#RECEPTION#ERASMUS+(2018-1-EL01-KA101-047178): Η πρώτη μέρα των παιδιών της Α΄ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο

Η πρώτη μέρα στο Δημοτικό Σχολείο έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη. Είναι η λεγόμενη μετάβαση των παιδιών από το μικρό σχολειό (Νηπιαγωγείο) σε ένα πιο μεγάλο σχολικό πλαίσιο, το Δημοτικό Σχολείο:«Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: Ένα μεγάλο βήμα σε μια ασφαλή και γνώριμη αγκαλιά»- «From PreSchool to Primary School: A Great Step in a safe and familiar embrace», όπως ακριβώς τιτλοφορείται και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εράσμους +(2018-1-EL01-KA101-047178), το οποίο υλοποιεί το σχολείο μας!

Αναγνωρίζοντας λοιπόν την συμβολική σημασία που αποκτά για το παιδί του νηπιαγωγείου που έρχεται στο Δημοτικό αυτή μετάβαση, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προετοίμασαν μια ιδιαίτερη υποδοχή στα παιδιά και στους γονείς της Α΄ τάξης, αμέσως μετά το πέρας του αγιασμού:

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, κάλεσε γονείς και μαθητές/ριες να έρθουν στην αίθουσα της Α΄ τάξης, όπου τους υποδέχτηκε με αγάπη και ζεστασιά η δασκάλα τους κ. Ολυμπία Λιόλιου και όλη η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος: κ.κ. Αναστασία Λαφάρα, Τσάντζου Ελένη, Ψυρίδου Αικατερίνη, Χριστίδου Όλγα, Οικονόμου Μαριάνθη, Γιούρου Καλλιόπη και Κολοβός Γεώργιος! Κάτω από τις μελωδίες κλασικής μουσικής, συναντηθήκαμε ξανά όλοι μαζί, μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού, κουβεντιάσαμε με τα παιδιά και τους γονείς, δοκιμάσαμε  αλμυρές και γλυκές σπιτικές δημιουργίες- καφέ οι μεγάλοι και χυμούς τα παιδιά- όλα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από όλη την ομάδα. Η ικανοποίησή μας ήταν πολύ μεγάλη όταν είδαμε χαρούμενα και ήρεμα πρόσωπα σε μικρούς και μεγάλους! Πραγματικά οι κοινές δράσεις με το Νηπιαγωγείο που προηγήθηκαν από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, είναι φανερό ότι λειτούργησαν καταλυτικά στην ομαλότητα της μετάβασης!

Μας το επικοινώνησαν εξάλλου με ξεκάθαρο τρόπο και οι ίδιοι οι γονείς και φυσικά και τα γλυκά πρόσωπα των παιδιών!

Η τελετή υποδοχής των μαθητών/ριών της Α΄ τάξης έκλεισε με μία ακόμη έκπληξη από την δασκάλα τους κ. Λιόλιου που ετοίμασε και μοίρασε με αγάπη δωράκια στα παιδιά, καλωσορίζοντάς τα εκτός των άλλων και με υπέροχα, συμβολικά και χρωματιστά λόγια που έγραψε στο καθένα!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...