Αρχείο μηνός Απρίλιος 2023

Διερεύνηση μαθησιακών δυσκολιών στα νήπια…

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την διευκόλυνση της μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, το πρωί, ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του Τμήματος Ένταξης κ. Κολοβός Γεώργιος, επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας και πάλι, συζήτησε με τα νήπια και τις νηπιαγωγούς κ.κ. Δημητριάδου Μαρία και Τασιώνα Χρύσα, με σκοπό να διευρευνήσει πιθανές δυσκολίες μάθησης των νηπίων. Σημαντικό εργαλέιο στην διαδικασία αυτή είναι η Μέθοδος Κολοβός που επινόησε ο κ. Κολοβός και εδώ και 4 και πλέον χρόνια εφαρμόζουμε με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο και στη συνέχεια στην Α Δημοτικού.

Μαθαίνοντας για το αίμα…που χαρίζει ζωή!!

Την Τρίτη 25 του Απρίλη, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Νάουσας κ. Ευθυμία Τορμπαντώνη, για να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε για το αίμα που χαρίζει τη ζωή και τον θεσμό της αιμοδοσίας, ως μια ύψιστη πράξη εθελοντισμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο!

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα τον εθελοντισμό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄ και Ε΄ τάξεων μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση ενημερώθηκαν για τα συστατικά του αίματος και τα όργανα που το παράγουν στον ανθρώπινο οργανισμό, τις ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα και τον τρόπο που αναπληρώνεται όταν κάποιος δίνει αίμα.

Συζήτησαν για τον θεσμό της αιμοδοσίας και τα οφέλη τόσο στον αιμοδότη όσο και στο άτομο που δέχεται το αίμα.

Ήταν μια πολύ ευχάριστη και ωφέλιμη συνάντηση που τα παιδιά έδειξαν να την απόλαυσαν!

Στο τέλος αποτύπωσαν όλα αυτά που έμαθαν και …εικαστικά:

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί Φυσικών και Μαθηματικών

Το σχολείο μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετείχε και στους δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικών και Μαθηματικών, έχοντας την πεποίθηση ότι δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμη εμπειρία με την διαπραγμάτευση θεμάτων σε πανελλήνιο επίπεδο!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων διαγωνίστηκαν για περίπου δύο ώρες σε θέματα φυσικής συμμετέχοντας στην α΄ φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού φυσικών «Αριστοτέλης», στις 23 Μαρτίου 2023 και ώρες 10-11.30 π.μ.

Ο διαγωνιμός διεξάγεται από το Τμήμα Φυσικής – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ), με έγκριση και υπό την αιγίδα (Φ.14/150221/ΦΔ/151441/Δ1/7-12-2022, Φ.14/62698/ΦΔ/157063/Δ1/19-12-2022, Φ15/137966/Δ2/7-11-2022) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Η Διευθύντρια και οι δάσκαλοι/ες των τάξεων εξήγησαν στα παιδιά την σημασία του διαγωνισμού αφενός ως μια πολύτιμη εμπειρία, αφετέρου ως μια ευκαιρία να δουν τι έχουν κατανοήσει από την μέχρι τώρα διδασκαλία των φυσικών και να αναδειχτούν πιθανά ταλέντα!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν και αγωνίστηκαν να βρουν τις λύσεις! Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά που αρίστευσαν.

Πιο συγκεκριμένα:

ΣΤ1 τάξη:

1.Πετρά Χαρά

2. Καζεπίδου Άννα Μαρία

3. Βαταντζή Κωνσταντίνα

3. Κουτσιούμπας Δήμος

4. Βαταντζής Αντώνης

ΣΤ2 τάξη:

1.Λιόλιος Μιχαήλ

1.Μπόγδανος Αργύρης

2.Χατζηϊωαννίδης Δημήτρης

3. Κερμινιώτη Ελισάβετ

3. Τσέλιος Γιώργος

Ε τάξη:

Πολύ καλά έγραψαν οι μαθητές/ριες:

Αμανατίδης Παναγιώτης-Αντώνιος

Βλάχου Αναστασία

Γρηγορόπουλος Βασίλης

Τρεμπελή Καλλιόπη

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 διεξήχθη ή α΄ φάση του 17ου πανελλήνιου μαθηματικού διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» στο πλαίσιο του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» της ΕΜΕ (Ελληνική Μαθηματική Εταιρία), ώρες 8.15-10.15 π.μ. σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, που δήλωσαν συμμετοχή.

Τα παιδιά που διακρίθηκαν με άριστα είναι:

Ε τάξη:

1.Γρηγορόπουλος Βασίλης

1.Μποτσάι Χαρά

1.Τράιου Νεφέλη

2. Μπαμπάτσης Γιώργος

ΣΤ1 τάξη:

1.Βαταντζή Κωνσταντίνα

1. Κουτσιούμπας Δήμος

1.Μπασιούρη Ευαγγελία

1.Μπάτζιος Στέλιος

1.Τζαλλίλη Γεωργία

2.Πετρά Χαρά

2.Βαταντζής Αντώνης

ΣΤ2 τάξη:

1.Κοκούγια Αλέσια

1.Λιόλιος Μιχαήλ

2.Κερμινιώτη Ελισάβετ

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα και όλα τα μέλη του Συλλλόγου Διδασκόντων, την Τετάρτη 5 του Απρίλη 2023, παρουσία όλου του σχολείου συνεχάρησαν και καταχειροκρότησαν όλα τα παιδιά των Ε και ΣΤ τάξεων για την συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς και την προσπάθεια που κατέβαλαν στη λύση των ασκήσεων.

Επαίνους αριστείας και βραβεία έδωσαν στα παιδιά που αρίστευσαν!

Επίσκεψη στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 οι μαθητές/ριες των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων συνοδευόμενοι/ες από τις/τους εκπ/κούς των τάξεων και την Διευθύντρια επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, για να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αθλημάτων, όπως τοξοβολία, ζιπ λαγκ, πάρκο περιπέτειας, σκοποβολή, ποδόσφαιρο κ.ά.

Τα παιδιά έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία!