Το πείραμα του Ερατοσθένη

Την Τετάρτη 22 του Μάρτη 2023, πραγματοποιήσαμε μετά από δύο άτυχες προσπάθειες λόγω του άστατου καιρού, το πείραμα του Ερατοσθένη, ένα από τα δέκα πιο σημαντικά πειράματα Φυσικής.

Τα παιδιά των ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεων, με τη βοήθεια της Διευθύντριας και την συνδρομή των εκπαιδευτικών κ.κ. Γιούρου Καλλιόπης και Ψύχου Ιωάννας, μέτρησαν την σκιά των ράβδων, την στιγμή της μεσουράνησης του ήλιου, στην σχολική μας αυλή, στις 12.45 μ.μ. περίπου.

Στην συνέχεια μέσα από σχεδιαγράμματα και υπολογισμούς, οι 4 ομάδες μέτρησαν με απλό τρόπο την περιφέρεια της γης και στη συνέχεια την ακτίνα της. Η μέση τιμή των 4 μετρήσεων, ανέδειξε την ακτίνα της γης σε 6.158,11Km, τιμή πολύ κοντά στην πραγματική 6400 km !

Τα παιδιά χάρηκαν την διαδικασία, καθώς εκτός των άλλων όλοι μαζί παίζαμε κρυφτούλι με τον ήλιο που κρύβονταν στα σύννεφα και μόλις εμφανίζονταν ψάχναμε τη σκιά για να μετρήσουμε το μήκος της!!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...