Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2024

Εγγραφές στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2024-25

Εγγραφές στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2024-25

Με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων ( Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.6/21383/Δ1 / 28-02-2024) οι εγγραφές των μαθητών /ριών στην Α΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2024-2025 στην Α ́ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/ριες που γεννήθηκαν 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Ειδικότερα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, θα εγγραφούν οι μαθητές/ριες που έχουν ως διεύθυνση κύριας κατοικίας της οικογένειας στα γεωγραφικά όρια που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, όπως φαίνεται παρακάτω:

Διαδικασία εγγραφής:

Οι εγγραφές των μαθητών θα γίνονται καθημερινά από τις 10-12 π.μ. μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα (Τηλ. 2332028009 και 6986701065), προκειμένου να κανονιστεί ραντεβού με τον κάθε γονιό χωριστά, για να αποφευχθεί συνωστισμός και να εξυπηρετηθούν όλοι χωρίς προβλήματα.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ο γονιός είναι:

  1. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπίου ( δίνεται από το νηπιαγωγείο )
  2. Υπεύθυνη δήλωση στοιχείων του μαθητή (δίνεται από το σχολείο για συμπλήρωση από τον γονέα, ονοματεπώνυμο παιδιού, ημερομηνία γέννησης, πιθανή γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ, τηλέφωνα επικοινωνίας και E-MAILS)
  3. Πιστοποιητικό γέννησης ( θα το αναζητήσει το σχολείο )
  4. Βιβλιάριο εμβολίων (το μπλε, που θα πρέπει να φέρετε)
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας  ( θα σας δοθεί κατά την εγγραφή του παιδιού σας στο σχολείο, για να πάτε αφού συνεννοηθείτε τηλεφωνικά σε παιδίατρο του ΕΣΥ , ΙΚΑ-ΠΕΔΥ, όταν αυτό γίνει εφικτό-λίγο αργότερα: τηλ. Παιδιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου Νάουσας 2332050215, τηλ. ΙΚΑ -ΠΕΔΥ 2332028680 )
  6. Αποδεικτικό Διεύθυνσης κατοικίας ( συνήθως φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. με δικαιούχο το γονιό )

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Λαφάρα Αναστασία

Η φροντίδα των κηπευτικών συνεχίζεται…

Με τον ήλιο βοηθό, τα παιδιά κάθε δύο-τρεις μέρες φροντίζουν τα φυτά του θερμοκηπίου: ανοίγουν καθημερινά το πορτάκι να μπει αέρας, ποτίζουν και σκαλίζουν τα φυτά και φυσικά τα καμαρώνουν που μεγαλώνουν. Έφτασε 22 Φλεβάρη 2024 και η εκτίμησή μαα είναι ότι σε 10 μέρες θα φαμε τις πρώτες σαλάτες μας!

Μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι και ρόκα! Η χαρά μας μεγάλη!

Γίνε νονός της αποκριάς: Πήραμε τον έπαινο!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Δήμου Νάουσας » Γίνε νονός της Αποκριάς «! Συγχαρητήρια για τον Έπαινο, στην δική μας Κέλλυ Τρεμπελή, μαθήτρια της ΣΤ τάξης του 6ου ΔΣ Νάουσας!

«Μπράβο Κέλλυ! Πάντα επιτυχίες στη ζωή σου», ευχηθήκαμε όλοι μαζί στην σχολική μας αυλή, την Πέμπτη 22 του Φλεβάρη 2024, μόλις πληροφορηθήκαμε τα ευχάριστα νέα, με την Διευθύντρια να καλεί την Κέλλυ για να την χειροκροτήσει όλο το σχολείο!  
Πιο αναλυτικά, επελέγησαν από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Νάουσας τα βραβεία και οι έπαινοι των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Γίνε νονός της Αποκριάς 2024».

Συγκεκριμένα, τα βραβεία και οι έπαινοι «Δημήτρης Σκούπερ», τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί στη μνήμη του λαϊκού ζωγράφου της Νάουσας απονέμονται ως εξής:1ο Βραβείο: Βασίλης Τσαρνούχας, μαθητής Στ’ Τάξης 4ου Δημοτικού Σχολείου ΝάουσαςΈπαινοι:- Ιοκάστη Καλδάρα, μαθήτρια Στ’ Τάξης 8ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας- Ελισάβετ Χατζηκώστα, μαθήτρια Στ’ τάξης 7ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας- Κέλλυ Τρεμπελή, μαθήτρια Στ’ τάξης 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας- Βασίλης Καϊμακάμης, μαθητής Στ’ τάξης 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας- Υρώ Βογιατζή, μαθήτρια Α’ τάξης 2ου Γυμνασίου Νάουσας.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στην εναρκτήρια εκδήλωση της Αποκριάς την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024 στην Πλατεία Καρατάσου και ώρα 19:30.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!

Διατροφική αγωγή

Την Τρίτη 20 του Φλεβάρη 2024 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στους/στις μαθητές/ριες και εκπ/κούς των Α, Β και Γ τάξεων του σχολείου μας με θέμα την διατροφή και την υγεία.

Την επιμόρφωση διάρκειας τριών (3 ) διδακτικών ωρών ανέλαβε να υλοποιήσει ο κ. Θεοφάνης Κουτρουλιάς, διατροφολόγος του Νοσοκομείου Νάουσας.

Τα παιδιά και οι εκπ/κοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στις πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή και το πώς αυτή επηρεάζει την υγεία του ατόμου, με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδική ηλικία.

Επίσκεψη στα 3-5 Πηγάδια-Βιωματική επιμόρφωση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων επισκεφτήκαμε τα 3-5 Πηγάδια την Τετάρτη 24-01-2024, για να γνωρίσουμε το βουνό μας και για να μάθουμε σκι από εξειδικευμένους δασκάλους του σκι. Τα παιδιά συνοδευόταν από την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής κ. Δεληχρήστο Χρήστο και τον δάσκαλο κ. Αχλιώπα Μανώλη!

Περάσαμε πολύ όμορφα: μάθαμε για το σκι με βιωματικό τρόπο, παίξαμε χιονοπόλεμο, διασκεδάσαμε, φάγαμε σάντουιτς κι άλλες λιχουδιές, ήπιαμε ζεστή σοκολάτα και χυμό στον υπαίθριο και προσεγμένο χώρο της καφετέριας!

Επίσης τα παιδιά που ξέρουν σκι ανέβηκαν με το λιφτ στην μεγαλύτερη πίστα μαζί με τον κ. Χρήστο και απόλαυσαν το σκι με τον δικό τους τρόπο!

Η Α τάξη παίζει Κουκλοθέατρο: «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» στα νήπια!!

Την Παρασκευή 2 του Φλεβάρη 2024, το πρωί τα παιδιά της Α΄ τ¨αξης με την δασκάλα τους κ. Κατερίνα Ψυρίδου και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, υποδέχτηκαν με χαρά στην τάξη τους τα νήπια και τις νηπιαγωγούς τους κ.κ. Μαρία και Έλενα!

Σκοπός της επίσκεψης των νηπίων ήταν να παρακολουθήσουν σε κουκλοθέατρο το παραμύθι της κ. Ανθής Ζήση, «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» . Τα παιδιά της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, με την βοήθεια της δασκάλας τους ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ μεράκι και μεγάλη επιτυχία το παραμύθι! Τα νήπια υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά η Διευθύντρια και η δασκάλα της Α τάξης. Τα παιδιά με τις δασκάλες τους χόρεψαν, γέλασαν, τραγούδησαν και πέρασαν φανταστικά! Στο τέλος κάθε παιδί της Α΄ τάξης χάρισε σε κάθε κάθε νήπιο από ένα » έξυπνο χταπόδι» που κατασκεύασε!!

Επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών: «Βασιλικοί παίδες» στη Βεργίνα…

Την Τετάρτη 31/1/2024 οι μαθητές/τριες των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της δράσης «Blending with art» εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των  Αιγών και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες». Στη θεματική τους περιήγηση στο Μουσείο και παρατηρώντας τα εκθέματα γνώρισαν τους «Βασιλικούς Παίδες»,  δηλαδή τα παιδιά των εύπορων και ευγενών Μακεδόνων που ζούσαν στο ανάκτορο, ασχολήθηκαν με την καθημερινή τους ζωή και έμαθαν τι φορούσαν, ποιες γνώσεις αποκτούσαν, πώς συμπεριφέρονταν και πού πίστευαν. Η επίσκεψη στο Μουσείο έκλεισε με την παρακολούθηση εκπαιδευτικής προβολής (βίντεο).

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Εργαστήρι του Μουσείου, όπου υπό την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού, κυρίας Φώτως Παπαργυρούδη εκπόνησαν τρεις δραστηριότητες. Έμαθαν να υφαίνουν υφάσματα της αρχαίας Μακεδονίας σε αντίγραφο αρχαίου αργαλειού, ντύθηκαν όπως οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιώντας υφάσματα, πόρπες και ζώνες και τέλος δημιούργησαν ο καθένας/καθεμία τον δικό του/της Ήλιο της Βεργίνας από πηλό με τη βοήθεια μήτρας και το πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό της επίσκεψης. Τέλος, η κα Παπαργυρούδη έδειξε στους μαθητές/τριες πώς κατασκευάζεται η καυσία, ο τυπικός μπερές/καπέλο των αρχαίων Μακεδόνων.

Όλοι/ες επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι/ες, έχοντας αποκομίσει γνώσεις με βιωματικό χαρακτήρα, για την ιστορία της Μακεδονίας μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις! Ήταν μία πράγματι ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκπαιδευτική εκδρομή!