Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2023

Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ

Μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης ζωγραφίσανε, ένα υπέροχο και δυστυχώς πάντα επίκαιρο τραγούδι του Νίκου Γκάτσου και του Γιώργου Χατζηνάσιου, με τίτλο: «Ενδεκάτη Εντολή».

Δέκα είναι οι γνωστές εντολές του Μωυσή, στην Παλαιά Διαθήκη. Την ενδεκάτη εντολή την έδωσε ο ίδιος ο Χριστός στους μαθητές του κατά τον Μυστικό Δείπνο, την ώρα που ο Ιούδας έφευγε για να Τον προδώσει: «Εντολήν καινήν (καινούρια) σας δίδω να ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους.» (Ιωάννης, ιγ΄:34-35)

Το βίντεο δημιουργήθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος του μέσα στην τάξη με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με το λογισμικό movie maker και στο πλαίσιο της δράσης «Blending with art» .

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ MOVIE MAKER ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ MOVIE MAKERS

Στο πλαίσιο της Δράσης «Blending with art» μικροί μαθητές και μικρές μαθήτριες του σχολείου μας εξοικειώνονται με το λογισμικό Movie Maker με σκοπό να επιχειρήσουν, σε επόμενο στάδιο, τη δημιουργία των πρώτων τους βίντεο.

Οδηγός-εκμάθησης

Επίσκεψη στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών

Στα πλαίσια της Δράσης «Blending with art» την Τετάρτη 27/09/2023 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν συνοδεία των εκπαιδευτικών τους το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα και συγκεκριμένα το Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο.

Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεταξύ άλλων:

  • την έκθεση αρχιτεκτονικών μελών
  • την έκθεση γλυπτών
  • την κεντρική έκθεση «Αιγών μνήμη» με ευρήματα από τις ανασκαφές των Αιγών
  • την περιοδική έκθεση «Οικουμένης Αντίδωρον» και
  • την εικαστική έκθεση «Ύλης μνήμη» με έργα του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου.