Αρχείο ημέρας 2 Φεβρουαρίου 2024

Η Α τάξη παίζει Κουκλοθέατρο: «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» στα νήπια!!

Την Παρασκευή 2 του Φλεβάρη 2024, το πρωί τα παιδιά της Α΄ τ¨αξης με την δασκάλα τους κ. Κατερίνα Ψυρίδου και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, υποδέχτηκαν με χαρά στην τάξη τους τα νήπια και τις νηπιαγωγούς τους κ.κ. Μαρία και Έλενα!

Σκοπός της επίσκεψης των νηπίων ήταν να παρακολουθήσουν σε κουκλοθέατρο το παραμύθι της κ. Ανθής Ζήση, «Το έξυπνο χταπόδι και το χρωματιστό ψαράκι» . Τα παιδιά της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, με την βοήθεια της δασκάλας τους ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ μεράκι και μεγάλη επιτυχία το παραμύθι! Τα νήπια υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά η Διευθύντρια και η δασκάλα της Α τάξης. Τα παιδιά με τις δασκάλες τους χόρεψαν, γέλασαν, τραγούδησαν και πέρασαν φανταστικά! Στο τέλος κάθε παιδί της Α΄ τάξης χάρισε σε κάθε κάθε νήπιο από ένα » έξυπνο χταπόδι» που κατασκεύασε!!

Επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών: «Βασιλικοί παίδες» στη Βεργίνα…

Την Τετάρτη 31/1/2024 οι μαθητές/τριες των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της δράσης «Blending with art» εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των  Αιγών και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες». Στη θεματική τους περιήγηση στο Μουσείο και παρατηρώντας τα εκθέματα γνώρισαν τους «Βασιλικούς Παίδες»,  δηλαδή τα παιδιά των εύπορων και ευγενών Μακεδόνων που ζούσαν στο ανάκτορο, ασχολήθηκαν με την καθημερινή τους ζωή και έμαθαν τι φορούσαν, ποιες γνώσεις αποκτούσαν, πώς συμπεριφέρονταν και πού πίστευαν. Η επίσκεψη στο Μουσείο έκλεισε με την παρακολούθηση εκπαιδευτικής προβολής (βίντεο).

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Εργαστήρι του Μουσείου, όπου υπό την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού, κυρίας Φώτως Παπαργυρούδη εκπόνησαν τρεις δραστηριότητες. Έμαθαν να υφαίνουν υφάσματα της αρχαίας Μακεδονίας σε αντίγραφο αρχαίου αργαλειού, ντύθηκαν όπως οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιώντας υφάσματα, πόρπες και ζώνες και τέλος δημιούργησαν ο καθένας/καθεμία τον δικό του/της Ήλιο της Βεργίνας από πηλό με τη βοήθεια μήτρας και το πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό της επίσκεψης. Τέλος, η κα Παπαργυρούδη έδειξε στους μαθητές/τριες πώς κατασκευάζεται η καυσία, ο τυπικός μπερές/καπέλο των αρχαίων Μακεδόνων.

Όλοι/ες επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι/ες, έχοντας αποκομίσει γνώσεις με βιωματικό χαρακτήρα, για την ιστορία της Μακεδονίας μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις! Ήταν μία πράγματι ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκπαιδευτική εκδρομή!