Επίσκεψη στα Πετράλωνα

Την Τρίτη 16 του Μάη 2017 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή των δύο τελευταίων τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του σχολείου μας στα Πετράλωνα.
Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν αρχικά συννεφιασμένος και στη διαδρομή μέχρι τη Θεσ/νίκη έβρεχε πολύ έντονα, μόλις φτάσαμε στη Χαλκιδική ο καιρός βελτιώθηκε και μας επέτρεψε να περάσουμε πολύ όμορφα!
Επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο των Πετραλώνων, θαυμάσαμε τους υπέροχους σταλαγμίτες και σταλακτίτες 500000 και πλέον ετών, περιηγηθήκαμε στους δύσβατους και δαιδαλώδεις χώρους του, είδαμε το σημείο όπου ανακαλύφθηκε (τυχαία από έναν βοσκό το 1959) η είσοδος του σπηλαίου και το κρανίο του παλαιότερου αρχανθρώπου στην Ευρώπη!
Τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ενθουσιαστήκαμε από τον εσωτερικό αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μουσείο όπου είδαμε τα οστά των ζώων που βρέθηκαν στο σπήλαιο μέχρι και 1000000 χρόνια πριν, όπως οστά από ύαινες, λιοντάρια, ρινόκερους αρκούδες κ.ά., καθώς και τη διαστρωμάτωση των πετρωμάτων της περιοχής.
Τέλος είδαμε και το αντίγραφο του κρανίου του αρχαιότερου ανθρώπου της Ευρώπης!
Στη συνέχεια πήγαμε στην παραλία στα Νέα Πλάγια όπου τα παιδιά έπαιξαν με την άμμο, με φόντο τη θάλασσα, ξεκουράστηκαν, έφαγαν και με γεμάτη χαρά και ικανοποίηση διάθεση, πλουσιότερη σε γνώσεις και εμπειρίες επιστρέψαμε στις 6 το απόγευμα στη Νάουσα!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...