Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ

Μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης ζωγραφίσανε, ένα υπέροχο και δυστυχώς πάντα επίκαιρο τραγούδι του Νίκου Γκάτσου και του Γιώργου Χατζηνάσιου, με τίτλο: «Ενδεκάτη Εντολή».

Δέκα είναι οι γνωστές εντολές του Μωυσή, στην Παλαιά Διαθήκη. Την ενδεκάτη εντολή την έδωσε ο ίδιος ο Χριστός στους μαθητές του κατά τον Μυστικό Δείπνο, την ώρα που ο Ιούδας έφευγε για να Τον προδώσει: «Εντολήν καινήν (καινούρια) σας δίδω να ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους.» (Ιωάννης, ιγ΄:34-35)

Το βίντεο δημιουργήθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος του μέσα στην τάξη με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με το λογισμικό movie maker και στο πλαίσιο της δράσης «Blending with art» .

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...