ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

Στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Γυμνάσιο ερχόμαστε», για την ομαλή μετάβαση των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, η Ψυχολόγος, κ. Κυριακή Τηλενίκη και η Κοινωνική Λειτουργός , κ. Ελένη Καλαϊτζοπούλου, μέλη της ομάδας ΕΔΕΑΥ του Σχολείου μας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της Στ΄ τάξης, κ. Τσάντζου Ελένη και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Λαφάρα Αναστασία, πραγματοποίησαν στην αίθουσα της Στ΄ τάξης, δράσεις διεπιστημονικής παρέμβασης.

Στόχοι των δράσεων ήταν οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης:

  • Να εκφράσουν σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματα, φόβους, ελπίδες και όνειρα σχετικά με το μεγάλωμά τους και το πέρασμα στο Γυμνάσιο.
  • Να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το νέο τους σχολείο.
  • Να ευαισθητοποιηθούν σε δεξιότητες, που μπορούν να δράσουν προστατευτικά στο μεγάλωμά τους, να αναγνωρίσουν δυνατά τους σημεία και αδυναμίες και να κινητοποιηθούν, μέσα σε μια ατμόσφαιρα σεβασμού, ομαδικότητας και ενδιαφέροντος.

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...