Αρχείο μηνός Ιούνιος 2018

Γιορτάζοντας τη λήξη της σχολικής χρονιάς… 2017-2018

Πλούσιες, δημιουργικές και εξαιρετικά καλά οργανωμένες ήταν οι δράσεις στις εκδηλώσεις λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς 2017-18, για το 6ο Δημοτικό σχολείο Νάουσας, που τις παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά!

Κύριοι πρωταγωνιστές φυσικά ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας που σε συνεργασία με την Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, τις/τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων, τηςν εκπαιδευτικό Αγγλικής κ. Πόπη Γιούρου και την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Μαριάνθη Οικονόμου, έκαναν εξαιρετική δουλειά!

Τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν μοντέρνους χορούς, έγραψαν στίχους που τους έντυσαν μουσικά και τους χόρεψαν. Τα παιδιά των Β΄ και Γ΄ τάξεων παρουσίασαν τα προγράμματα που υλοποίησαν, με μουσική και χορό και   συμμετείχαν σε ομαδικές κατασκευές και δράσεις προβολής των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων τους.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησαν και βράβευσαν τα παιδιά και τις/τους εκπαιδευτικούς που είχαν για τα έξι χρόνια τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης που αποφοιτά. Έδωσαν αναμνηστικά στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης και ευχήθηκαν καλή συνέχεια στις σπουδές τους.

Η Διευθύντρια έκλεισε την τελετή λήξης με ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές/ριες για την συνδρομή και συνεργασία κατά τη διάρκεια της χρονικής χρονιάς, αποχαιρέτησε τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης και ευχήθηκε σε όλους και όλες ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι!

Αξίζουν σε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και υλοποίηση των δράσεων πολλά συγχαρητήρια!!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

2Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Δ΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους, Τσάντζου Ελένη παρουσίασαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Βέτλανς το βιβλίο τους με θέμα: «Παναγία η Μητέρα του Χριστού».

3

Οι σπουδαιότεροι σταθμοί της ζωής της Θεοτόκου από τη σύλληψή Της μέχρι και την Κοίμησή Της, η απόδοση της μορφής Της στην βυζαντινή αγιογραφία,  το ιστορικό πολλών θαυματουργών εικόνων Της και τέλος η συμβολή Της στους Αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία και ανεξαρτησία είναι τα τέσσερα μέρη ενός βιβλίου 64 σελίδων, που έγραψαν και παρουσίασαν οι μικροί μαθητές.

Η εκδήλωσή τους πλαισιώθηκε από αφηγήσεις, τραγούδια, προβολή εκατοντάδων θαυματουργών εικόνων Της και από μια μικρή ταινία, που δημιούργησαν οι μαθητές μαζί με τη δασκάλα τους.

Σαν μικροί επαγγελματίες αφηγητές- παρουσιαστές, σαν από καιρό έτοιμοι χορωδοί με αγγελικές φωνές ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό, που παρακολούθησε τη μικρή τους γιορτή.

Είθε η Μεγαλόχαρη να προστατεύει όλα τα παιδάκια του κόσμου και τα παιδιά μας, που την τίμησαν με την εκδήλωσή τους.

Παρακάτω παρατίθεται μέρος του υλικού που προβλήθηκε στη γιορτή.

100 ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ (μαθητική ταινία)

ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (εργασία της τάξης – τραγούδι του Σταμάτη Σπανουδάκη)

 

Παρέα με τον Γιάννη Ρίτσο…

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 6.30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Βέτλανς οι μαθητές της Α1 τάξης με την δασκάλα τους κ. Κατερίνα Ψυρίδου και με την συνεργασία του μουσικού του σχολείου μας κ. Κων/νο Κυρατζόπουλο, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα  στον μεγάλο  μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Τα παιδιά μας απήγγειλαν ποιήματα, μας τραγούδησαν μελωδικά και  έπαιξαν θεατρικό δρώμενο για την ειρήνη, μέσα από πλούσια μουσική επένδυση με ζωντανή μουσική από τον κ. Κων/νο και ηλεκτρονική παρουσίαση!

Μέσα από αυτή την εκδήλωση  τα παιδιά έμαθαν, συνεργάστηκαν, χάρηκαν και συγκινήθηκαν πολύ!!!! Φυσικά όλοι τα καμαρώσαμε καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας τους μας απέδειξαν ότι όταν αγαπάς κάτι και προετοιμάζεσαι με αγάπη και ενθουσιασμό γι’ αυτό τα αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, την κ. Κατερίνα και τον κ. Κων/νο για την υπέροχη και συγκινητική βραδιά που μας χάρισαν !

Ευχαριστίες πολλές και στον Δήμο Νάουσας που μας παραχώρησε την αίθουσα και την κ. Άννα για την υποστήριξη ακι τη συνεργασία!

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Χωρίς τίτλο

Σας περιμένουμε στον εκθεσιακό χώρο του σχολείου μας (Δ΄ τάξη), να καμαρώσετε τα έργα μας.

Περισσότεροι από 120 πίνακες με λαδοπαστέλ, σε ακουαρέλα και καμβά.

Ελάτε να σας μιλήσουμε για την τέχνη και τις δημιουργίες μας…

Να σας γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες, που μας οδήγησαν σε δρόμους παρατήρησης, έκφρασης και δημιουργίας…

Πέμπτη 7/6, Παρασκευή 8/6 και Δευτέρα 9/6/2018

Ώρες πρωινού σχολικού προγράμματος.

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Η Β΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με το δάσκαλό της, Χατζηιωάννου Ιωσήφ επισκέφτηκαν την έκθεσή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τους ευχαριστούμε θερμά!

1

2

3

4

5

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας…

Την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, τα παιδιά των Α1 και Α2 τάξεων του σχολείου μας, συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Ψυρίδου Κατερίνα και Χριστίδου Όλγα, επισκέφτηκαν τη Δημοτική βιβλιοθήκη Νάουσας. Εκεί τους υποδέχτηκε με χαρά η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κυρία Αναστασία Κωνσταντινίδου, ξενάγησε τα παιδιά και τις δασκάλες τους στο ωραίο χώρο της βιβλιοθήκης, τους μίλησε για την ιστορία της και για τα βιβλία που υπάρχουν εκεί. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν και διάβασαν βιβλία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μικρούς αναγνώστες.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Αναστασία για τη φιλοξενία  και για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε!

 

Η πολιτεία των πουλιών…

Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 τα παιδιά της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, συνοδεία του εκπαιδευτικού κ. Στασινού Θεόδωρου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πολιτιστικού συλλόγου «Αράπιτσα», με τίτλο «Η πολιτεία των πουλιών», σε συνεργασία με το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων…

Το πρόγραμμα είχε διαδραστικό χαρακτήρα και εμπεριείχε και έκθεση ζωγραφικής με πουλιά…

Η εκδρομή μας στην Αγία Τριάδα…

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου μας συνοδευόμενα από τις /τους υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αγία Τριάδα Νάουσας… μαζί με τα παιδιά του 10ου Δ.Σ. Νάουσας και τις/τους συναδέλφισσες/ους εκπαιδευτικούς.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί, χάρηκαν τη φύση, έπαιξαν, χόρεψαν, έφαγαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους!