Δράσεις μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Την εβδομάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα, το σχολείο μας σε συνεργασία με το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας, σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις γνωριμίας των νηπίων με το 6ο Δημοτικό Σχολείο, με στόχο την ομαλότερη μετάβαση τους καλλιεργώντας θετικά συναισθήματα χαράς,αγάπης, κατανόησης και συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την μετάβαση, η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα και η εκπαιδευτικός της Α τάξης κ. Ψυρίδου Αικατερίνη υποδέχτηκαν τις νηπιαγωγούς κ. κ. Δημητριάδου Μαρία και Τασιώνα Χρύσα και τα νήπια, στην σχολική αυλή, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω του κορονοϊού.

Καλωσόρισαν τα παιδιά, συζήτησαν μαζί τους για τις αλλαγές που μπορεί να συναντήσουν στο Δημοτικό σε σχέση με την διδασκαλία και το υλικό και ενημέρωσαν τα παιδιά:

1.Η κ. Ψυρίδου έδειξε στα παιδιά τα βιβλία που θα έχουν στην Α τάξη του Δημοτικού, το βιβλίο της γλώσσας, των μαθηματικών, της Μελέτης, των εικαστικών και της γυμναστικής.

2. Έγινε συζήτηση και λύθηκαν απορίες των παιδιών για το νέο πλαίσιο διδασκαλίας των μαθημάτων και των βιβλίων.

3. Τραγούδησαν όλοι μαζί τα νήπια με τα παιδιά της Α τάξης και στο τέλος τα παιδιά της Α τάξης έδωσαν σε κάθε παιδί ένα λουλούδι που τα ίδια κατασκεύασαν, με ευχές για αγάπη, ειρήνη και συνεργασία.

Τις επόμενες μέρες τα νήπια ήρθαν και πάλι στην σχολική μας αυλή, μετά από πρόσκληση του Δημοτικού και μαζί με τα παιδιά της ΣΤ τάξης και τον μουσικό κ. Ποιμενίδη Άγγελο τραγούδησαν όλοι μαζί τραγούδια για την 25η Μαρτίου, χόρεψαν εκπαιδευτικοί και παιδιά παραδοσιακούς χορούς και η εκδήλωση έκλεισε με έναν τεράστιο κύκλο αγάπης με τραγούδι και χορό για την Ειρήνη!