά αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε πολύ-πολύ, αγαπημένη μας Προεδρίνα κ. Ζωή Παπαϊωάννου και όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων που κοπιάσατε, τις κ. Κ. Άννα Βασάλου-Γρηγιροπουλου,Νατασα Μπαμπατση, τον κ. Καμμένο Παναγιώτη) που βάψετε και να χρωματίσατε με τόσο ζωηρά χρώματα την αυλή μας !!

Συνάντηση των υπεύθυνων για την αναμόρφωση της σχολικής αυλής με τον Αντιδήμαρχο

Στις αρχές του Δεκέμβρη 2021 το απόγευμα, εν μέσω πανδημίας, η Διευθύντρια κ. Λαφάρα και ο υπεύθυνος για την αναμόρφωση της σχολικής αυλής, δάσκαλος κ. Αχλιώπας Μανώλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Ζωή Παπαϊωάννου και τα μέλη του Δ. Σ., συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τσουβάρα Βασίλειο. Η συνάντηση έγινε στην σχολική αυλή, για να γίνει επιτόπου ενημέρωση για τα θέματα που υπάρχουν σχετικά με την συντήρηση της.

Μετά από συζήτηση τόσο σε θέματα οικονομικά, όσο και σε θέματα σχεδιασμού των παρεμβάσεων, κατανοηθηκαν οι δυσκολίες και μπήκε ένα νέο πλαίσιο βημάτων, για την παρέμβαση με εφικτούς στόχους, καθώς υπάρχουν θέματα σχετικά με τις άδειες συντήρησης των σχολείων γενικότερα, που εγείρουν νομικά κωλύματα σχετικά με τις χρημαυτοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Κάνουμε υπαίθριο μάθημα στην σχολική μας αυλή…

Την τελευταία βδομάδα του Μάη 2022, αφού έστρωσε ο καιρός και σταμάτησαν οι βροχές, αρκετές τάξεις του σχολείου μας, χρησιμοποίησαν τα τραπέζια της σχολικής μας αυλής για υπαίθρια διδασκαλία!!

Τα παιδιά έδειξαν να απολαμβάνουν την εναλλακτική μορφή διδασκαλίας και χάρηκαν πολύ να κάνουν μάθημα, βλέποντας τον ουρανό και την φύση, τα πελώρια δέντρα μας και τα παρτέρια με τα φυτά μας!

Μέλημά μας είναι να εξελίξουμε τόσο τον χώρο της υπάιθριας διδασκαλίας όσο και να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερα παιδιά αυτήν την εμεπειρία μέχρι το τέλος της σχολικής μας χρονιάς… αλλά και την επόμενη!!

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την χρήση ψηφιακών εργαλείων, στην καθημερινή διδακτική πρακτική

Την Παρασκευή 27 του Μάη 2022, πραγματοποιήθηκε η ενδοσχολική επιμόρφωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με θέμα την ψηφιακή αναβάθμιση της σχολικής μονάδας. Το σχέδιο περιλαμβάνει, εκτός της αναβάθμισης σε τεχνικό επίπεδο και ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης εργαλείων όπως της πλατφόρμας Live worksheet, των εργαλείων canvas, book creator και της λειτουργίας και εμπλουτισμού ιστολογίων στο ΠΣΔ μέσω του word press!

Ήταν μια πολύ κατατοπιστική, χρήσιμη και ενδιαφέρουσα επιμόρφωση, στην οποία συμμετείχαν ως επιμορφωτές οι εκπαιδευτικοί κ. κ. Μήτογλου Βασίλειος, Μοροβιάνη Μαρία, Μαυρουδή Αργυρώ και Τσάντζου Ελένη.

Η Διευθύντρια κ. Λαφάρα Αναστασία, ευχαρίστησε όλους και όλες για την συμμετοχή τους!