Συνάντηση με τους γονείς των νηπίων στο πλαίσιο της μετάβασης

Συνεχίζοντας τις δράσεις της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, την Τετάρτη 7 του Ιούνη 2023, το απόγευμα στις 4.30 έγινε η συνάντηση με τους γονείς των νηπίων, που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στην Α τάξη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν πώς το σχολείο και η οικογένεια βοηθά τα παιδιά-νήπια στην μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Στην συνάντηση μίλησαν η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα για τον ρόο του σχολείου και της δράσεις που έχουν γίνει, ώστε να διευκολυνθούν τα νήπια στο μεγάλο αυτό βήμα προς την σχολική τους ηλικία. Επίσης η δασκάλα της Α τάξης που θα έχει τα παιδιά την επόμενη σχολική χρονιά κ. Κατερίνα Ψυρίδου ενημέρωσε τους γονείς για το νέο πρόγραμμα σπουδών καιτα καθήκοντα των παιδιών. Η συνάντηση έκλεισε με την εισήγηση της κ. Σοφίας Γεώργου, κοινωνιολόγος από την Πρόσβαση, που ασχολήθηκε με τον ρόλο που η οικογένεια οφείλει να διαδραματίσει ώστε να βοηθήσει το νήπιο να κάνει πιο ανώδυνα την μετάβαση στο δημοτικό σχολείο.

Ήταν μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συνάντηση για όλους μας!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...