ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συνεχίζοντας τις δράσεις του φιλοζωικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνε ο ήρωάς του» οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ2 τάξης και η δασκάλα τους, Τσάντζου Ελένη, επισκέφτηκαν διαδικτυακά μια κτηνιατρική κλινική στην Κύπρο και μιλήσανε με τον κτηνίατρο, κ. Γιάννη Τούπο.

Ο κ. Τούπος είναι Ναουσαίος. Σπούδασε κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήταν μέλος της ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος). Συνεργάστηκε με το σχολείο μας και στο παρελθόν στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα τη φιλοζωία. Τον τελευταίο καιρό εργάζεται σε μία κτηνιατρική κλινική στην Κύπρο.

Ανταποκρίθηκε άμεσα και με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα των παιδιών να επικοινωνήσει μαζί τους διαδικτυακά και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα ζωάκια και τη φροντίδα τους.

Μίλησε στα παιδιά για το πώς πρέπει να προσεγγίζει κάποιος ένα αδέσποτο.

Τι πρέπει να κάνει αν βρεθεί απέναντι σε ένα πληγωμένο ή αγριεμένο ζωάκι.

Αναφέρθηκε στις ασθένειες των ζώων και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς τους.

Εξήγησε τι είναι και πώς τοποθετείται το τσιπάκι (ηλεκτρονική σήμανση) στο σώμα του κατοικίδιου και γιατί είναι υποχρεωτικό να το έχει κάθε ζωάκι.

Αναφέρθηκε στον τρόπο που τα σκυλάκια και τα γατάκια πολλαπλασιάζονται και βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν γιατί είναι τόσο αναγκαία η στείρωση  στους πληθυσμούς των αδέσποτων.

Στη συνέχεια τα «ξενάγησε» στο γραφείο ? εξεταστήριό του. Έδειξε τα ενδοσκόπια, τα μικροσκόπια και τα άλλα εργαλεία, που χρησιμοποιεί όταν εξετάζει τους «ασθενείς» του, τα ζωάκια του.

Με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη της κλινικής και των ιδιοκτητών των ζώων που φιλοξενούνταν εκεί, έδειξε στα παιδιά τους χώρους που  νοσηλεύονταν τα άρρωστα ζώα. Ζωάκια με ορό που ανάρρωναν και άλλα τελείως υγιή που σε λίγο θα επέστρεφαν στο σπίτι τους, γατούλες που κάνανε εξαγωγή σε χαλασμένα δοντάκια τους, κουταβάκια, που μόλις είχαν γεννηθεί και περίμεναν τη μανούλα τους  να ξυπνήσει από τη νάρκωση της καισαρικής για να τα θηλάσει.

Ενθουσιασμένοι οι μικροί μαθητές μας με αυτή τους την επικοινωνία ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Τούπο για όσα τους είπε και όσα τους έδειξε.

Του ευχήθηκαν να είναι πάντα γερός για να φροντίζει τα ζωάκια που τον έχουν ανάγκη.

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...