Αρχείο ημέρας 24 Μαΐου 2023

Ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα, πάνε βόλτα στο Νηπιαγωγείο…

Την Τετάρτη 24 του Μάη 2023 τα παιδιά της Β τάξης πήγαν στο νηπιαγωγείο και στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου διευκόλυνσης της Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, έπαιξαν για τα νήπια κουκλοθέατρο «Ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα» τιμώντας την Άλκη Ζέη!

Τα κείμενα του κουκλοθέατρου τα έγραψαν τα ίδια τα παιδιά της Β τάξης και η δασκάλα τους κ. Κατερίνα και η Διευθύντρια κ. Αναστασία τα συνεχάρη γι’ αυτό!

Τα νήπια διασκέδασαν και χάρηκαν πολύ, ενώ τα παιδιά της Β τάξης ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνεια που προσέφεραν γέλιο και χαρά στα νήπια!!

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !

Υιοθεσία νηπίων από τα παιδιά της Ε τάξης

Την Τετάρτη 24 του Μάη 2023 το πρωί στις 10 υποδεχτήκαμε τα νήπια στη σχολική μας αυλή με σκοπό να υπογραφούν τα χαρτιά της υιοθεσίας των νηπίων από τα παιδιά της Ε τάξης.

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία και η κ. Κατερίνα που θα είναι η δασκάλα της Α΄ τάξης την επόμενη χρονιά, υποδέχτηκαν τα νήπια και την κ. Χρύσα, την νηπιαγωγό, με μια μεγάλη αγκαλιά και αφού συζήτησαν με τα παιδιά, τα ενημέρωσαν για το ιερό θεσμό της υιοθεσίας!

«Θα έχετε όλα τα παιδιά και από ένα πολύ έμπιστο φίλο που θα σας προστατεύει και θα σας βοηθά μόλις έρθετε να φοιτήσετε στην Α τάξη», είπε η κ. Αναστασία χαρακτηριστικά.

Μετά την υπογραφή της υιοθεσίας, τα παιδιά της Ε΄ τάξης χέρι-χέρι με τα νήπια, έκαναν βόλτες στη σχολική αυλή, γνωρίστηκαν καλύτερα και έδειξαν όλους τους κοινόχρηστους χώρους και την Α τάξη!

Ήταν πολύ συγκινητικές και όμορφες οι στιγμές που ζήσαμε!

Τα νήπια χαλάρωσαν, το διασκέδασαν και έδειξαν να απολαμβάνουν την φροντίδα!!

Οι γονείς απαντούν για το πρόγραμμα μετάβασης…

Με την συλλογή των απαντήσεων των γονέων της ΣΤ τάξης στο ερωτηματολόγιο με θέμα την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, παρουσιάζουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα, τα οποία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:

Πιο συγκεκριμένα οι γονείς …

  1. Όλοι οι γονείς συζητούν με τα παιδιά τους το θέμα της μετάβασης στο Γυμνάσιο και μάλιστα πιστεύουν ότι οι δράσεις του σχολείου διευκολύνουν τα παιδιά στην αλλαγή αυτή
  2. Όλοι οι γονείς υποστηρίζουν τις δράσεις και το πρόγραμμα του σχολείου και δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτό
  3. Όλοι οι γονείς θεωρούν πολύ σημαντική και απαραίτητη τη συνεργασία των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις συνάδουν με αυτά που είχαμε εξάγει και στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος RECEPTION, καθώς και με τα επιστημονικά δεδομένα με θέμα την μετάβαση.

Το ταξίδι της δροσοσταλιάς από την Β΄ τάξη…

Την Τρίτη 23 του Μάη 2023 οι μαθητές μκαι οι μαθήτριες της Β τάξης συνοδεία της δασκάλας κ. Ψυρίδου Κατερίνας επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Νάουσας για αν συμμετέχουν στο πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι της δροσοσταλιάς!

Τα παιδιά έμαθαν για τον κύκλο του νερού, έπαιξαν, ζωγράφισαν, έκαναν κατασκευές και χάρηκαν τη φύση, στον περιβάλλοντα υπέροχο χώρο του ΚΠΕ Νάουσας.

Ήταν μια πολύ δημιουργική και διασκεδαστική εμπειρία!

Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Νάουσας για την φιλοξενία!