Αρχείο μηνός Ιούνιος 2023

Παραδίδουμε καπάκια για καλό σκοπό!

Την Πέμπτη 8 του Ιούνη 2023 το πρωί υποδεχτήκαμε με χαρά τα παιδιά με τους συνοδούς τους την κ. Βούλα Μπορδάνου και τον κ. Νίκο, από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου μας για να γνωριστούμε καλύτερα και να παίξουμε, παραδίδοντας ταυτόχρονα και την πλούσια συλλογή από καπάκια που μαζεύαμε με επιμέλεια όλη τη σχολική χρονιά!

Η δράση εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της συμπερίληψης και του εθελοντισμού, που υλοποιεί το σχολείο μας.

Παίξαμε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και χαρήκαμε γι’ αυτή μας την συνάντηση, που εκτός από διασκέδαση είχε και καλό σκοπό!

Να βοηθήσουμε όλοι μαζί να αγοραστεί και ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των παιδιών με αναπηρία!

Συνάντηση με τους γονείς των νηπίων στο πλαίσιο της μετάβασης

Συνεχίζοντας τις δράσεις της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, την Τετάρτη 7 του Ιούνη 2023, το απόγευμα στις 4.30 έγινε η συνάντηση με τους γονείς των νηπίων, που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στην Α τάξη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν πώς το σχολείο και η οικογένεια βοηθά τα παιδιά-νήπια στην μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Στην συνάντηση μίλησαν η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα για τον ρόο του σχολείου και της δράσεις που έχουν γίνει, ώστε να διευκολυνθούν τα νήπια στο μεγάλο αυτό βήμα προς την σχολική τους ηλικία. Επίσης η δασκάλα της Α τάξης που θα έχει τα παιδιά την επόμενη σχολική χρονιά κ. Κατερίνα Ψυρίδου ενημέρωσε τους γονείς για το νέο πρόγραμμα σπουδών καιτα καθήκοντα των παιδιών. Η συνάντηση έκλεισε με την εισήγηση της κ. Σοφίας Γεώργου, κοινωνιολόγος από την Πρόσβαση, που ασχολήθηκε με τον ρόλο που η οικογένεια οφείλει να διαδραματίσει ώστε να βοηθήσει το νήπιο να κάνει πιο ανώδυνα την μετάβαση στο δημοτικό σχολείο.

Ήταν μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συνάντηση για όλους μας!

Διακρίσεις στους αγώνες στίβου 2023

Πλούσια η συλλογή των μεταλλίων και των διακρίσεων στους αγώνες στίβου που διεξήχθησαν στο ΔΑΚ Νάουσας από την ΠΕ Ημαθίας, την Τρίτη 30 Μαίου 2023 στις 9 το πρωί!

Πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκαν:

  1. Κερμινιώτη Ελισάβετ, 3η θέση στο μπαλάκι στους αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Νάουσας
  2. Τρεμπελή Καλλιόπη, 3η θέση στο ύψος στους αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Νάουσας
  3. Μπάτζιος Στέλιος, 3η θέση στο μπαλάκι στους αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Νάουσας
  4. Τσιάτσιος Γεώργιος, 3η θέση στα 1000 μ. στους αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Νάουσας

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στην γυμνάστριά μας κ. Δόμνα Κυρκοπούλου!

Επιμόρφωση με θέμα τις αναγνωστικές δυσκολίες

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενδοσχολική και διασχολική  επιμόρφωση, διάρκειας 30 ωρών, που υλοποίησε το σχολείο μας με θέμα την » Διερεύνηση και αντιμετώπιση των αναγνωστικών δυσκολιών – μέθοδος Κολοβός». Την επιμόρφωση που είχε βιωματικό χαρακτήρα, ανέλαβε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ένταξης του σχολείου μας κ. Γιώργος Κολοβός , που επινόησε την μέθοδο «Κολοβός» και την παρακολούθησαν 4  εκπαιδευτικοί και μια κοινωνιολόγος. Ευχαριστούμε πολύ  όλες τις συμμετέχουσες και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο κ. Γιώργο Κολοβό για την κατάθεση ψυχής που δίνει σε κάθε ευκαιρία που καλείται να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς. Όπως και επίσημα έχουμε υποστηρίξει είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί σε κάθε σχολείο ένας μικρός πυρήνας εκπαιδευτικών που θα διδαχθεί βιωματικά την μέθοδο «Κολοβός» και θα αποτελεί την ομάδα άμεσης παρέμβασης  στην αντιμετώπιση δυσκολιών ανάγνωσης και όχι μόνο! Με την ευχή να εισακουστεί η πρόταση  μας και από τα θεσμικά μας όργανα, σάς ευχόμαστε  ένα όμορφο, ξέγνοιαστο και δημιουργικό καλοκαίρι!!

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ο ρόλος της οικογένειας

Την Τετάρτη 31 του Μάη 2023 το απόγευμα στις 6 έγινε στο σχολείο μας η προγραμματισμένη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών της ΣΤ τάξης με θέμα τον ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στην διευκόλυνση της μετάβασης στο Γυμνάσιο.

Στην κατάμεστη από γονείς αίθουσα της ΣΤ τάξης έκαναν εισηγήσεις:

-για το ρόλο του σχολείου στην μετάβαση και το πρόγραμμα μετάβασης που υλοποιεί τα τελευταία 5 χρόνια το σχολείο, από την Διευθύντρια κ. Λαφάρα Αναστασία

-για το ρόλο της οικογένειας στην μετάβαση, από την κοινωνιολόγο κ. Γεώργου Σοφίας από την «Πρόσβαση»

-για το νέο πλαίσιο λειτουργίας και οργάνωσης του 3ου Γυμνασίου από την υποδιευθύντρια κ. Μπουνόβα Σαλώμη

Στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ γόνιμη και χρήσιμε συζήτηση πάνω σε θέματα που έθεσαν με ερωτήσεις οι γονείς.

Η συνάντηση έκλεισε με την επίσκεψη στον μπουφέ που πρόσφερε το σχολείο με καφέ και κεράσματα.