Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2017-18

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καθιερωθεί η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Φέτος στις 2 του Οκτώβρη 2017 στα πλαίσια εορτασμού της ημέρα αυτής στο σχολείο μας έγιναν δράσεις που προσέγγισαν το θέμα «Αθλούμαι, ΧαράΖΩ το μέλλον» με τρόπο βιωματικό. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων διδακτικών ωρών έγινε προβολή ταινίας με τη βοήθεια προτζέκτορα στις τάξεις Α, Β, και Γ  κινούμενα σχέδια: » Ο Σίμπα στο παγκόσμιο κύπελλο» και «Χαρούμενη γυμναστική-Μικροί κύριοι και μικρές κυρίες», ενώ στις τάξεις Δ΄, Ε, και ΣΤ΄ της ταινίας» Coach Karter» με θέμα μια αληθινή ιστορία όπου ο αθλητισμός και τα ιδεώδη που πρεσβεύει βοήθησε να αλλάξουν τη ζωή παιδιών, χαράζοντας ένα μέλλον με νόημα και υψηλή αποστολή!

Μετά την προβολή της ταινίας έγινε συζήτηση με τη βοήθεια των δασκάλων και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην εξέλιξη της ιστορίας με πολύ ενδιαφέρον και αγωνία για την τελική έκβαση!

Στις επόμενες τρεις διδακτικές ώρες τα παιδιά έπαιξαν στην αυλή με τη βοήθεια της γυμνάστριας κ. Οικονόμου Μαριάνθης τα ακόλουθα παιχνίδια – δράσεις:

  1. Α1 ?Α2 ΤΑΞΕΙΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΑΣΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
  2. Β΄ ΤΑΞΗ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΠΑΛΑ
  3. Γ΄ ΤΑΞΗ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΜΗΛΑΚΙΑ» ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΑΛΕΣ
  4. Δ΄ ΤΑΞΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΤΖΑΜΙ»
  5. Ε΄ ΤΑΞΗ: ΑΓΩΝΑΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
  6. ΣΤ ΤΑΞΗ: ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Λόγω αστάθειας του καιρού οι αγώνες των Ε  και ΣΤ  τάξεων δεν ολοκληρώθηκαν στην ώρα που προβλέπονταν με αποτέλεσμα να αποφασιστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων, ύστερα από πρόταση της

Δ/ντριας να συνεχιστούν οι αθλοπαιδιές σε νέα συνάντηση στο γήπεδο Νάουσας, μόλις ο καιρός το επιτρέψει, όπως και έγινε την Τετάρτη 4-10-2017. Τα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια μίλησαν για τους κανόνες και το σεβασμό σε αυτούς και κατανόησαν στην πράξη για μία ακόμη φορά τη σημαντικότητα στην εξέλιξη του παιχνιδιού και του αγώνα και στην διασκέδαση.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στις/στους εκπ/κούς που συμμετείχαν στον εορτασμό της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού αθλητισμού!

 

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...