Όλα τα άρθρα του/της Αναστασία Λαφάρα

Συγχαρητήρια στα παιδιά της ΣΤ τάξης!

Είναι πολύ σημαντικό για  μας  τις /τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 6ου Δ.Σ. Νάουσας, να ανακαλύπτουμε το μεγαλείο της πράξης των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄  τάξης του σχολείου μας, να διαθέσουν το ποσό των 140 ευρώ του ταμείου τους στον αγαπημένο μας Γιώργο, που αγωνίζεται να βγει νικητής στις δυσκολίες της ζωής!

Αγαπημένα μας παιδιά της ΣΤ΄ τάξης σας αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια!!

Η πράξη αυτή αποκτά ιδιαίτερα υψηλό νόημα, που μας συγκινεί ως δασκάλους και γονείς, καθώς τα παιδιά ήταν αρχικά αντίθετα στην δημοσιοποίηση της, που γίνεται από εμάς, καθώς πιστεύουμε ότι οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να επαινούμε τέτοιες κινήσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς!

65TETR | Altakarta
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Οι ευχές  όλων μας, μικρών και μεγάλων είναι να εξελιχθούν όλα ομαλά και με επιτυχία, αγαπημένε μας Γιώργο!   

Ευχές για όλες τις περιστάσεις!(γιατί δε θέλει κόπο...) - Περίεργα ...

Εγγραφές στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2020-21

Με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.6/55081/Δ1/13-05-2020) οι εγγραφές των μαθητών /ριών στην Α΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α ́ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Ειδικότερα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, θα εγγραφούν οι μαθητές/ριες που έχουν ως διεύθυνση κύριας κατοικίας της οικογένειας στα γεωγραφικά όρια που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας!

Διαδικασία εγγραφής:

Οι εγγραφές των μαθητών θα γίνονται καθημερινά από τις 10-12 π.μ. μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα (Τηλ. 2332028009 και 6986701065), προκειμένου να κανονιστεί ραντεβού με τον κάθε γονιό χωριστά, για να αποφευχθεί συνωστισμός (λήψη μέτρων λόγω κορονοϊού) και να εξυπηρετηθούν όλοι χωρίς προβλήματα.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ο γονιός είναι:

 1. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπίου ( δίνεται από το νηπιαγωγείο )
 2. Υπεύθυνη δήλωση στοιχείων του μαθητή (δίνεται από το σχολείο για συμπλήρωση από τον γονέα, ονοματεπώνυμο παιδιού, ημερομηνία γέννησης, πιθανή γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ, τηλέφωνα επικοινωνίας και E-MAILS)
 3. Πιστοποιητικό γέννησης ( θα το αναζητήσει το σχολείο )
 4. Βιβλιάριο εμβολίων (το μπλε, που θα πρέπει να φέρετε)
 5. Ατομικό Δελτίο Υγείας  ( θα σας δοθεί κατά την εγγραφή του παιδιού σας στο σχολείο, για να πάτε αφού συνεννοηθείτε τηλεφωνικά σε παιδίατρο του ΕΣΥ , ΙΚΑ-ΠΕΔΥ, όταν αυτό γίνει εφικτό-λίγο αργότερα: τηλ. για ραντεβού: 2332059247 και 2332059248, τηλ. ΙΚΑ -ΠΕΔΥ 2332028680 )
 6. Αποδεικτικό Διεύθυνσης κατοικίας ( συνήθως φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. με δικαιούχο το γονιό )

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Λαφάρα Αναστασία

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ 6ου Δ.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ

Με βάση την Πράξη 5 (02-06-2015) με θέμα «Ανακατανομή οδών ανά τομέα Σχολείων  6ου και 10ου Δ.Σ.» οι οδοί που γεωγραφικά ανήκουν στην περιφέρεια του 6ου Δ.Σ. Νάουσας είναι οι ακόλουθοι:

 1. Οδός Αριστοτέλους και Πάροδοι
 2. Οδός Σπ. Λαναρά αρ. 1, 3, 5 και 7
 3. Οδός Σεφέρη (οι ζυγοί αριθμοί)
 4. Οδός Γ. Μπάτζιου (οι ζυγοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 36 και οι μονοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 33)
 5. Οδός Αχιλλέως (οι ζυγοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 18 και οι μονοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 19)
 6. Οδός Βάρναλη (οι ζυγοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 30 και οι μονοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 9)
 7. Οδός Καζαντζάκη (οι ζυγοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 22 και οι μονοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 25)
 8. Οδός Μαζαράκη (οι ζυγοί αριθμοί από το 12 μέχρι τέλους, οι μονοί από το 9 μέχρι τέλους) και οι Πάροδοι
 9. Οδός Χαϊδευτού (οι ζυγοί αριθμοί από την αρχή μέχρι τον αρ. 28 και οι μονοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 13)
 10. Οδός Εθν. Αντίστασης (οι ζυγοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 38 και οι μονοί αριθμοί από την αρχή μέχρι το 39)
 11. Οδός Ιωάννη Σιμανίκα (οι ζυγοί αριθμοί από 30 έως τέλους και οι μονοί από 27 έως τέλους)
 12. Οδός Μαρκοβίτη και Πάροδοι, οδός Αγίας Τριάδας
 13. Οδός Αριστείδη Κοκκίνου και Πάροδοι, οδός Καρατάσου
 14. Οδός Ν. Αναδολή και Πάροδοι, Πλατεία Ειρήνης
 15. Οδός Περδικάρη από 14 μέχρι τέλος και Πάροδοι
 16. Οδός Στουμπάνων και Πάροδοι Α, Β, Γ
 17. Οδός Καραδήμου και οδός Φετλή
 18. Οδός Σκοτίνας και οδός Καρ. Βιγκάτο
 19. Οδός Υπάτρου Δημητρίου και οδός Γ. Ρίτσου
 20. Οδός Χαρούση και οδός Λεφούση
 21. Οδός Αγίου Θεολόγου, οδός Διχαλευρίου, οδός Σκοτίνας και Πανόραμα

Αποστολή εργασιών στους δασκάλους μας στην eclass / η-τάξη (για γονείς & μαθητές)

Αγαπημένοι γονείς και παιδιά, για να μάθετε πώς μπορείτε να στέλνετε μηνύματα και να ανεβάζετε τις εργασίες σας και τις φωτογραφίες σας στο E-class, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε το βίντεο:

https://safeYouTube.net/w/sppC

Ενημέρωση: WEBEX και προσωπικά δεδομένα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Οδηγίες για την χρήση από τους μαθητές και τους γονείς της WEBEX

Αγαπημένοι γονείς, στον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς θα μπείτε –όχι ακόμα όταν θα σας στείλουμε νέο μήνυμα– στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα της σύγχρονης εκπαίδευσης, webex.

Επίσης μέσα από το ίδιο βίντεο θα δείτε πώς θα λειτουργεί μια εικονική ψηφιακή τάξη, σε πραγματικό χρόνο (σύγχρονη), δηλαδή ο/η εκπαιδευτικός και οι μαθητές είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο την ίδια στιγμή και μπορούν να βλέπουν και να μιλούν με τον /την εκπαιδευτικό.

Θα είμαστε σε επαφή και παρακαλώ να περιμένετε νέα ενημέρωση μέσω e-mail από το σχολείο, για την εγκατάσταση.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΜΕΣΩ ΜΕΗΛ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ!!!

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://safeYouTube.net/w/PDP9

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ WEBEX ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Ως μαθητής αν δεν έχω σύνδεση στο internet, πως μπορώ να συνδεθώ και να παρακολουθήσω το μάθημα;

 Στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύνδεση στο internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Call  In, δηλαδή την κλήση σταθερού Ελληνικού αριθμού από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Αυτό θα σας επιτρέψει να συμμετέχετε στο μάθημα και να παρακολουθήσετε το ηχητικό κομμάτι.

Παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ΜΟΝΟ εφόσον δεν έχετε σύνδεση στο internet.

1. Ενημερώστε τον δάσκαλό σας ότι θα παρακολουθήσετε τηλεφωνικά το μάθημα για να σας δώσει τον κωδικό της αίθουσας και να την ξεκλειδώσει. Ο κωδικός της αίθουσας δεν αλλάζει, μπορείτε να τον κρατήσετε και για επόμενα μαθήματα.

2. Από το τηλέφωνό σας καλέστε 211 990 2394. Προσοχή: αυτός είναι ο μόνος αριθμός που πρέπει να καλείτε. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα κλήσης διεθνών τηλεφωνικών αριθμών, όμως κάτι τέτοιο θα έχει υψηλές χρεώσεις. Χρησιμοποιείτε μόνο τον Ελληνικό αριθμό.

3. Όταν ακούσετε το πρώτο ηχητικό μήνυμα, πληκτρολογήστε τον εννιαψήφιο κωδικό της αίθουσας και στο τέλος πατήστε δίεση (#).

4. Στο τέλος του δεύτερου μηνύματος πατήστε απλά δίεση (#).

5. Αν ο καθηγητής έχει ξεκλειδώσει την αίθουσα συνδέεστε σ’ αυτή και μπορείτε να ακούσετε τον καθηγητή και τους συμμαθητές σας.

6. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε, επικοινωνήστε με τον καθηγητή. ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Συμμετέχουμε με ζωγραφιές στην «Παγκόσμια Ημέρα Γης»

Η Ώρα της Γης – ως κίνημα με επίκεντρο τον άνθρωπο – έχει ως προτεραιότητα την υγεία της παγκόσμιας κοινότητας, της ελληνικής κοινωνίας και όλων των υποστηρικτών της.

Μέσα από αυτήν συμβολική γιορτή, εΕκφράζουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο!

Σας καλούμε να γιορτάσουμε και φέτος την Ώρα της Γης με ασφάλεια, «Μένοντας Σπίτι», μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και πρωτόγνωρο παγκόσμιο περιβάλλον, υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού!!

Αύριο 22 Απριλίου 2020, γιορτάζουμε ΄σε παγκόσμιο επίπεδο την «Ώρα της Γης»!

Όπως πάντα λέμε κάθε μέρα οφείλουμε να γιορτάζουμε την αγάπη μας για τον πλανήτη μας!

Ο τρόπος συμμετοχής μας στην γιορτή είναι απλός αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικός:

Ζωγραφίζουμε για την Γη μας, που τόσο αγαπάμε και οφείλουμε να την προστατεύουμε με τις ενέργειές μας!

Πώς λοιπόν την ονειρευόμαστε;

Κάντε μια ζωγραφιά, φωτογραφίστε την και στείλτε την στο μέηλ: analafara@gmail.com

και θα τις ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας!!

Καλή επιτυχία!!

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ HELMEPA ΣΤΗΝ Β΄ ΤΑΞΗ!

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα

και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 6ου Δ.Σ. Νάουσας,

αισθάνονται βαθιά την ανάγκη να συγχαρούν τις μαθήτριες της Β΄ τάξης

Βλάχου Αναστασία, Μποτσάι Χαρά, Ζέμου Ματίνα, Νίκου Αθηνά,  Τράιου Νεφέλη, Τρεμπελή Κέλλυ και Χατζηγεωργίου Αθηνά

και την δασκάλα τους κ. Τίκου Άννα,

για την κατάκτηση του 1ου βραβείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της παιδικής HELMEPA,

στην κατηγορία 5-7 ετών και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής.

Στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Αγαπάμε τον πλανήτη, το γαλάζιο μας το σπίτι!» κατατέθηκαν 361 ομαδικά έργα που ζωγράφισαν 3.600 παιδιά-μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», από τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία όλης της χώρας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από τα έργα τους έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα και αγάπη για τη Γη!

Τις ζωγραφιές αξιολόγησε Επιτροπή, σύμφωνα με την προκήρυξη του Διαγωνισμού, που είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Το έργο με το οποίο βραβεύτηκαν είναι εκπληκτικό όπως φαίνεται παρακάτω:

Η χαρμόσυνη είδηση αυτή ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή που τα σχολεία μας είναι κλειστά και λειτουργούν εξ αποστάσεως!

Άνοιξε όμως διάπλατα τις καρδιές μας και μας έφερε πιο κοντά!!

Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό το πολύτιμο δώρο!!!

Σας στέλνουμε την αγάπη μας!      

Οδηγίες προς γονείς-αποστολή εργασιών από το e-class!

Αγαπημένοι γονείς, επειδή καταλαβαίνουμε ότι για τους περισσότερους από σας, αν όχι για όλους είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε πως λειτουργεί η πλατφόρμα του e-class του Υπουργείου όπου γίνεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών σας, σας ανεβάζουμε οδηγίες που επιμελήθηκε συνάδελφος δάσκαλος, σχετικά με το πώς μπορείτε να στείλετε την εργασία των παιδιών σας στο δάσκαλο μέσω του e-class!

Πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσει!

Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε, μην αγχώνεστε, ισχύουν φυσικά και οι μέχρι τώρα τρόποι επικοινωνίας που έχετε υιοθετήσει με τους εκπαιδευτικούς!

Πώς-να-απαντάτε-στις-εργασίες-που-σας-έχουν-ανατεθεί-μέσα-από-την-πλατφόρμα-του-eclass

Όλοι το ίδιο νιώθουμε!!!!

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΕΚΠ/ΚΟ ΥΛΙΚΟ

Αγαπημένοι γονείς και παιδιά καλημέρα σας!

Μένουμε όλοι μας σπίτι…. οπότε έχουμε αρκετό χρόνο για να περάσουμε μαθαίνοντας παίζοντας ή μέσα από ενδιαφέρουσες επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χρήσιμους διαδικτυακούς τόπους!!

Παρακάτω σας δίνω τους συνδέσμους που μας έστειλε το Υπουργείο Παιδείας με χρήσιμο και εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό για όλη την οικογένεια!!

ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Α) Μουσείο Ακρόπολης – Εκπαιδευτικό Υλικό – Κεντρική Σελίδα

https://www.theacropolismuseum.gr/el/content/ekpaideftiko-yliko

Επιλεγμένα στοιχεία από την κεντρική σελίδα Διαδραστικά Παιχνίδια

https://www.theacropolismuseum.gr/peploforos/

http://www.acropolis-athena.gr/

http://www.parthenonfrieze.gr/#/home

http://acropolisvirtualtour.gr/theglafkaproject/#/el/home

Εκπαιδευτικό Αποθετήριο

http://repository.acropolis-education.gr/acr_edu/?locale=el

Β) Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

http://repository-mca.ekt.gr/mca/

Γ) Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου

https://www.nationalgallery.gr/el/ekpaideusi/paihnidia.html

Δ) Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

http://www.nhmuseum.gr/el/ekpaideysi/psifiaka-paihnidia/

Ε) Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία

ΣΤ) Φιλαναγνωσία

https://ereading.nlg.gr/el/?server=1

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ!!!!!