Οι παλιοί μας μαθητές/ριες μιλούν για το Γυμνάσιο…

Μετά από δική μας πρόσκληση τα παιδιά της Α τάξης του 3ου Γυμνασίου, οι περσινοί μας μαθητές/ριες της ΣΤ τάξης μας έστειλαν ηλεκτρονικά μηνύματα, μέσω e-mails, για να μας μιλήσουν για το νέο τους σχολείο!

Τα μηνύματα διαβάστηκαν στα παιδιά της φετινής ΣΤ τάξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την διευκόλυνση της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, συζητήθηκαν και φάνηκε να τους/τις βοήθησαν σε σχέση ότι θα τα καταφέρουν!

Δείτε μερικά αποσπάσματα:

Γεια σας παιδιά!
Είμαι η Π. Γ. και πηγαίνω στην πρώτη γυμνασίου στο 3ο γυμνάσιο Νάουσας, στο σχολείο που θα έρθετε και εσείς του χρόνου.
Πέρσι τελειώνοντας και εγώ το δημοτικό ήμουν πολύ ενθουσιασμένη αλλά και λίγο αγχωμένη για το Γυμνάσιο. Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω γιατί τα πάντα ήταν καινούργια.
Πλέον προς το τέλος του πρώτου τετραμήνου μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι το γυμνάσιο είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες στην  σχολική ζωή μας.
Γνωρίζουμε καινούριους φίλους και συμμαθητές, καινούριους καθηγητές, καινούριες τάξεις και καινούρια μαθήματα.
Κι αν όλα αυτά τα αντιμετωπίσουμε με καλη διάθεση και χαμόγελο δεν έχουμε να φοβηθούμε,ούτε να αγχωθουμε για τίποτα.  Είμαστε μεγαλύτεροι,ωριμοτεροι και πιο σίγουροι για τον εαυτό μας.
Σας συμβουλεύω λοιπόν να χαλαρώσετε και να αφεθείτε να ζήσετε κάθε στιγμή στο νέο σας σχολείο.
Με χαμόγελο και αισιοδοξια..

Π. Γ.

Το Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο με περισσότερα καινούργια μαθήματα ,πολλούς καθηγητές και περισσότερους μαθητές .Αυτό στην αρχή μου δημιούργησε ένα άγχος και μια ανησυχία .Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι μπορώ να τα καταφέρω . Δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα φανταζόμουν .Οι καθηγητές μας καλοδέχτηκαν και μας έμαθαν πώς να διαβάζουμε τα καινούργια μαθήματα .Τα καινούργια μαθήματα μοιάζουν με αυτά της ΣΤ’ Δημοτικού σαν μία καλή επανάληψη και οι μαθητές είναι έτοιμοι να κάνουν νέες γνωριμίες και καινούργιους φίλους . Μπορώ να πω πως αγαπώ το καινούργιο μου σχολείο και πάντα θα θυμάμαι με ωραίες αναμνήσεις το 6ο Δημοτικό! Να περάσετε καλά την τελευταία σας χρονιά στο Δημοτικό! Δημιουργήστε ωραίες αναμνήσεις και προετοιμαστείτε για κάτι ωραίο που σας περιμένει να το γνωρίσετε !!!! 

Υ.Γ. Να διαβάζετε τα μαθήματά σας και να ακούτε την κ. Ελένη και τον κ. Βασίλη !!!!! 

Μ.Β.

Γειά σας παιδιά!

Όπως καταλαβαίνετε τα σχολικά χρόνια περνάνε γρήγορα και ήρθε η σειρά σας να μπείτε σε λίγους μήνες στο Γυμνάσιο.Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να είστε αγχωμένοι αλλά δε χρειάζεται!Αν αφιερώνετε στα μαθήματα τον απαιτούμενο χρόνο τότε δε θα σας δυσκολέψει τίποτα. Χρειάζεται σωστή οργάνωση του χρόνου σας, για να προλαβαίνετε να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας αλλά και για τα μαθήματα του σχολείου και τις δραστηριότητές σας!Επίσης μην ξεχνάτε ότι πηγαίνετε σε ένα καινούριο σχολείο, που θα είστε οι μικρότεροι και πρέπει να σέβεστε τους μεγαλύτερους , μαθητές και καθηγητές. Θα πρέπει να προσέχετε και να κάνετε ησυχία στο μάθημα γιατί υπάρχουν και οι ωριαίες απουσίες που μπορεί να σας βάλει ο καθηγητής! Οι απουσίες είναι πολύτιμες γιατί όσες ώρες λείπετε με τόσες απουσίες χρεώνεστε. Θα σας δώσω και μία τελευταία συμβουλή: Χαρείτε τώρα τα εξάωρα, τη μικρή ύλη των μαθημάτων και τους τελευταίους μήνες ξεγνοιασιάς μαζί με τους παιδικούς σας φίλους! Σας χαιρετώ και σας εύχομαι τα καλύτερα!: 

Γ. Μ.

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...