Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών…

Το τμήμα γαλλικών του Σχολείου μας γιορτάζει και δημιουργεί για την Ευρωπαϊκή Ημέρα γλωσσών.

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, η  « Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών».

Οι γενικοί στόχοι της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι οι εξής τρεις :

  1. Ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπουδαιότητα της πολυγλωσσίας.

Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία γλωσσών.

Οι επίσημες γλώσσες της Ευρώπης είναι 24 και υπολογίζεται ότι πάνω από 60 αυτόχθονες κοινότητες μιλούν περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες , στις οποίες θα μπορούσαν να προστεθούν και οι γλώσσες που μιλούν πολίτες προερχόμενοι από άλλες χώρες ή Ηπείρους.

  1. Ενθάρρυνση για την εκμάθηση ξένων γλωσσών από όλες ανεξαρτήτως τις ηλικίες, τόσο εντός, όσο και εκτός του σχολικού πλαισίου.
  2. Αξιοποίηση της πολιτισμικής και γλωσσικής πολυμορφίας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, τα παιδιά της Ε΄ τάξης και η εκπ/κός Γαλλικής κ. Νάτσιου Βαρτζοπούλου Έφη, επιλέγοντας τη Γαλλική  ως δεύτερη ξένη γλώσσα, συμμετέχοντας σ? αυτή τη μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών γλωσσών, ζωγράφισαν, δημιούργησαν  αφίσες και συζήτησαν για τους λόγους που επιβάλλεται σήμερα σαν πολίτες της Ευρώπης να μάθουμε όλοι μας όσο το δυνατόν περισσότερες ξένες γλώσσες?..

Vive les langues!!!!!!

 

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...