Επίσκεψη στο Δίον… 2016

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00 π.μ. τα παιδιά των Ε΄  και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το Δίον Πιερίας, συνοδευόμενα από τη Δ/ντρια και τις /τους υπεύθυνους εκπ/κούς κ.κ Χριστίδου Όλγα, Τσιαούσκογλου Νικόλαο, την εκπ/κό Φυσικής Αγωγής Κ. οικονόμου Μαριάνθη και της εκπ/κό Γερμανικών κ. Δημητριάδου Χριστίνα.

Μετά από ένα ευχάριστο και ξεκούραστο ταξίδι φτάσαμε στην αρχαία πόλη του Δίον, όπου μας περίμενε η ξεναγός μας, που μας βοήθησε στην περιήγηση και ενημέρωση για αυτά που βλέπαμε!

Όλοι μας ενθουσιαστήκαμε με αυτά που μάθαμε και είδαμε την πολεοδομία της αρχαίας πόλης του Δίον, τα τείχη της, κατοικίες επιφανών ανδρών της εποχής, πληροφορίες για τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων από τον 3ο αι. π.χ. μέχρι και τον 5ο αι. μ.χ. , τις διαφορές στη ζωή των κοινωνικών τάξεων, τα επαγγέλματα, την διασκέδαση, την ταφή των νεκρών κ.ά.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το μουσείο όπου είδαμε τα γνήσια εκθέματα, ταφικά και μη, του υδραυλό, ένα μουσικό όργανο που παρήγαγε μουσική με τη βοήθεια νερού και λόγω διαφοράς πίεσης κ.ά

Μετά πό την εκπ/κού χαρακτήρα ενημέρωση όλοι μαζί πήγαμε για φαγητό και παιχνίδι σε μια παραλιακή κατασκήνωση, όπου ο καιρός ήταν σύμμαχός μας!

Πραγματικά κατά κοινή ομολογία παιδιών και εκπ/κών περάσαμε υπέροχα!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...