Αρχείο ημέρας 8 Νοεμβρίου 2023

Γ και Δ τάξεις: Μαθαίνω το Ευρώ με Διαφοροποιημένη Διδασκαλία…

Την Τετάρτη 8 του Νοέμβρη 2023, ξεκίνησε ο κύκλος γνωριμίας και εφαρμογής στρατηγικών διαφοροποιημένης διδασκαλίας στο σχολείο μας, στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης μαθητών/ριών και εκπ/κών.

Το πρόγραμμα επιμελείται η εκπ/κός κ. Γιαννακοπούλου Θωμαή, ως ενδοσχολική συντονίστρια σε συνεργασία με την Διευθύντρια και υπεύθυνη για φέτος της σχολικής βιβλιοθήκης κ. Αναστασία Λαφάρα.

Η αρχή έγινε με την διδασκαλία σε Γ και Δ τάξεις, σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα το ολοημέρου, παρουσία εκπ/κών , όπως του εκπ/κού της Γ΄ τάξης κ. Μήτογλου Βασιλείου, της κ. Ψυρίδου Αικατερίνης (Α τάξη)΄.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για εκπ/κούς και μαθητές/ριες η γνωριμία με τεχνικές και στρατηγικές όπως Παιχνίδια ρόλων, Κύβος, Κέντρα-σταθμοί μάθησης, κρυμμένοι φάκελοι και φύλλα εργασίας κ.ά.

Προετοιμασία κήπου-Πρώτη φάση!

Αφού έπεσαν βροχές και μαλάκωσαν το έδαφος, τέλη Οκτωβρίου -αρχές του Νοέμβρη, ξεκίνησε η προετοιμασία του εδάφους στον κήπο μας. Το σχέδιο δράσης με τίτλο » Δημιουργώ το σχολικό μου θερμοκήπιο. Καλλιεργώ τα δικά μου αρωματικά φυτά», μπήκε σε τροχιά υλοποίησης.

Παιδιά και εκπ/κοί, μέλη του προγράμματος κ.κ. Μανώλης Αχλιώπας, Χρήστος Δεληχρήστος, Γεώργιος Κολοβός και Νίκος Τσιαούσκογλου, όλοι μαζί έσκαψαν το χώμα και στη συνέχεια άπλωσαν το φυσικό λίπασμα (κοπριά) και το ξανά έσκαψαν, ώστε να ομογενοποιήσουν ως προς την σύσταση το έδαφος.

Η πρώτη φάση προετοιμασίας έκλεισε με την μέτρηση των διαστάσεων που θα χρειαστεί να ξέρουμε για να φτιάξουμε τον σιδερένιο σκελετό του θερμοκηπίου!

Όλοι απόλαυσαν αυτή την αλλιώτικη εμπειρία και την επαφή με τη μητέρα «Γη»!

Παρέα με τα νήπια του 6ου!

Την Δευτέρα 6 του Νοέμβρη 2023 το πρωί επισκέφτηκαν το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα και ο κ. Γεώργιος Κολοβός, υπεύθυνος του Τμήματος Ένταξης. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Μετάβασης, με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο».

Πιο συγκεκριμένα οι δύο εκπ/κοί γνώρισαν και έπαιξαν με τα παιδιά το Νηπιαγωγείου, συζήτησαν μαζί τους και τις Νηπιαγωγούς κ.κ. Μαρία Δημητριάδου, Χρύσα Τασιώνα και Τζένη Νικολάου και έκαναν μια πρώτη ανίχνευση πιθανών δυσκολιών μάθησης.

Οι γέφυρες επικοινωνίας που χτίζονται εδώ και χρόνια με το 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας αποδίδουν καρπούς και διευκολύνουν την μετάβαση! Όλοι μαζί διασκέδασαν, γέλασαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και εξέφρασαν θετικά συναισθήματα!