Μαθαίνω να συνεργάζομαι

Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη συνεργασία για τους/τις μαθητές/τριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας.

Το σχολείο πρέπει να αποτελεί χώρο δημιουργικής εργασίας, ελεύθερης έκφρασης, συντροφικότητας, συλλογικότητας, κοινωνικότητας και όχι ανταγωνισμού. H τάξη αντιπροσωπεύει το καταλληλότερο πλαίσιο που ευνοεί τη μύηση των μαθητών στο συνεργατικό μοντέλο και στις διαδραστικές πρακτικές με τους συνομήλικούς τους. Τα βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη συνεργασία που υλοποίησε η ΠΡΟΣΒΑΣΗ στην Α’ και Γ’ τάξη του 6ου Δημοτικού Νάουσας στις 2/3/2023 στοχεύουν ακριβώς στην υποστήριξη των προσπαθειών της σχολικής κοινότητας προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η συστηματική εφαρμογή τους φαίνεται να σχετίζεται με την πρόληψη της σχολικής βίας και βοηθά τα παιδιά να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνα τους μέσα στο σχολείο τους, στην κοινωνία, στη ζωή τους.
Ευχαριστούμε την Πρόσβαση για τη διαχρονική συνεργασία, τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων για την υποστήριξη και όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...