Το πείραμα του Ερατοσθένη, παρέα με το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας

Την Δευτέρα 21 του Μάρτη 2022 πιστοί στο ραντεβού μας, 12 το μεσημέρι, η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα με τον δάσκαλο της ΣΤ τάξης κ. Αχλιώπα Μανώλη και τα παιδιά της ΣΤ τάξης επισκέφτηκαν το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας για να γνωρίσουν από κοντά αφενός τους χώρους, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του σχολείου και αφετέρου να συμμετέχουν από κοινού στην διεξαγωγή του πειράματος του Ερατοσθένη. Η υποδοχή στο χώρο του Γυμνασίου ήταν πολύ θερμή από την Υποδιευθύντρια κ. Μπουνόβα Σαλώμη, που μίλησε στα παιδιά για το νέο σχολείο, τα ξενάγησε σε όλους τους χώρους, αίθουσες διδασκαλίας, φυσικής, χημείας, τεχνολογίας, υπολογιστών και γυμναστηρίου. Τελευταία στάση στο κυλικείο όπου κέρασαν τα παιδιά, μια ευχάριστη ομολογουμένως έκπληξη!!

Στην συνέχεια, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου που θα συμμετείχαν στο πείραμα, οδηγήθηκαν στην αυλή με τα απαραίτητα όργανα για να κάνουν το πείραμα. Ο καιρός σύμμαχος με τον ήλιο να μεσουρανεί στις 12.39 μ. μ.

Τα παιδιά χωρισμένα σε μικρές μικτές ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου, με την αμέριστη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. κ. Λαφάρα Αναστασία, Μπουνόβα Σαλώμη, Αχλιώπα Μανώλη, Μπουργαζλή Ραφαηλία -Γεωργία και Κελεμουριδου Ολυμπία, με εξαιρετική υπευθυνότητα και προσοχή, μέτρησαν τις γωνίες και τις αποστάσεις και τις σημείωσαν στα φύλλα εργασίας τους.

Οι απαραίτητοι υπολογισμοί συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν με τον κατά προσέγγιση υπολογισμό της ακτίνας της γης, στην σχολική τάξη την επόμενη ημέρα.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, με πολλούς αποδέκτες και πλούσια θετικά συναισθήματα για όλους και όλες που συμμετείχαν!!

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συμμετείχαν!!

Ραντεβού την επόμενη χρονιά, στο ίδιο μέρος με νέα πρόσωπα και νέες εμπειρίες!!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...