Συνδεθείτε με ασφάλεια

Οι μαθητές/ ριες της Δ τάξης με την βοήθεια του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Βασίλη Μήτογλου, στο πλαίσιο συμμετοχής στο δίκτυο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, υλοποίησαν εκτός των άλλων το ομώνυμο πρόγραμμα.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος οι μαθητές/ριες εργάστηκαν πολλές φορές ομαδικά και άλλες κατά μόνας και ενεπλάκησαν σε βασικές πρακτικές ορθής ενασχόλησης με το διαδίκτυο. Ανέπτυξαν κριτική σκέψη κι ενσυναίσθηση μπαίνοντας στη θέση παιδιών που έχουν υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό κι έμαθαν τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που πέσουν θύματα τα ίδια αλλά και μεθόδους αναγνώρισης ψευδών ειδήσεων και προφύλαξης των προσωπικών τους δεδομένων. Επίσης, έμαθαν τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στο πλαίσιο του διαδικτυακού παιχνιδιού και πώς να προφυλάσσονται. Αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους με τους/τις συμμαθητές/ριες τους, εκφράσανε τις ανησυχίες τους, συμπληρώσανε ερωτηματολόγια και είδαν τα εκπαιδευτικά videos που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Δημιούργησαν αφίσες εργαζόμενα σε ομάδες με θέματα την αναγνώριση ψευδών ειδήσεων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Με τη βοήθεια του κ. Μήτογλου και της Διευθύντριας συμμετείχαν σε μια ολιγόλεπτη παρουσίαση του προγράμματος στην σχολική μας αυλή, η οποία και βιντεοσκοπήθηκε:

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...